Dodaj do ulubionych

test ciążowy

20.12.10, 20:07
Witam. Spóźnia mi się miesiączka jeden dzień. Zrobiłam dzisiaj dwa testy ciążowe, wyszło, że nie jestem w ciąży. Wcześniej, tydzień po współżyciu również zrobiłam i również był taki wynik. Jednak okresu nie dostałam. A mam regularne miesiączki. Czy istnieje taka możliwość, że testy okłamały?
Obserwuj wątek
    • rejmang Re: test ciążowy 20.12.10, 20:25
      jeszcze chcialam dodac, ze za pierszym razem oddałam mocz do pojemnika, za 2 i 3, nie, poniewaz nie mialam takowego przy sobie, dlatego oddajac mocz, nakierowałam go bezposrednio na pasek. Czy to ma wpływ na wynik testu? Czy to konieczne, aby najpierw oddać mocz do pojemnika?
      • em.haa Re: test ciążowy 20.12.10, 20:31
        Trochę za wcześnie te testy robisz, jeden dzień to żadne spóźnienie, ale raczej są wiarygodne.
        W przeciwnym razie dopatrzyłabyś się już tam chociażby pod lupą drugiej bladziutkiej kreski.
        Nie ma znaczenia do czego robisz siku. Mnie się zdarzyło sikać do porcelanowej małej kokilki.
        • hugolina30 Re: test ciążowy 20.12.10, 20:48
          Wiem,wiem,jaki człowiek jest niecierpliwy jak czeka na upragnione dwie kreseczki!
          Ja też czekam na testowanie i dzisiaj 4 dni przed @ zrobiłam i oczywiście jedna krecha.
          Czekam dalej, chociaż serce wali jak młotem jak pomyślę...
          Jestem po 2 poronieniach i możecie sobie wyobrazić jak można się nakręcić.Trzymam kciuki za wszystkie 2 kreseczki i życzę powodzenia,a i przy okazji Wesołych Świąt.Może któraś z WAs otrzyma piękny prezent pod choinkę w postaci pozytywnego testu ciążowego!!!
    • gazeta_mi_placi Re: test ciążowy 20.12.10, 20:43
      Nie wiem po co tak często robisz testy po tak minimalnym opóźnieniu, musisz mieć chyba bardzo dużo wolnego czasu...
      • em.haa Re: test ciążowy 20.12.10, 20:59
        I pieniędzy wink
    • hugolina30 Re: test ciążowy 20.12.10, 23:58
      Istnieje,coż mogę powiedzieć-poczekaj kilka dni i ponów test lub idz na bete z krwi-masz 100% pewności.Pozdrawiam
    • kasielle Re: test ciążowy 21.12.10, 15:44
      Może być jeszcze za wcześnie ale też lada dzień może już coś wyjść. Poczekaj z kolejnym testem albo zrób badanie beta-hcg - jeśli jesteś w ciąży to pokaże już wyższy poziom hormonu; takie badanie z krwi jest bardziej czułe niż z moczu. Poza tym sikając na pasek (nie do pojemnika jak piszesz), mogłaś niechcący zafałszować wyniki (np. zbyt mało/dużo moczu, pora dnia kiedy robiłaś test - zaleca się rano kiedy stężenie jest największe itp.)
      • Gość: Anna Re: test ciążowy IP: *.lodz.mm.pl 23.12.10, 23:23
        teraz testy wcześnie pokazaują - raczej w ciąży nie jesteś

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka