dorotatop 01.06.10, 09:04 nie jestem pewna co do nazwy ale mam pytanko czy któraś z was używała tego kremu na grzybicę pochwy i czy pomógł?? czy obeszło się bez globulek ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: debora Re: krem clotrimazolum IP: 195.116.183.* 01.06.10, 09:18 ,,,tak, pomaga do tego kup sobie tabletki do łykania Fluconazole 50mg bez recepty , 100mg jest na receptę, albo Nystatina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bellama Re: krem clotrimazolum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.10, 09:50 od kiedy flukonazol jest bez recepty? i nystatyna i flukonazol są na receptę bez względu na to czy są to tabletki 150mg czy 50mg (w każdym razie jakiś czas temu tak było, od dawna grzyba nie dostałam, bo l. femine łykam). a krem sam nic nie pomoże, jeżeli infekcja siedzi głebiej (a tak zwykle jest), to potrzebne są globulki, więc marsz do ginekologa. na razie podmywaj się płynem z kwasem mlekowym, noś bawełnianą bieliznę, zadbaj o dostęp powietrza do miejsc intymnych, smaruj zewnetrznie clotrimazolem, łykaj probiotyki na florę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara Re: krem clotrimazolum IP: *.sgyl.cable.virginmedia.com 01.06.10, 10:14 Dobry jest ten krem zwlaszcza dla mezczyzn ale kobieta tez pomaga ale tylko zewnetrznie,nieststy grzybice trzeba leczyc takze od wewnatrz wiec bez globulek sie nie obedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: krem clotrimazolum IP: *.chello.pl 01.06.10, 10:43 flukonazol i nystatyna są na receptę, niezależnie od dawki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenka Re: krem clotrimazolum IP: 79.97.164.* 01.06.10, 17:43 Mnie ten krem nie pomogl wcale !!! Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: krem clotrimazolum 01.06.10, 20:39 bardzo pomaga. na pryszcze na twarzy. i nic ponadto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kobieta Re: krem clotrimazolum IP: *.lodz.mm.pl 01.06.10, 22:14 przy niewielkim stanie zapalny - może? ale lepiej wziąć też globulki, bo ta maść jest raczej delikatna i działa zewnętrznie, podczas gdy zapelenie może przenieść się głębiej Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: krem clotrimazolum 02.06.10, 06:01 na niektore kobiety to dziala dobrze, na niektore nie,' ja zdecydowanie wole od canestenu Monistat. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
shigella Re: krem clotrimazolum 02.06.10, 12:42 Gość portalu: Kobieta napisał(a): > przy niewielkim stanie zapalny - może? ale lepiej wziąć też > globulki, bo ta maść jest raczej delikatna i działa zewnętrznie, > podczas gdy zapelenie może przenieść się głębiej Pamietaj o leczeniu partnera (jesli takowego posiadasz). Po leczeniu koniecznie kup sobie np. Lactovaginal (bakterie mlekowe) odbudowywujace mikroflore w pochwie. Odpowiedz Link Zgłoś