Dodaj do ulubionych

leczenie nadzerki

IP: 194.169.228.* 16.01.11, 11:16
Hej,
ginekolog wykrył u mnie małą nadżerkę i stan zapalny. Mam najpierw stosować Macmiror a pozniej Albothyl no i jeszcze jakies kapsułki Trivagin. Czy ten Trivagin stosować juz od razu razem z Macmirorem? Czy dopiero przy tym Albothylu? Moze glupie pytanie ale bylam zestresowana i nie jestem pewna co powiedział mi lekarz.
Obserwuj wątek
    • Gość: wituchna Re: leczenie nadzerki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.11, 11:51
      ja bym w czasie stosowania macmiroru brała lacibios femina (doustnie) a po skończeniu albothylu dopiero trivagin, bo albothyl i tak złuszcza nabłonek i nic tam nie zostaje, wyjaławia pochwę, wiec to strata kasy stosować bakterie kwasu mlekowego w czasie stosowania albothylu
      • Gość: magda Re: leczenie nadzerki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.11, 13:26
        Macmirror to strata pieniedzy, jest drogi i mało skuteczny np względem paciorkowców, które często kolonizują naszą pochwę, gdy trafiasz do dobrego specjalisty sam zleca w aptece zrobienie globułek, najczęściej z ampicyliną lub dalacin C, do tego nystatyna, koszt takich globułek to 5 zł gdy recepta jest refundowana ( 12 sztuk). Co do abothylu to "wychodzi "z nas minimum 7 dni, a nawet więcej, mnie ginekolog wyciągał go recznie z pochwy, po 10 dniach od zakończenia kuracji i jego skuteczność też pozostawia wiele do życzenia, stosowałam dwa razy przy nadrzerce z zerowym rezultatem.
        Co do probiotyków, to jeśli będziesz brała doustny, tak jak już Ci tutaj zaleciła koleżanka, wczasie kuracji antybiotykiem, to ten dopochwowy już nie będzie konieczny, zresztą badania wykazują, że zakwasza pochę, ale ma cukry , co sprzyja rozwojowi bakterii, mój ginekolog zaczął się jąkać gdy mi przepsał probiotyk dopochwowo, a ja zapytałam o cukry, które są w nim obecne i przeisał kwas mlekowysmile .
        • Gość: kasia Re: leczenie nadzerki IP: 194.169.228.* 17.01.11, 13:45
          Hmm...no to juz nie wiem zupelnie, ginekolog kazal mi brac Trivagin, myslalam ze to cos takiego jak Lacibios Femina (dzis w aptece nie bylo Trivaginu i pan chcial mi dac jako zamiennik Lacibios Femina). A co do cen to jestem przerazona bo za wizyte zaplacilam 120 zl, za Macmiror i Albothyl prawie 100,teraz ten Trivagin 40zl., a za 3 tyg. kontrola u ginekologa i cytologiasad(.
          Kurcze, mialam nadzieje ze ten Macmiror i Albothyl pomoga...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka