Dodaj do ulubionych

Herbata nie odchudza

27.10.09, 08:53
A ja lubię dobre herbaty typu zielone z dodatkami, pu-erh, yerba mate,
owocowe. Ale piję je zamiast zwykłej czarnej, a nie jako cudowny środek na
wszystko.
Obserwuj wątek
    • fibius Jestem maniakiem herbat ale nie odchudzających 27.10.09, 09:29
      Zgadzam się z poprzednikiem. Ja kocham pić herbaty i herbatki ale żadnych
      odchudzających. Piję bo smakują. Yerba Mate, zielona, miętową, owocowe a
      najbardziej to rooibos z dodatkiem wanilii smile

• Gość: gosc Re: Jestem maniakiem herbat ale nie odchudzającyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.09, 16:25

ja tez się zgadzam - zielona, owocowe i rooibos - delikatniejsze w smaku i
        mniejszy kamień na zębiskach.
    • Gość: men Yerba mate nie jest (!) herbatą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.09, 09:39
      Yerba mate nie jest (!) herbatą, czyli naparem z liści krzewu
      herbaty.
      Yerba mate to napar z kory ostrokrzewu paragwajskiego.
      • Gość: ro4ty Re: Yerba mate nie jest (!) herbatą IP: *.bedzin.enion.pl 27.10.09, 16:09
        prawie prawda suspicious
        yerba mate to napój nie z kory (!) ale liści i gałązek ostrokrzewu.
        yerba mate nie pije się z saszetek (!)
        yerba mate skutecznie (!) pomaga zrzucić kilogramy. ogranicza łaknienie (między
        innymi). dzięki mate mam teraz 15kg mniej na liczniku smile
    • irus6 Herbata nie odchudza 27.10.09, 10:35
      JA PRZEZ JAKIŚ CZAS PIŁAM PU-ERH CZERWONĄ JAKOŚ NIE WIDZIAŁAM ŻADNYCH ZMIAN W
      SOBIE ŻE NIBY SCHUDŁAM smile ALE MOGE POWIEDZIEĆ ŻE POPRAWIŁA MI SIĘ PRACA JELIT
      POZATYM BEZ MNIEJSZYCH PORCJI WIELKOŚĆI ZACIŚNIĘTEJ DŁONI I ĆWICZEŃ TO CHYBA
      MARNY EFEKT PICIA PU-ERH
      • sikorka68 Re: Herbata nie odchudza 27.10.09, 21:51
        Ja czerwoną musiałam odstawić na czas karmienia. Mało wtedy jeszcze wiedziałam o
        jej działaniu, ale jakoś mało pokarmu dla malutkiej się zrobiło i wyła. Po
        odstawieniu herbatki wszystko wróciło do normy. Fajnie się po niej czułam, ale
        przerwę w piciu musiałam zrobić.
        Inna rzecz, nie każdy kto ma duże gabaryty- to z winy tłuszczu. Czasem może być
        to nadmiar wody w organizmie. Czerwona pomaga tego nadmiaru się pozbyć.
    • gdsta Herbata 27.10.09, 10:41
      w życiu ogólnie warto wiedzieć co się robi nie tyko co się pije!
      przeczyszczanie mózgu też powoduje obniżanie wagi do pewnego momentu smile i nie
      należy przesadzać;
    • Gość: Radziu79 Herbata nie odchudza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.09, 15:02
      Zgadzam się z Panią Profesor która uważa że tylko zmiana diety może spowodować
      utratę zbędnych kilogramów. Natomiast uważam że w przypadku stosowania
      jakiejkolwiek diety należy zastosować program oczyszczania organizmu. I tu
      widziałbym miejsce dla herbaty oczyszczającej lecz nie "przeczyszczającej"...
    • Gość: dorota Herbata nie odchudza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.09, 15:55
      autor jest w błędzie, prowadzone były badania na osobach otyłych, okazało się
      że bez zmiany nawyków żywieniowych, osoby te traciły po kilka- kilkanaście
      kilogramów pijąc herbatę pu-erh.
    • Gość: :) Herbata nie odchudza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.09, 12:12
      Ja piłam i mi pomogło miałam 60 a mam 50 kg i od roku utrzymuje wage
      • dorotatop Re: Herbata nie odchudza 20.12.09, 14:03
        ja piję od czerwca pu erch i straciłam 13 kg jem to co zawsze w tym ze wiecej
        sie denerwuje dzieciaczki mi broja sad wiec chyba działa
    • dorotatop Re: Herbata nie odchudza 20.12.09, 14:04
      ile pijecie jej dziennie ja 3 razy czy to nie za dużo ??
      • lesialesia Re: Herbata nie odchudza 20.12.09, 15:19
        ja pije zielona herbate juz kilka lat w roznych smakach. poprawila mi sie
        przemiana materii (moze nie tyle poprawila co uregulowala) i latwiej mi utrzymac
        odpowiednia wage (2 kubki herbaty i nie jestem już w stanie zjeść duużej porcji
        smile). ale żeby chudnąć od samego picia? w to nie wierzę.

aha no i przed okresem już nie zatrzymuję wody w organizmie - to zdecydowana zaleta
        • kika800 Re: Herbata nie odchudza 06.09.10, 14:29
          Ja próbowałam i herbat i typowych slimfastów i nic. Herbata tylko może przyspieszać przemianę materii ale nie odchudza. W oststeczności sięgnęłam po tabletki Ultra Slim System, ale przy herbacie pozostałam. Stosuję taką oczyszczającą i regulującą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka