27.02.04, 12:02
Witam wszystkich.Mam pytanie-diagnoza tumor regionis recto-vaginalis sin,ale
nazwa...Guz 1,5-3 cm,lekarz nakłania mnie do operacji,leczy mnie
antybiotykami i przecwzapalnie.Co robić??Iść do innego lekarza ,mówic mu coś
czy zataic i czekac na diagnoze??Podobno to moze byc endometrioza,ale nie
wiadomo .Jestem skołowana,nie wiem co dalej...Pomóżcie i doradzcie.Mam 37 lat.
Obserwuj wątek
    • malakunia Re: tumor 27.02.04, 14:13
      zawsze warto skonsultowć się jeszcze z jakimś lekarzem , chociaż czasami
      zapatrywania są zupełnie różne więc wtedy to nie wiadomo co robić.Miałaś usg ,
      jakies badania krwi?
      • paulina46 Re: tumor 01.03.04, 12:58
        przepraszam,ale zapomniałam zapytac na czym polega tomografia i tomografie
        czego mam zrobic<Nie byłam nigdy na takim badaniu.Dziekuje z góry za odpowiedz.
    • neti87 Re: tumor 27.02.04, 15:21
      ja zawsze konsultuję się z 2 lekarzami w tzw. poważnych przypadkach. I myślę,
      że w Twoim przypadku dobrze by było mieć opinię 2 różnych lekarzy.
      • monika.antepowicz Re: tumor 29.02.04, 14:50
        Moim zdaniem jesli zmiana utrzymuje sie powyzej 3-4 miesiecy i nie zmniejsza
        się to nalezy rozwazyć zabieg-mozna jeszcze wykonać tomografie aby uscislic
        lokalizacja zmiany( czy nie ma zwiazku z jelitem?
        • paulina46 Re: tumor 01.03.04, 09:57
          Dzięki za wypowiedzi.Pani doktor miałam wykonaną rektoskopie.Lekarz chirurg
          zalecił przeleczenie,bowiem guz jest blisko odbytu.Wspominali o ryzyku
          przetoki,ale nic wiecej.Badania krwi miałam robione,usg potwierdziło guza .Ob
          miałam 50 a teraz po trzech tygodniach leczenia 4.Podejrzewają jeszcze
          endomertriozę.W tym tygodniu wybiore sie jeszcze do jednego lekarza,ale czy
          grac w otwarte karty??Chyba tak.W tej chwili nie odczuwam żadnych bólów
          samoistnych.Leki juz skonczyłam brac .Nie wiem co dalej.Chyba jeszcze poczekam
          na decyzje o operacji.może zrobic markery p/nowotworowe,albo zdecydowac sie na
          pobranie wycinków z guza?Prosze o porade.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka