Dodaj do ulubionych

Słabsza strona

IP: 109.78.122.* 08.10.10, 13:36
To nie jest wątek o poważnym problemie zdrowotnym ani dramatyczny apel o pomoc, więc proszę mnie nie odsyłać do psychiatry. To wątek założony z ciekawości, który ma odpowiedzieć na pytanie "Czy inni też tak mają?". Czy jedna strona Waszego ciała jest wyraźnie gorsza/słabsza? U mnie tak. O co chodzi? Już tłumaczę: mam dużą wadę wzroku w prawym oku, lewe jest OK; nie słyszę zbyt dobrze na prawe ucho, słuchawkę telefonu muszę przykładać do lewego; zęby po lewej stronie były i są proste, po prawej były tak krzywe, że musiałam nosić aparat; moja prawa pierś jest mniejsza i mam w niej torbiele; moje prawe biodro jest większe; mam problemy ze stawami, prawe kolano jest w dużo gorszym stanie niż lewe; moja prawa łydka jest o 2 cm grubsza niż lewa itd.itp. Czy Wy też tak macie? Może jestem jakimś wybrykiem natury..
Obserwuj wątek
    • sundry Re: Słabsza strona 08.10.10, 13:56
      U mnie akurat nie, ale moja mama obserwowała coś takiego u niektórych swoich podopiecznych w przedszkolu.
    • anabel7 Re: Słabsza strona 08.10.10, 15:21
      Napewno już kiedys czytałaś, ze lewa strona mózgu zawiaduje prawa strona ciała i odwrotnie. Ja mam podobnie i tez zauważyłam sporo nieznacznych i moze niezauważalnych dla kogos innego róznic. U mnie dotyczą twarzy (kształt brwi, powiek) a takze ciała (jedno udo mam szczuplejsze od drugiego) i jestem pewna, że gdybym z ciekawosci przemierzyła sie wzdłuz i wszerz znalazłoby sie ich jeszcze troche smile
      Ja nie przejmuje sie tym, bo dobrze wiem, że ciało człowieka rzadko jest symetryczne. Róznice dotycza nie tylko wygladu, bo także sprawnosci, siły, wrazliwosci na ból a nawet predyspozycji do kontuzji.
      • Gość: ania Re: Słabsza strona IP: 178.73.48.* 09.10.10, 23:17
        Ja juz dawno zauważyłam to u sibie. Moja lewa strona jest do kitu smile Jak coś dolega to zawsze z lewej strony. Asymetrię też mam sporą i twarzy i ciała.
        • Gość: Ewa Re: Słabsza strona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.10, 09:24
          Tez mam jedna połowe ciała słabszą od drugiej
    • Gość: Rachela Re: Słabsza strona IP: *.aster.pl 10.10.10, 13:01
      ja mam lewą stopę dłuższą i zawsze rozmawiam przez telefon słuchając lewym uchem. jestem za to praworęczna smile
      • Gość: ewa Re: Słabsza strona IP: *.dip.t-dialin.net 11.10.10, 00:44
        Kazdy czlowiek ma jedna noge troche "dluzsza" jak napislas, u mnie to az pol numeru i zawsze problem, bo albo jeden cisnie, albo drugi za luzny; kazdy czlowiek ma jedna strone twarzy grubsza, a druga chudsza, kazda kobieta ma jedna piers mniejsza od drugiej...itd. Przeciez to zupelnie naturalne i powrzechnie znane.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka