Dodaj do ulubionych

ZOLTAWE UPLAWY W CIAZY! - do p. Dokrot

22.03.04, 09:47
Witam i prosze o rade.
Jestem w 20tc. I od wczoraj mam dziwne uplawy: sa one konsystencji mleczo-
twarozkowej i koloru zoltawego! Dodatkowo lekkie drazniace „uczulenie”.
Smaruje Nystatyna.
Pani Doktor czy to normalne? czy smarowanie pomoze?
Slyszalam, ze rozne uplawy w ciazy sie zdarzaja, ale pomino to sie zaczynam
martwic. Tydzien temu bylam (w szpitalu) na 1-szych zajeciach basenowych dla
ciezarnych, czy to moze byc powod - objawy pojawily sie dopiero po tygodniu!

Aga i ?Kubus?
Obserwuj wątek
    • nicol-e Re: ZOLTAWE UPLAWY W CIAZY! - do p. Dokrot 22.03.04, 10:35
      Kochana- masz pełnoobjawowa grzybice!samo smarowanie nic nie pomoże- najwyżej w
      tym, że nie bedzie swędziało itp. Grzybice należy leczyć od wewnątrz- czopki
      itp zakladane na noc do pochwy, głęboko, albo i dwa razy dziennie, w zależności
      od tego, co przepisze ci lekarz. Jestem w 28 tyg ciaży i mam grzybicę chyba 6-7
      raz od początku. Najpierw pojawia się swędzenie, pieczenie, potem uplawy,
      wlasnie zółtawe, serowate - przy czym nie zawsze występuja wszystkie objawy.
      grzybica daje znać o sobie po kilku dniach od zakazenia- najprawdopodobniej
      winny jest ten basen- tam nardzo latwo o grzybicę, nie tylko pochwy, ale stóp
      itp. I grzybica nie minie sama- musisz pójśc i wyleczyć, nie wolno z nią
      chodzić. dodatkowo czasem zdarza się, ale to juz pod koniec ciąży, kiedy sączą
      się wody płodowe itp, gdy pecherz nie jest szczelny, że grzyb przeniknie do
      dzidziusia- objawem sa wówczas plesniawki u nowonarodzonego dziecka.
      pozdrawiam- Nicol-e
      • nicol-e Re: ZOLTAWE UPLAWY W CIAZY! - do p. Dokrot 22.03.04, 10:39
        Jeszcze jedno- W terapii grzybicy narządów płciowych ważne jest to, aby leczyć
        jednocześnie obydwoje partnerów. Bez względu na to, który z nich zachorował
        pierwszy, jakie było źródło zakażenia oraz dolegliwości. partner może nie mieć
        żadnych objawów, najczęściej u facetów grzybice przebiegaja bezobjawowo
        właśnie, ale jeśli spicie w jednym łózku itp- to dziala jak piłeczka ping-
        pongowa/ choć nie każdy lekarz powie, że mozna się zarazić spiąc w jednym łózku-
        jeden przytaknie i powie, że przecież się dotykacie itp, drugi wykluczy, że
        raczej niemozliwe/ - poproś o tabletki, czy masć na przeleczenie partnera. A co
        do upławów jeszcze - po prostu kobieta ma nagle więcej wydzieliny, uplawy mogą
        być gęste serowate, wyglądem przypominające ścięte mleko, lub rzadkie i
        wodniste.
        pozdrawiam- Nicol-e
    • monika.antepowicz Re: ZOLTAWE UPLAWY W CIAZY! - do p. Dokrot 23.03.04, 23:39
      najlepiej zgłosić się do lekarza i jeśli nie bea to upławy charakterysrtyczne -
      tak ajk w grzybicy poprosić o pobranie posiewu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka