Dodaj do ulubionych

jak walczyć z nadmierną sennością?

08.07.10, 18:12
przychodzi 12 w południe i nie jestem w stanie zapanować nad sennością.problem
w tym,że jestem wtedy w pracy i obsługuję interesantów-nie mogę sobie
oczywiście pozwolić na drzemkę smile
kawa odpada
pomocy..
Obserwuj wątek
    • Gość: Anemia? Re: jak walczyć z nadmierną sennością? IP: 89.229.111.* 08.07.10, 18:34
      A nie masz przypadkiem anemii??? Ja tam miałam, że przesypiałam całe
      dnie i noce. W dzień cały czas ziewałam i sobie podsypiałam. I do
      roku leczę anemię.
    • Gość: . Re: jak walczyć z nadmierną sennością? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.10, 18:45
      byc moze masz anemie, szoruj na podstawowe badania..plus kup sobie jakis
      kompleks witamin
      • lukrecja34 Re: jak walczyć z nadmierną sennością? 08.07.10, 18:58
        badania miałam robione w kwietniu-były ok.to raczej kwestia pory dnia-poza
        południową godziną funkcjonuję normalnie,nie ziewam,w nocy śpię standartowo.
        gdybym siedziała w domu to po prostu ucięłabym sobie drzemkę i byłoby po
        sprawie.niestety w pracy jest to niemożliwe
        • Gość: Aniemia? Re: jak walczyć z nadmierną sennością? IP: 89.229.111.* 08.07.10, 19:49
          Mamy lipiec, więc z kwietnia nieaktualnie. Zbadaj sobie poziom
          żelaza i ferrytyny we krwi.
          • lukrecja34 Re: jak walczyć z nadmierną sennością? 08.07.10, 20:32
            tłumaczę jeszcze raz-senność dopada mnie w godz.12-13 w południe.w wielu krajach
            o tej porze mają sjestę-mnie też by się przydała.
            chodzi mi o sposób na obudzenie się
            • Gość: . Re: jak walczyć z nadmierną sennością? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.10, 20:56
              ja tez miałam anemie i tez sennosc i zmeczenie odczuwałam głównie przed
              poludniem, po poludniu juz jakos lecialo...a przez trzy miesiace zelazo moglo
              spokojnie spasc..zamiast pisac uparcie idz zrob badania jeszcze raz, kup sobie
              jakies porzadne kompleksowe witaminy
              • lukrecja34 Re: jak walczyć z nadmierną sennością? 08.07.10, 21:34
                no dobra,widzę,że nic z tego nie będzie..
                i tak dzięki za rady
                a może coś poza anemią?
                • Gość: artur Re: jak walczyć z nadmierną sennością? IP: 83.231.145.* 20.07.10, 16:30
                  12-13 to pora posilku. jezeli go nie ma, to brakuje cukrow i
                  zaczynasz byc senna. Sprobowalas zjesc w tym czasie jablko lub kilka
                  innych owocow? pomaga, miewam podobny problem. Powodem moze byc
                  rowniez produkcja insuliny, ktora jest za duza i po "strawieniu"
                  cukrow z lunchu jest jeszcze we krwi. Zrobilem taki test na
                  produkcje i odbudowanie insuliny: pijesz roztwor glucosy i badany
                  jest poziom cukru i insuliny co 30 minut. Mozna dowiedziec sie
                  ciekawych rzeczy.
                  dodam jeszcze ze ten problem prawie nie wystepuje po posilkach tzw.
                  domowych. Mysle ze dzialaja tu rowniez jakies dodatki do zywnosci.
                  Warto dokladnie to obserwowac.
                  • Gość: gosc portalu Re: jak walczyć z nadmierną sennością? IP: *.icpnet.pl 20.07.10, 19:25
                    Zgadzam sie, tak samo robilem sie senny do czasu gdy nie zaczalem sie lepiej odzywiac. Rano porzadne sniadanie, po 3 godzinach jeszcze porzadniejszy lunch, znowu po 3 godzinach cos malego, np banan. Ogolnie staram sie miec regularne posilki w stalych odstepach czasu
              • Gość: zf Re: jak walczyć z nadmierną sennością? IP: *.dip.t-dialin.net 08.07.10, 21:36
                Po prostu spada ci poziom cukru w organizmie, dlatego we szystkich
                firmach, biurach sa automaty ze slodyczami. Zjedz kilka snickersow,
                albo co tam lubisz i od razu sie obudzisz. Moj maz ma to samo, a jet
                zdrowy jak ryba.
                • sidonia_1 Re: jak walczyć z nadmierną sennością? 08.07.10, 21:52
                  Ja tez jestem zdrowa, wszystkie badania robilam i tez tak mam, tylko ze
                  ja moge sobie pospac i codziennie spie oklo 2 godzin a moglabym jeszcze
                  dluzej. A kawka nie pomaga?
                  • lukrecja34 Re: jak walczyć z nadmierną sennością? 08.07.10, 21:55
                    no wreszcie normalne,nie wmawiające mi choroby odp.smile
                    kawka mi niestety nie służy..ale z batonikiem spróbuję-nie wpadłam na to
                    dzięki
                    • Gość: maskotkaaa Re: jak walczyć z nadmierną sennością? IP: *.chello.pl 08.07.10, 22:50
                      masz aneemieee!!! big_grin to anemia, anemia, anemia!!!
                      • Gość: a. Re: jak walczyć z nadmierną sennością? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.10, 15:31
                        hahahah!big_grin
                    • Gość: do lukrecji Re: jak walczyć z nadmierną sennością? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.10, 23:22
                      lukrecja34 napisała:

> no wreszcie normalne,nie wmawiające mi choroby odp.smile
                      > kawka mi niestety nie służy..ale z batonikiem spróbuję-nie wpadłam na to
                      > dzięki

o matko kolejna nadęta, ktora pozjadała wszystkie rozumy..nikt ci choroby nie
                      wmawia jedynie sugeruje co masz zrobic aby dotrzec do przyczyny tego
                      stanu..jednym z nich moze byc anemia, bo takei sa objawy a tłumaczenie sie ze
                      robilas badania w kwietniu sa bez sensu, po drugie moze to byc spadajacy
                      cukier, po trzecie cisnienie...skoro uwazasz ze doskonale wiesz sama to po
                      cholere sie pytasz na forum?? jakies sugerowanie ze czesc wypowiedzi jest
                      nienormalna jest chamska, bo nie widze aby ktos usilnie ci cos wmawiał tylko
                      sugerował
                      • sidonia_1 Re: jak walczyć z nadmierną sennością? 08.07.10, 23:29
                        Gość portalu: do lukrecji napisał(a):
                        >.skoro uwazasz ze doskonale wiesz sama to po
                        > cholere sie pytasz na forum??

A Ty zacznij czytac ze zrozumieniem, bo pytanie bylo -jak poradzic
                        sobie z sennoscia a nie - co mi dolega? A Wy swoje w kolko jedno i to
                        samo jak jakies gesi na pastwisku...
                        • Gość: do sidoni Re: jak walczyć z nadmierną sennością? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.10, 23:36
                          sidonia_1 napisała:

> Gość portalu: do lukrecji napisał(a):
                          > >.skoro uwazasz ze doskonale wiesz sama to po
                          > > cholere sie pytasz na forum??
                          >
                          > A Ty zacznij czytac ze zrozumieniem, bo pytanie bylo -jak poradzic
                          > sobie z sennoscia a nie - co mi dolega? A Wy swoje w kolko jedno i to
                          > samo jak jakies gesi na pastwisku...

tak tylko przyczyn sennosci tez moze byc kilka, tak wiec ciezko sobie z nia
                          poradzic nie znajac zrodła..logiczne???
                          • sidonia_1 Re: jak walczyć z nadmierną sennością? 08.07.10, 23:42
                            A ta dalej swoje, jak zdarta plyta...Daj se juz na luz, dobranoc.
                          • Gość: kutach [...] IP: 83.143.99.* 20.07.10, 23:15
                            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                        • Gość: ania Re: jak walczyć z nadmierną sennością? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.10, 08:59
                          sidonia_1 napisała:
                          > A Ty zacznij czytac ze zrozumieniem, bo pytanie bylo -jak poradzic
                          > sobie z sennoscia a nie - co mi dolega?

Skoro pytanie padło na forum Zdrowie, to czemu dziwne są odpowiedzi na temat
                          zdrowia?? Czyli post jest nie na temat i może powinien być zadany na innym
                          forum, skoro autorka odrzuca te odpowiedzi ...
                    • Gość: gosc Re: jak walczyć z nadmierną sennością? IP: *.s02.a005.ap.plala.or.jp 21.07.10, 00:27
                      co do snikersow to musi ich dokladnie byc miedzy 6 a 9, wtedy mozesz liczyc na
                      spokojne wybudzenie. Jak dowalisz Marsa albo bounty to tak jak bys szczelila se
                      w pape.
                • czarnymon Re: jak walczyć z nadmierną sennością? 21.07.10, 07:31
                  yyy no wlasnie slodycze to najgorsze co mozna zjesc. wszystko, byle nie
                  cukier. poczytaj sobie o tymsmile
        • Gość: kutach Re: jak walczyć z nadmierną sennością? IP: 83.143.99.* 20.07.10, 23:10
          nie pij kawy i zacznij wpie...c magnez. pij sok wyciskany z pomarnaczy i
          uprawiaj seks...
    • takisobienik Re: jak walczyć z nadmierną sennością? 09.07.10, 00:10
      Powodów może być wiele. Anemii nie należy wykluczać. Jeśli chodzi o badania -
      prawidłowy poziom żelaza o niczym jeszcze nie świadczy, zapasy żelaza w
      organizmie pokazuje ferrytyna.
      Jeśli to spadek cukru, to zjedzenie batonika wcale nie jest dobrym pomysłem.
      Lepiej zjeść porządne śniadanie i drugie śniadanie w pracy. Porządne czyli np.
      musli pełnoziarniste itp. - produkty o niskim indeksie glikemicznym. Jedząc
      produkty o niskim IG unika się skoków cukru.
      • Gość: qweta0 re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.10, 18:04
        wyznacznikami anemii czyli inaczej niedokrwistości są zmniejszone wartosci hemoglobiny, hematokrytu lub ilości czerwonych krwinek we krwii - te informacje mozna uzsyskac robiac badanie morfologii krwii, badanie zelaza, ferrytyny, transferyny i TIBC, sa badaniami, ktore roznicuja niedokrwistosci
    • joana.mz Re: jak walczyć z nadmierną sennością? 09.07.10, 01:14
      nie wiem czy ktoś wyżej już napisał, ale warto zbadać hormony - może być to
      objawem np niedoczynności tarczycy

Mnie osobiście kawa usypia, za to pomaga (nie zawsze) zielona herbata, yerba
      mate, oraz dotlenienie mózgu (np bieganie)
      • lukrecja34 Re: jak walczyć z nadmierną sennością? 09.07.10, 06:53
        o jezu jaka szarpaczka..
        akurat mnie do nadętości daleko..znam swoje zdrowie,wiem,że anemii nie mam a
        pytanie dotyczyło sposobu "obudzenia się".
        sorry ale jakoś nie widzę anemii codziennie regularnie w godz.12-13 (swoją drogą
        musiałaby ta anemia być niesamowicie punktualna smile)
        naprawdę-nie każda dolegliwość czy złe samopoczucie musi być objawem
        choroby.wyluzujcie trochę a nie jak babcie w poczekalni u lekarza..
        dzięki za sensowne odp.
        • Gość: ja Re: jak walczyć z nadmierną sennością? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.10, 08:01
          Dziewczyny chcialy Ci pomoc a Ty swoje.To NIE JEST normalne zasypiac o 13,ale
          jak twierdzisz ze jestes zdrowa to nie wiem czego oczekujesz?
          • Gość: misia Re: jak walczyć z nadmierną sennością? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.07.10, 08:22
            przecież ona nie zasypia, litości - każdy ma w pracy jakieś chwile kryzysu (ja o
            15.30 tylko spac, spac, spac); ty nie?

lukrecjo- mnie budzi cola, malo zdrowo, ale dziala!
          • Gość: kutach [...] IP: 83.143.99.* 20.07.10, 23:17
        • Gość: ania Re: jak walczyć z nadmierną sennością? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.10, 09:11
          lukrecja34 napisała:
          > naprawdę-nie każda dolegliwość czy złe samopoczucie musi być objawem
          > choroby.

Jesteś na forum zdrowie, więc czego oczekujesz?? Skoro chodzi Ci tylko o
          "sposób", "metodę" bez szczegółów zdrowotnych, zadaj pytanie na innym forum
          (albo na tym i nie oburzaj się na życzliwe i kulturalne bądź co bądź rady).

P.S. Ja też prawie codziennie mam takie "kryzysy" senności między 12 a 14. I
          uważam, że ma to związek ze zdrowiem (np. spadek cukru w organizmie do tego też
          się zalicza). Nie chce mi się dociekliwie szukać przyczyny, więc sobie z tym
          jakoś żyję. Nawiasem mówiąc, miałam anemię na jesieni.
          • Gość: FRANKA Re: jak walczyć z nadmierną sennością? IP: *.w109-212.abo.wanadoo.fr 20.07.10, 17:27
            codziennie po lekkim obiadku ok 12,30-13 robie sobie mala
            sjeste ,jestem zdrowiutka jak zlota rybka ,przeciez jest goraco a
            czlowiek w takiej temperaturze ma prawo do sennosci ,,,,15 minut
            drzemki dobrze by ci zrobilo ,zjedz dojrzalego banana i ruszysz do
            przodu,obejdziesz sie bez batonikow i slodkich swinstewek ,duza
            butla zimnej niegazowanej wody, i wyjscie do toalety na male
            schlodzenie sie wystarczy --pozdrawiam
        • Gość: qq Re: jak walczyć z nadmierną sennością? IP: 89.229.111.* 09.07.10, 13:05
          Skąd wiesz, że nie masz anemii??? Badania akurat masz nieaktualne, w
          ciągu 3 miesiecy mogły sie bardzo zmienić. Więc nie bądź tego pewna.

Skoro nie pasują Tobie odpowiedzi to może udaj się do psychiatry.
          • sidonia_1 Re: jak walczyć z nadmierną sennością? 09.07.10, 13:15
            Nastepna nawiedzona...
            • Gość: Marcin [...] IP: *.nplay.net.pl 20.07.10, 19:04
      • ravendom Polak = hipohondryk do kwadratu!!!! 21.07.10, 08:11
        Ludzie! Babka pisze, że ostatnio senność ją bierze kolo południa, a
        wy z anemią, hormonami, tarczycą, zaraz ktoś wyskoczy z rakiem
        szyjki macicy! Za duzo dr Housa! Ostatnio mamy upały więc każdego
        senność dopada wcześniej. U mnie w pracy koło południa 90% chodzi
        senna. Wszyscy nagle anemii dostali?! A potem sie dziwicie, że
        kolejki do lekarzy są jak połowy ludzi chodzi do lekarza z
        sennością, złamanym paznokciem, zdartym naskórkiem itp. Swego czasu
        kumpel też skapował się, że troche za duzo spi. Kupił jakieś
        pastylki z guaraną (w zwykłym markecie) w ramach suplementu diety. 2
        rano i 2 koło południa (o ile dobrze pamiętam, ale oczywiscie radzę
        przeczytać ulotkę) i podobno spore efekty. Także polecam poszukać
        czegoś w tym stylu. Ewentualnie w aptece mozna popytać.
        • Gość: gość portalu Re: IP: *.sds.uw.edu.pl 21.07.10, 10:18
          Wrzeszczysz o hipochondrii, a sam zalecasz jakieś pastyleczki i wciskanie sobie
          w organizm byle czego. Mało spójne.
    • nottymoni Re: jak walczyć z nadmierną sennością? 09.07.10, 13:22
      Ktos juz ponizej dobrze stwierdzil, ze to moze byc po prostu spadek
      cukru ale polecanie snickersow nie jest najlepszym rozwiazaniem.
      Najlepsza bylaby dieta oparta na zlozonych weglowodanach, bogata w
      warzywa i bialko i zdrowe tluszcze.
      Ja sama kiedys wlasnie tak sie czulam i zmiana stylu odzywania
      spowodowala diametralna zmiane samopoczucia.
      • Gość: majka035 Re: jak walczyć z nadmierną sennością? IP: 158.75.197.* 09.07.10, 13:30
        Witam, wiem o czym piszesz, bo mam to samo, ale o 11 rano. Badania
        idealne, cukry, żelaza w porząku, kawa nie działa, cukierki nie
        działają. Ale przez przypadek trafiłam na ragi medycyny naturalnej i
        opowiedziałam swój problem naturoterapeucie. Dał mi na miejscu na
        dłoń kilka kropel olejku mięty pieprzowej i kazał wetrzeć w kark,
        sam tak robi, gdy jedzie nocą autem, aby nie usnąć. Były to krople
        Bacha , firmyy dr Beta. Po kilku dosłownie minutach dostałam
        wytrzeszczu oczu i pełna energii. Okazałao sioę, ze czułam lód na
        karku. Kupiłam i używam, na dodatek wkraplam przy biurku do wody
        kilka kropel, aby unosił się aromat. a zapach jest boski. Jak
        narazie działa na mnie ten olejek, mam nadzieję, ze będzie działał
        nadal, że do takich specyfików naturalnych organizm się nie
        przyzwyczaja. Spróbuj. wiem, ze mają stronę internetowa i można
        zamówić u nich. Powodzenia.
        • lukrecja34 Re: jak walczyć z nadmierną sennością? 09.07.10, 16:32
          dzięki smile
          1.to na jakim forum powinnam zadać to pytanie mądrale?
          2.nie jestem napastliwa tylko cierpliwie tłumaczę po kolei o co mi chodzi
          3.w krajach "gorących" ludzie mają sjestę o tej porze-chyba kurde coś to
          oznacza..a może wszyscy korzystający z niej mają anemię??
          4.miło mi,że kilka osób doskonale zrozumiało o co mi chodzi-dzięki smile
          aha-jem obfite śniadanie (pieczywo chrupkie wasa z białym serem +herbata),w
          pracy 2 kanapki z ciemnego chleba z ziarnami,do tego owoce ew. jogurt +napój
          kawopodobny 3w1.chyba jednak nie o odżywianie chodzi.
          dziś zmusiłam się do kawy i zjadłam słodką babeczkę-pomogło.przetrwałam kryzyssmile
          • lukrecja34 Re: jak walczyć z nadmierną sennością? 09.07.10, 16:32
            i jeszcze jedno-nie życzę sobie wtrętów o psychiatrze ok?
            • Gość: jhuis Re: jak walczyć z nadmierną sennością? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.10, 20:14
              My sobie tez nie zyczymy komentarzy ze jestesmy jak gesi na pastwisku albo
              nawiedzone.Wymagasz kultury?To sama ja zachowaj ksiezniczko.
              • lukrecja34 Re: jak walczyć z nadmierną sennością? 10.07.10, 08:16
                no to zacytuj gdzie napisałam o gęsiach czy nawiedzeniu? no słucham.czekam na
                cytat.jestem cierpliwa
                • Gość: jhuis Re: jak walczyć z nadmierną sennością? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.10, 09:07
                  Alez prosze: A Wy swoje w kolko jedno i to
                  samo jak jakies gesi na pastwisku...
                  • lukrecja34 Re: jak walczyć z nadmierną sennością? 10.07.10, 13:22
                    ale to nie ja napisałam...czytaj uważnie dopiero dyskutuj i komentuj
          • nottymoni Re: jak walczyć z nadmierną sennością? 09.07.10, 17:40
            herbata z cukrem??? - wyrzut insuliny
            jogurt z cukrem? - kolejny wyrzut insuliny do krwi
            napoj kawopodobny - ten juz napewno zawiera cukiersmile

nagle wyrzuty insuliny do krwi powoduja sennosc, wiem bo ja sama
            przez to przechodzilam.
            • lukrecja34 Re: jak walczyć z nadmierną sennością? 09.07.10, 18:18
              herbata bez cukru,jogurt naturalny.
              jedynie ta "kawa"-może coś faktycznie jest na rzeczy?
              dzięki
              • Gość: Dosia Re: jak walczyć z nadmierną sennością? IP: 86.17.86.* 10.07.10, 00:49
                1. Trzymaj diete tj. staraj sie jesc zlozone weglowodany. Chociaz z tego co
                piszesz jesz np. ciemny chleb na drugie sniadanie. Dobre sa salatki z makaronem
                al dente, albo pasta z soczewicy. Zadnych cukrow prostych, batonikow jak Ci ktos
                tu radzi, herbat slodzonych, slodkich jogurtow.

2. Zrezygnuj z chrupkiego pieczywa, nie ze wzgledu na Twoja sennosc, ale ze
                wzgledu na to, ze zawiera szkodliwy akryloalamid.

3. Mnie bardzo stawia na nogi zielona herbata, im bardziej gorzkawa tym lepsze
                dzialanie, ale tylko rano, bo wypita po poludniu trzyma mnie niestety do poznej
                nocy.

4. 10 minut szybkiego spaceru wokol pracy.

5. Aha, sprawdz czy nie masz anemii ;D (nie moglam sie powstrzymac)
                • Gość: kutach Re: jak walczyć z nadmierną sennością? IP: 83.143.99.* 20.07.10, 23:26
                  dosia jestes zajebista!wink
                  • Gość: gosc Re: jak walczyć z nadmierną sennością? IP: *.s02.a005.ap.plala.or.jp 21.07.10, 00:36
                    co jak co Dosia ale tutaj kutach ma bez watpienia racje. Takiej elokwencji nie
                    nosila ziemia conajmniej od kilku miesiecy jak nie lat. Przeanalizujmy Twoj
                    problem na forum. Dosia-gosposia proponuje: Spacer wokol pracy - koniecznie w
                    towarzystwie interesantow. Wez Dosia se daj ostro do pieca, nadziej sie na
                    kaktus albo inne takie. Jak przypalisz to moze Ci sie bieguny w mozgu ustawia
                    znowu na polnoc-poludnie i bedzie jakos lepi.

PS. Lukiercja: To na pewno anemia nie oszukuj sie, gadasz cos o batonach i
                    bananach jak jakas malpa - wroc do korzeni.
          • Gość: kutach [...] IP: 83.143.99.* 20.07.10, 23:23
    • Gość: zuza Re: jak walczyć z nadmierną sennością? IP: 195.116.183.* 10.07.10, 17:33
      ,a mnie to jak byłam w ciąży to takie spanko w pracy łapało.
    • Gość: mamgabi Re: jak walczyć z nadmierną sennością? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.10, 23:20
      A jakie masz ciśnienie? Puls? Po długim urlopie wróciłam totalnie
      zmęczona. Zaczęłam mierzyć ciśnienie i ... Zazwyczaj miałam 90/60
      wtedy 60/40 a puls prawie 90 i więcej. Dawniej jak czułam spadek
      ciśnienia piłam kawę. Teraz na mnie nie działa. Spada mi więcej a
      puls rośnie. Czuję sie wtedy zmęczona, senna. Mam nadzieję, że
      pomogłam.
    • lukrecja34 Re: jak walczyć z nadmierną sennością? 11.07.10, 07:27
      ja nie neguję badań-tylko wkurza mnie takie babciowe podejście do tematu-spadek
      formy=na pewno jestem chora.
      ciśnienie mam 120/80 z tendencją do spadku,tętno w normie
      w ciąży na pewno nie jestem smile
      może to po prostu przez upały? zawsze bardzo źle je znosiłam
    • Gość: Piotrek weź patelnię... IP: 195.33.34.* 20.07.10, 17:18
      ...i walnij się nią porządnie w łepetynę.

Zaszkodzić raczej w Twoim przypadku nie zaszkodzi, a pobudzi na pewno.
      • Gość: Marcin Re: weź patelnię... IP: *.nplay.net.pl 20.07.10, 19:09
        Zgadzam się z przedmówcą.

Plus ode mnie: psychiatra może nie, ale psycholog by się przydał.
        • lukrecja34 Re: weź patelnię... 20.07.10, 19:41
          a po cholerę psycholog?
          patelni do pracy nie zabiorę niestety smile
          • Gość: kutach Re: weź patelnię... IP: 83.143.99.* 20.07.10, 23:28
            ale raz wezmiesz i bedzie pod rekasmile
          • Gość: gość portalu wątek trafił niestety na główną... IP: *.sds.uw.edu.pl 21.07.10, 00:33
            ...jak widać po poziomie niektórych odpowiedzi uncertain
            • Gość: gosc Re: wątek trafił niestety na główną... IP: *.s02.a005.ap.plala.or.jp 21.07.10, 00:41
              znalazl sie don zuan forum gazety. co do patelni - jesli zabranie patelni nie
              wchodzi w gre, mozna sie:

1. walic patelnia z samego rana jeszcze w domu.
              2. w pracy walic sie w leb ciezkimi segregatorami albo innymi dostepnymi
              przedmiotami biurowymi
    • Gość: jeszcze nikt... Re: jak walczyć z nadmierną sennością? IP: *.zone7.bethere.co.uk 20.07.10, 17:53
      ... o tym nie wspomnial, ale moze to anemia? smile))

Jestem zdrowy. Swiezo po badaniach (2 tygodnie). Tez mnie sennosc
      atakuje w godzinach popoludniowych. Najgorzej jest kolo 13, ale jak juz
      minie 16 to sennosc jakos sama przechodzi.

• Gość: Wybawca Re: jak walczyć z nadmierną sennością? IP: *.gts.metrobip.com.pl 20.07.10, 20:16
      hahaha - zabawnten wątek ;p
      Już chyba wiem o co chodzi naszej delikwentce smile
      W kilku wypowiedziach mocno akcentujesz sprawę sjesty... zatem
      rozwiązaniem będzie przeprowadzenie się tam, gdzie zazwyczaj sjesta
      się odbywa: Hiszpania, Grecja... wybór jakiś masz. Nie wydaje mi się,
      żeby u nas wprowadzono takową po kilku(nastu) dniach upałów.
      Jeśli to (przeprowadzka) nie wchodzi w grę to może pogadaj z szefem o
      przychodzeniu na popołudniową zmianę. Wyspisz się i w ogóle ;p
      A jeśli i to Ci nie podpasuje to nie pozostaje nic innego jak tylko
      brać do pracy woreczek z amfą i tak się ratować ;p;p
    • Gość: arpk Re: jak walczyć z nadmierną sennością? IP: *.147.106.38.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.07.10, 21:47
      kofeina odpada, ale możesz spróbować tyrozyne.
      w miarę tania i dobra:
      cellmax.pl/suplementy,odzywki,spalacze_tluszczu/L-Tyrosine_Kaizen_729.html
    • ppinc Re: jak walczyć z nadmierną sennością? 21.07.10, 00:04
      kładź się spać, proste
      darmowy download programów i gier
    • Gość: Lekasz Re: jak walczyć z nadmierną sennością? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.10, 07:51
      Hm,
      1. jak ogsługujesz klientów to moze postaw karteczke "W razie braku
      kontaktu/ reakcji prosze solodnie pie** ( i tu coś połóż obok, może
      patelnie? )

2. A tak na poważnie może zrób badania bo chyba nikt nie pisał
      wcześniej ale to może być AAANNNEEEEMIIIAAAA ;PPP
      • Gość: ... Re: jak walczyć z nadmierną sennością? IP: 89.229.111.* 21.07.10, 12:21
        Jakbyś dokładnie cztał to ta sugestia na początku była już kilka
        razy.
    • Gość: mała Re: jak walczyć z nadmierną sennością? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.10, 07:55
      Udać się do lekarza i zrobić badania na tarczycę!!! to podstawowy
      objaw niedoczynności tarczycy!
    • Gość: Basia Re: jak walczyć z nadmierną sennością? IP: 195.47.201.* 21.07.10, 11:09
      Lukrecjo, mi pomagają witaminki z guaraną rozpuszczone w wodzie
      (Suplement firmy Zdrowit). Ważne, żeby wypić to do południa bo
      wieczorem nie mozna zasnąć. Ja piję około 11:30 i za
      godzinę "nakręcam" się w pozytywnym tego słowa znaczeniu smile
      Pozdrawiam
      Basia
    • neotehuana Re: jak walczyć z nadmierną sennością? 21.07.10, 13:53
      Jak widze to w Polsce sami lekarze i psychologowie na forach siedza.
      • 83kimi Re: jak walczyć z nadmierną sennością? 21.07.10, 15:22
        Też mam taki problem, jestem ciągle zmęczona, budzę się niewyspana. Robiłam
        niedawno badania, żadnej anemii nie mam, wyniki idealne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka