Dodaj do ulubionych

PIERŚCIONEK ZE ZŁOTA BRUDZI PALEC?

10.03.04, 21:30
Czy to prawda że jeśli pierścionek brudzi skórę to jest się na coś chorym.
Słyszałam to od wielu osób. Jeśli to prawda to jakie zrobić badania, na co
mogę być chora. Czy ktoś z was wie?
Obserwuj wątek
    • maga102 Re: PIERŚCIONEK ZE ZŁOTA BRUDZI PALEC? 11.03.04, 08:39
      Witam
      Z tego co wiem to brudzenie palca przez pierścionek oznacza chorobę wątroby i
      przydało by się zrobic testy watrobowe lub usg watroby.
      maga
    • xxxkarinaxxx Re: PIERŚCIONEK ZE ZŁOTA BRUDZI PALEC? 11.03.04, 08:45
      Wlasnie zalozylam taki sam watek,nie zauwazylam Twojego.Mam ten sam problem i
      kolezanka powiedziala mi ze to objaw jakiejs choroby.Bardzo bym prosila Pania
      doktor o wypowiedz na ten temat.
      • zmijka Re: PIERŚCIONEK ZE ZŁOTA BRUDZI PALEC? 11.03.04, 09:01
        Chyba niekoniecznie wątroby. Ja przynajmniej tak mam, że gdy swędzi mnie warga
        (jak na opryszczkę) lub oko (jak na jęczmień), pocieram swędzące miejsce
        obrączką. Jeśli brudzi - tłumaczę sobie, że był jakis wirus; jeśli nie brudzi -
        tłumaczę sobie, że moja imaginacja mnie "swędziała" smile
        Tym sposobem od ładnych kilku lat nie miałam opryszczki.

Co do wątroby, to bardzo prostym testem (z krwi) są zwykłe próby wątrobowe.
    • ernestyna1 Re: PIERŚCIONEK ZE ZŁOTA BRUDZI PALEC? 11.03.04, 21:48
      A czy z tą wątrobą to może być związane to że często oddaję mocz czy nie . Może
      to inna choroba?
      • vecka Re: PIERŚCIONEK ZE ZŁOTA BRUDZI PALEC? 14.03.04, 02:43
        hej,

jak czesto chodzisz siusiu, to raczej cos z pecherzem..., moze zapalenie...albo
        czestomocz?...Moze byc zapalenie bezobjawowe, bez bolow i bez pieczenia przy
        oddawaniu moczu, ale nie wiej czy wtedy brudzi pierscionek?, pozdrawiam...
    • xandria Re: PIERŚCIONEK ZE ZŁOTA BRUDZI PALEC? 12.03.04, 08:51
      Ernestyno, może pierścionek ma dodatek miedzi? Złote jest metalem b.słabo
      reaktywnym i nie powinno tworzyć soli i tlenków w kontakcie z nawet b. stężonym
      potem. Chyba, że pocisz się tzw. wodą królewską smile(patrz film Obcy)

Pozdrawiam i...nie zamartwiaj się takimi głupstwami.
      • pia.ed Re: PIERŚCIONEK ZE ZŁOTA BRUDZI PALEC? 12.03.04, 18:16
        A gdzie to "zloto" kupilas???
        Ja od dziesieciu lat nosze na szyi zloty lancuszek i obraczke na palcu, ale
        nigdy nie brudzilo. Moje zloto ma 18 karatow, a Twoje?
        Zobacz, kazde zloto ma wybity znaczek.
        Jak znaczka NIE ma, to.........
        • xxxkarinaxxx Re: PIERŚCIONEK ZE ZŁOTA BRUDZI PALEC? 12.03.04, 21:37
          To jest tak ze jakby wlozyla Twoj pierscionek to tez pozostawialby czarne
          slady.Ja osobiscie zlota nie nosze ale kiedys potarlam obraczką mojej mamy swoja
          dlon(po wewnetrznej stronie)i pojawila sie czarna kreska.Pozniej wiec tą sama
          obraczka pocieralo jeszcze kilka osob i one takich sladow nie mialy(chcialam
          sprawdzic czy tylko ja tak mam).

P.S.obraczka na pewno jest ze zlota.
    • ernestyna1 Re: PIERŚCIONEK ZE ZŁOTA BRUDZI PALEC? 12.03.04, 18:50
      ten pierścionek jest ze złota kupiony w sklepie u jubilera to nie podroba
    • justy1 Re: PIERŚCIONEK ZE ZŁOTA BRUDZI PALEC? 12.03.04, 22:32
      > Czy to prawda że jeśli pierścionek brudzi skórę to jest się na coś chorym.

jeśli brudzi, to jest to słabej jakości złoto.
      co inngo srebro- tu może zachodzić reakcja ze zwiazkami siarki wydzielanymi np.
      z potem.
    • ann10 Re: PIERŚCIONEK ZE ZŁOTA BRUDZI PALEC? 16.03.04, 20:09
      Cześć!!
      Ja także czasmi mam taki problem. Zdarza się , że od pierścionków mam brudne palce, ale nie zawsze. Jednak co zauważyłam: obrączka nie zostawia żadnych śladów, a piecionki które nosze nie zawsze zostawiają ślady. Oczywiście te same pierścionki nie zawsze zostawiają ślady, czasami je zakladam i jest wszystko w porządku. Raz miałam właśnie takie ślady na palcach,ktoś powiedział mi, że tak sie robi jak sie jest chorym. Rzeczywiście nastepniego dnia rano obudziłam się z grypą. Także nie wiem czy jest to jakiś znak, że siedzi w człowieku jakaś choroba, czy nie. Tylko zastanawia mnie , dlaczego zawsze tylko tak się dzieję z pierścionkami, które noszę sporadycznie a obrączka noszona przez cały rok nie reaguje tak?!

Pozdrawiam
    • goldie_locks Re: PIERŚCIONEK ZE ZŁOTA BRUDZI PALEC? 16.03.04, 23:59
      Mnie też się to zdarzyło kilka razy. Słyszałm, że jest to u kobiet związane z
      poziomem hormonów (wydzielanie z potem) i w sumie nie oznacza nic groźnego.
      pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka