Dodaj do ulubionych

Pytanie do wszystkich odnośnie wątków OT

30.08.09, 16:34
Zauważyłem, że pojawiają się co jakiś czas kontrowersje odnośnie rozmawiania
na tym forum na tematy nie związane z feminizmem (jak np. "Star Trek" :)). To
znaczy, część z nas lubi offtopiczyć, a część jest temu przeciwna.

W związku z tym, mam zupełnie poważne pytanie: czy miałoby sens stworzenie
forum prywatnego do tego typu wątków? Coś w stylu "Forum Feminizm - inne tematy"?

Bo jeśli znalazłaby się sensowna ilościowa grupa osób mająca potrzebę gadania
nie tylko na tematy feministyczne i pointegrowania się w nieco mniej
zobowiązującej atmosferze, to ja mogę takie forum stworzyć i je pomoderować.
Ale, jak mówię - chciałbym wpierw wiedzieć, czy w ogóle widzicie sens takiego
forum?
Obserwuj wątek
    • black-emissary Re: Pytanie do wszystkich odnośnie wątków OT 30.08.09, 17:20
      Forum wszelakich jest dostatek, jest nawet praktycznie martwe forum "Star Trek".

IMHO najlepszym rozwiązaniem byłoby po prostu stworzenie w ramach tego forum zbiorczego wątku OT, bez moderacji. I niech się tam dzieje co chce :).

Ale jeżeli stworzysz FF-OT to pewnie tam będę zaglądać w celu wymiany poglądów o Borg Queen, RPG, BSG i planszówkach ;).
      • black-emissary Re: Pytanie do wszystkich odnośnie wątków OT 30.08.09, 17:24
        A! Na cześć błyskotliwych puent six_a proponuję wątek/forum zatytułować Enterprise crew wannabes (chyba tak to leciało?).
      • stephen_s Hmmm... 30.08.09, 21:52
        ... może faktycznie jeden wątek OT byłby lepszy? W sumie aż tak wiele tych
        offtopów nie ma...
    • six_a Re: Pytanie do wszystkich odnośnie wątków OT 30.08.09, 17:36
      ja tam nie mam nic przeciwko ot, ale wkurza mnie wchodzenie do wątku o temacie X
      i robienie gałęzi pt Y: "a widzieliście wczorajszą dobranockę?", po czym
      następuje wnikliwa analiza dobranocki z rozpisem scen i dialogów.
      proponuję założyć oddzielny wątek, zaznaczyć ot i mieć nadzieję, że nie zostanie
      wywalony:)
      • dzikowy Re: Pytanie do wszystkich odnośnie wątków OT 30.08.09, 20:58
        Nie zostanie. Wpierw trzeba by wysr... książkę kucharską bene rozrzuconą
        po okolicy. :)
        • six_a Re: Pytanie do wszystkich odnośnie wątków OT 30.08.09, 21:34
          co? :)
      • black-emissary Re: Pytanie do wszystkich odnośnie wątków OT 30.08.09, 21:22
        Nie podoba się? Nie czytaj.
        • six_a Re: Pytanie do wszystkich odnośnie wątków OT 30.08.09, 21:30
          albo to samo w wersji specjalnej dla Ciebie: nie pisz głupot, nie wylecisz.
          • stephen_s Re: Pytanie do wszystkich odnośnie wątków OT 30.08.09, 21:53
            Moje panie, spokojnie ;)
            • six_a Re: Pytanie do wszystkich odnośnie wątków OT 30.08.09, 21:56
              nie obrażaj black, ona nie lubi, jak się podkreśla jej płeć:)
          • black-emissary Re: Pytanie do wszystkich odnośnie wątków OT 30.08.09, 22:17
            Grozisz mi?!

Cho na zewnątrz i na gołe klaty!
            • stephen_s Yesssssss,,, 30.08.09, 22:47
              ... gołe kobiece klaty! :)))))))
              • black-emissary Re: Yesssssss,,, 30.08.09, 23:28
                Wam, facetom, to tylko jedno we łbie...
                • stephen_s Re: Yesssssss,,, 30.08.09, 23:48
                  A jak! ;))
    • bene_gesserit Re: Pytanie do wszystkich odnośnie wątków OT 31.08.09, 21:32
      Tak tak - zalozcie sobie wlasne forum i zabierzcie blaki ze soba,
      najlepiej na zawsze. Popieram i macie moje feministyczne
      blogoslawienstwo.
      • stephen_s Re: Pytanie do wszystkich odnośnie wątków OT 31.08.09, 21:40
        Bene, pozwole sobie zauważyć, że zachowujesz się po chamsku.
        • black-emissary Re: Pytanie do wszystkich odnośnie wątków OT 31.08.09, 22:31
          Ten typ tak ma. Nie pierwszy raz i pewnie nie ostatni. Najlepiej olać.
        • bene_gesserit Re: Pytanie do wszystkich odnośnie wątków OT 01.09.09, 00:19
          Bez obrazy, ale napisales o jeden glupi post za duzo.
          • stephen_s Re: Pytanie do wszystkich odnośnie wątków OT 01.09.09, 00:28
            Bene, weź Ty się czasem naprawdę zastanów nad swoim zachowaniem...

Uważasz, że mówienie, że taka a taka osoba ma się z forum wynieść, jest
            kulturalne? To forum to nie jest Twoja własność.
            • kocia_noga Re: Pytanie do wszystkich odnośnie wątków OT 01.09.09, 08:51

Sam się chcesz wynieść przecież - ja jestem za.
              Obraź się.
              • black-emissary Re: Pytanie do wszystkich odnośnie wątków OT 01.09.09, 09:10
                No, Kocia, dalej... Może uda Ci się zrównać z Mistrzynią Bene!
              • stephen_s Re: Pytanie do wszystkich odnośnie wątków OT 01.09.09, 09:17
                Ja tego nawet nie skomentuję. Ludzie, co się z Wami dzieje? Parę lat temu to
                było takie przyjemne forum...
                • pavvka Re: Pytanie do wszystkich odnośnie wątków OT 01.09.09, 11:31
                  IMO to syndrom oblężonej twierdzy
                  • six_a Re: Pytanie do wszystkich odnośnie wątków OT 01.09.09, 11:52
                    znaczy black w liczbie sztuk jeden oblega?
                    będzie ciężko, powiem uczciwie.
                    • stephen_s Re: Pytanie do wszystkich odnośnie wątków OT 01.09.09, 15:23
                      Ale to tym bardziej pokazuje, jak ten syndrom w tym wypadku jest bez sensu - ja
                      nie oblegam, a mi się obrywa...
                      • pavvka Re: Pytanie do wszystkich odnośnie wątków OT 01.09.09, 15:39
                        Ja to sobie tłumaczę tak, że odpieranie licznych ataków trolli
                        spowodowało, że bywalczynie automatycznie reagują agresją na każdy
                        post niezgadzający się z ich linią - choćby był w 100% kulturalny i
                        merytoryczny.

A wracając do tematu wątku, to głosuję za dyskutowaniem o Star Treku
                        na odpowiednim do tego forum, albo np. na GG.
                      • six_a Re: Pytanie do wszystkich odnośnie wątków OT 01.09.09, 15:46
                        ja to nawet syndromu nie widzę, widzę przesyt trollingiem. no ile można czytać
                        mija o feministycznym komunizmie i wtórującej mu black o walce klas, sorry walce
                        płci.
                        kosz i do widzenia.
                        • kocia_noga Re: Pytanie do wszystkich odnośnie wątków OT 01.09.09, 16:01
                          Six, ale to ty ich wykarmiłaś,durne posty się ignoruje i nie
                          dyskutuje z pyskaczami chyba że lubisz pyskówki, to przepraszam.
                          Od jakiegoś czasu nie warto tu nawet zaglądać, bo dyskusje zastąpił
                          festiwal słownych przepychanek.
                          • stephen_s Re: Pytanie do wszystkich odnośnie wątków OT 01.09.09, 16:26
                            Wiesz, moje posty durne raczej nie są. Dlaczego więc i mnie atakujesz?

Te "ścierwniki" to było, no sorry, poniżej wszelkiego poziomu.
                          • six_a Re: Pytanie do wszystkich odnośnie wątków OT 01.09.09, 17:43
                            no nie wiem, kocia, dla mnie czym innym jest zareagowanie na głupawy post bez
                            brania udziału w dyskusji pozorowanej, a czym innym karmienie trolla. chyba że
                            za karmienie uznać dyskusję z dowolnym użytkownikiem, dłuższą niż powiedzmy 50
                            postów.
                            • kocia_noga Re: Pytanie do wszystkich odnośnie wątków OT 01.09.09, 17:53
                              six_a napisała:

> no nie wiem, kocia, dla mnie czym innym jest zareagowanie na
                              głupawy post bez
                              > brania udziału w dyskusji pozorowanej, a czym innym karmienie
                              trolla. chyba że
                              > za karmienie uznać dyskusję z dowolnym użytkownikiem, dłuższą niż
                              powiedzmy 50
                              > postów.
                              >
                              >
                              Sorry, czepiłam się ciebie, bo sobie dialogujecie z black, a ja bym
                              odpuściła. Stara zgreda jestem.
                              • black-emissary Re: Pytanie do wszystkich odnośnie wątków OT 01.09.09, 17:57
                                Bardzo proszę o szczegółowe, poparte przykładami uzasadnienie nazwania mnie trollem.
                                • six_a Re: Pytanie do wszystkich odnośnie wątków OT 01.09.09, 18:04
                                  troll to osoba, która przyłazi na forum o nordic walkingu i nawija, jacy to
                                  idioci chodzą z kijkami skoro można biegać, ma obsesję biegania i nic jej nie
                                  przekona, że powinna iść ze swoimi sympatiami na forum bieganie, a nie dawać
                                  wyraz antypatiom na forum nordic walking.
                                  a na więcej to ja nie mam czasu tera, bo się spóźnię do skaryszka na trening.
                                  to pa:)
                                  • naimad.dangel Troll 01.09.09, 18:26
                                    Na przykład domator muminek beznadziejnie włóczący sie za włóczykijem. A ja
                                    myślałem zawsze, że to taki bobek, który nie jest częścią społeczności i nie
                                    wiadomo czy chciałby być czy tylko przeszkadzać, w każdym razie nie bardzo umie
                                    mówić, za to sprawia kłopoty. A tu się okazuje, że nie chodzi o oddanie tylko o
                                    forumowe cechy pierwszorzędowe - wygląd, a w zasadzie pogląd.
                                  • stephen_s Re: Pytanie do wszystkich odnośnie wątków OT 01.09.09, 20:30
                                    Ehm, Sixa. To co opisałaś, to absolutnie nie jest trolling.
                                    • six_a Re: Pytanie do wszystkich odnośnie wątków OT 01.09.09, 20:45
                                      absolutnie jest. przychodzisz na forum tematyczne w celu ośmieszania
                                      użytkowników oraz tematu, po nic więcej. jak to nie jest trolling, to ja się
                                      faktycznie nie znam.
                                      • stephen_s Re: Pytanie do wszystkich odnośnie wątków OT 01.09.09, 21:21
                                        Sixa, trolling jest to świadome pisanie na forum takich rzeczy, by zdenerwować
                                        jego uczestników i wywołać awanturę. Cyniczne kombinowanie "co by tu napisać, by
                                        zdenerwować jak najwięcej osób". Black tego nie robi - owszem, jej poglądy mogą
                                        być np. dla Ciebie denerwujące, ale to nie oznacza, że Black pisze tutaj tylko
                                        po to, by ludzie się kłócili.
                                        • black-emissary Re: Pytanie do wszystkich odnośnie wątków OT 01.09.09, 22:00
                                          Dla mnie klasycznym przykładem trollingu jest post rozpoczynający wątek kilka
                                          pytań
                                          . Już sama forma sugeruje zgrywę (Od niedawna rozważam opcję
                                          zostania feministką)
                                          ), a temat ewidentnie nastawiony jest na wywołanie
                                          awantury. Co zresztą idealnie się udało.
                                          Warto też zauważyć, że jest to jedyny na całym forum post tego użytkownika.

Tak więc wszyscy padliśmy ofiarą trolla, który pewnie świetnie się obecnie bawi :).
                                          • stephen_s Re: Pytanie do wszystkich odnośnie wątków OT 01.09.09, 22:04
                                            Dokładnie.
                                      • black-emissary Re: Pytanie do wszystkich odnośnie wątków OT 01.09.09, 22:03
                                        six_a napisała:
                                        > absolutnie jest. przychodzisz na forum tematyczne w celu ośmieszania
                                        > użytkowników oraz tematu, po nic więcej.

Z całym szacunkiem - dopatrywanie się wszędzie motywacji ośmieszenia zalatuje
                                        lekką paranoją.
                                        • six_a Re: Pytanie do wszystkich odnośnie wątków OT 01.09.09, 22:34
                                          nie wszędzie i nie muszę się dopatrywać, widać raczej okiem nieuzbrojonym.

ciekawe czym zalatuje notoryczne klaskanie trollom, black wyjaśni?
                                          • black-emissary Re: Pytanie do wszystkich odnośnie wątków OT 01.09.09, 22:42
                                            Six, obrazisz się, jeżeli do Ciebie maila wyślę? :)
                                            • six_a Re: Pytanie do wszystkich odnośnie wątków OT 01.09.09, 22:44
                                              tylko bez łańcuszka szczęścia;)
                                              • black-emissary Re: Pytanie do wszystkich odnośnie wątków OT 01.09.09, 22:48
                                                six_a napisała:
                                                > tylko bez łańcuszka szczęścia;)

No teraz to mnie uraziłaś mnie do głębi! :P

Poczta gazetowa padła... razem z Gmailem... Apokalipsa!
                                                Po respawnie wyślę.
                                                • black-emissary Re: Pytanie do wszystkich odnośnie wątków OT 01.09.09, 23:24
                                                  Poszło (mam nadzieję).
                                                  • stephen_s Re: Pytanie do wszystkich odnośnie wątków OT 01.09.09, 23:33
                                                    A może do mnie też wyślij maila? ;)
                                                  • black-emissary Re: Pytanie do wszystkich odnośnie wątków OT 01.09.09, 23:57
                                                    Może wysłałam...
                                                  • stephen_s Re: Pytanie do wszystkich odnośnie wątków OT 02.09.09, 00:14
                                                    Może odpisałem :)
                                                  • black-emissary Re: Pytanie do wszystkich odnośnie wątków OT 02.09.09, 00:41
                                                    Ja może też ;).
                                                  • stephen_s Re: Pytanie do wszystkich odnośnie wątków OT 02.09.09, 01:13
                                                    I ja znowu też :)
                                                  • black-emissary Re: Pytanie do wszystkich odnośnie wątków OT 02.09.09, 01:47
                                                    Ping!
                                                  • pavvka Re: Pytanie do wszystkich odnośnie wątków OT 02.09.09, 07:15
                                                    To miłe, że do siebie piszecie, ale dlaczego czujecie się w
                                                    obowiązku o każdym z tych mejli powiadamiać całe forum?
                                                  • stephen_s Re: Pytanie do wszystkich odnośnie wątków OT 02.09.09, 11:51
                                                    Hm. Masz rację. Sorki :)
                        • pavvka Re: Pytanie do wszystkich odnośnie wątków OT 01.09.09, 16:21
                          Nie no sorry, jeśli nie widzisz różnic w poziomie dyskusji między
                          Mijem a Black, to się nie dogadamy.
                          • six_a Re: Pytanie do wszystkich odnośnie wątków OT 01.09.09, 17:30
                            >to się nie dogadamy
                            a musimy? przecież każdy chyba może mieć na ten temat swoje zdanie, nieprawdaż?
                            • pavvka Re: Pytanie do wszystkich odnośnie wątków OT 01.09.09, 17:36
                              Prawdaż, ale nie kojarzę tu ostatnio ani jednej dyskusji bez
                              epitetów pod adresem myślących inaczej niż stałe bywalczynie.
                              Naprawdę z ani jedną osobą nie da się normalnie dyskutować?
                              • six_a Re: Pytanie do wszystkich odnośnie wątków OT 01.09.09, 17:57
                                ależ da się, nawet z większością.
                                poza tym, hmmm, nie liczy się śliczna owcza skóra. liczą się intencje. a
                                intencje są chyba jasne, prawda?

poziom też nie najwyższy czasami, bo sorry, ale jeśli ktoś akcję feministek
                                ukraińskich przeciwko prostytucji komentuje prostackim "dziewczynki ..." pijąc
                                do organizatorek, to o jakim my poziomie mówimy? o poziomie dna? to dokładnie
                                ten sam poziom co o femikomunizmie.
                                • stephen_s Re: Pytanie do wszystkich odnośnie wątków OT 01.09.09, 20:34
                                  > poza tym, hmmm, nie liczy się śliczna owcza skóra. liczą się intencje. a
                                  > intencje są chyba jasne, prawda?

No wiesz, moje intencje są proste: chcę zwyczajnie i po ludzku pogadać. A mimo
                                  to obrywa mi się - i wręcz dostaję zalecenia, by się wynieść z forum. Więc coś
                                  tu jest nie tak.

Mówię z ręką na sercu i zupełnie na poważnie: naprawdę trudno tutaj się ostatnio
                                  odzywać, bo bardzo łatwo zostać tutaj zbluzganym.
                                  • six_a Re: Pytanie do wszystkich odnośnie wątków OT 01.09.09, 20:47
                                    to załóż wątek ot, no w czym problem?
                                    • stephen_s Re: Pytanie do wszystkich odnośnie wątków OT 01.09.09, 21:15
                                      Miałem na myśli "normalnie porozmawiać o sprawach związanych z feminizmem".
                                      Kiedyś dało się o tym normalnie tu rozmawiać - teraz bardzo łatwo dostać po
                                      głowie w trakcie dyskusji. Patrz: ostatnie zachowanie Kociej.

Naprawdę nie widzisz problemu, że Kocia w zasadzie wprost każe mi z tego forum
                                      się wynosić?
                                      • six_a Re: Pytanie do wszystkich odnośnie wątków OT 01.09.09, 22:10
                                        hmm, no to, że szukasz pracy nie jest związane z feminizmem akurat, startrek też
                                        średnio, chociaż jeśli widzicie tam ślady feminizmu, to załóżcie wątek.

>że Kocia w zasadzie wprost każe mi z tego forum się wynosić?
                                        przestań jęczeć albo: jęcz kociej:)
                                        • stephen_s Re: Pytanie do wszystkich odnośnie wątków OT 01.09.09, 23:31
                                          > hmm, no to, że szukasz pracy nie jest związane z feminizmem akurat, startrek te
                                          > ż
                                          > średnio, chociaż jeśli widzicie tam ślady feminizmu, to załóżcie wątek.

Ojej, no przecież nie mówię o tym. Przecież ja na tematy feministyczne też
                                          dyskutuję.

> przestań jęczeć albo: jęcz kociej:)

Jęczę Tobie, bo mam dziwne wrażenie, że upierasz sie, by nie widzieć tego typu
                                          zachowań ze strony stałych bywalczyń tego forum.
                                • bri Re: Pytanie do wszystkich odnośnie wątków OT 02.09.09, 09:32
                                  Moim zdaniem epitety obciążają ich Autora niezależnie od kontekstu w
                                  jakim je wypowiada. Rozumiem, że czasem ciężko się powstrzymać, ale
                                  jeśli nie da się z kimś rozmawiać inaczej niż wymyślając mu, to
                                  kulturalny człowiek powinien chyba po prostu z dyskusji zrezygnować.
                                  Czy ja źle myślę?
                              • stephen_s Pavvka!!! 01.09.09, 20:31
                                > Prawdaż, ale nie kojarzę tu ostatnio ani jednej dyskusji bez
                                > epitetów pod adresem myślących inaczej niż stałe bywalczynie.
                                > Naprawdę z ani jedną osobą nie da się normalnie dyskutować?

Za tę wypowiedź masz u mnie szczerą i głęboką wdzięczność.
                                • pavvka Re: Pavvka!!! 01.09.09, 20:41
                                  stephen_s napisał:

> Za tę wypowiedź masz u mnie szczerą i głęboką wdzięczność.

Cała po mojej. Ale wracając do oryginalnego tematu wątku, akurat z
                                  dyskusjami o Star Treku IMO powinniście się przenieść na bardziej
                                  odpowiednie forum.
                                  • stephen_s Re: Pavvka!!! 01.09.09, 21:13
                                    Z tym "Star Trekiem" to masz rację. Aczkolwiek widzę brak zainteresowania forum
                                    OT, więc raczej nie będę zakładał forum dla trzech osób... Może już lepiej
                                    zrobić po prostu zbiorczy wątek OT tutaj?
                          • kocia_noga Re: Pytanie do wszystkich odnośnie wątków OT 01.09.09, 17:35
                            Szczerze mówiąc, zasadniczych różnic nie widzę. Obydwoje stanowią
                            trzon grupy potakiewiczów, rzadko używają argumentów a często
                            wykrzykników.
                            Zareagowali też symptomatycznie - nie, jak piszesz zgodnie z
                            syndromem oblężonej twierdzy, ale zgodnie z syndromem nieczystego
                            sumienia - odnaleźli się w wypowiedzi Sabiny, choć palcem nie
                            pokazywała, zatrzęśli z oburzenia (to charakterystyczne) i użyli
                            środków administracyjnych.
                            Porównanie do adwokata nieczysto walczącego o bezkarność dla
                            znęcacza jakoś ich ubodło osobiście. Odnalazł się kto żywnie
                            zechciał.
                            • black-emissary Re: Pytanie do wszystkich odnośnie wątków OT 01.09.09, 17:43
                              kocia_noga napisała:
                              > Zareagowali też symptomatycznie - nie, jak piszesz zgodnie z
                              > syndromem oblężonej twierdzy, ale zgodnie z syndromem nieczystego
                              > sumienia - odnaleźli się w wypowiedzi Sabiny, choć palcem nie
                              > pokazywała, zatrzęśli z oburzenia (to charakterystyczne) i użyli
                              > środków administracyjnych.

1. Nie odnalazłam się w wypowiedzi Sabiny (ani nawet w Twojej).
                              2. Zatrzęsłam się z oburzenia z powodów zewnętrznych do forum.
                              3. Nie użyłam środków administracyjnych, użyto ich względem mnie.

Wiele masz jeszcze takich kłamstw w rękawie?
                            • stephen_s Re: Pytanie do wszystkich odnośnie wątków OT 01.09.09, 20:36
                              O zastosowanie środków administracyjnych poprosiłem ja, nie Black (przynajmniej
                              nic mi o tym nie wiadomo).

Możesz wreszcie wytłumaczyć, co takiego Ci zrobiłem, że nazywasz mnie
                              "ścierwnikiem" i zalecasz wyniesienie się z forum?
                        • black-emissary Re: Pytanie do wszystkich odnośnie wątków OT 01.09.09, 17:40
                          six_a napisała:
                          > ja to nawet syndromu nie widzę, widzę przesyt trollingiem. no ile można czytać
                          > mija o feministycznym komunizmie i wtórującej mu black o walce klas, sorry walc
                          > e
                          > płci.
                          > kosz i do widzenia.

Raczysz podać własną definicję "trolla"?
                          Bo zaczynam podejrzewać, że brzmi ona osoba, która się ze mną nie zgadza i ma czelność o tym napisać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka