zagussia 04.05.04, 16:04 potrzebuje opinii o konkretnych lekarzach których wymieniam nizej pod katem odejscia i leczenia nadzerek, boli miesiaczkowych i endometriozy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doomicella Re: lekarze w Dolmedzie oraz dr Jarosz 09.06.04, 21:52 Witaj Zagussia. Przerabiałam już większość wrocławskich ginekologów, niestety. Jak wiemy żadna z nas nie robi tego na ochotnika.. Podzielę się moim doświadczeniami. Dziecko skończyło dwa lata a mama (czyli ja) poszła do kontroli do ginekologa. Był to dr CIAPUTA w Dolmedzie. Pobrał mi cytologię, z własnej inicjatywy zbadał piersi, nie omieszkając przy tym powiedzieć kilku "miłych" uwag na ich temat. Gdy zgłosiłam się po wynik cyt stwierdził, ze jest nadżerka 3 grupa i trzeba wypalankę zrobić. I pospiesznie wręczył swoją wizytówkę. Miało to kosztować 150 zł w 2001r. Byłam naprawdę w złej sytuacji finansowej i zapytałam jak nagląca, pilna jest sprawa zabiegu. Powiedział, że On nie wie..., że to przecież może się w nowotwora przekształcić... Zapytałam o zabieg w ramach ubezpieczenia. On na to, ze w Dolmedzie mi zrobi, ale BEZ ZNIECZULENIA. Pytam czy to znieczulenie jest niezbędne tak jak np. u stomatologa przy ekstrakcji czy to jest dla mojego komfortu tylko. Nie odpowiedział jednoznacznie. Poszłam jeszcze do dwóch innych. I tu mógłby nastąpić długi ciąg dalszy tej historii. Powiem tylko, ze przy silnym stanie zapalnym mogła być ta 3 grupa (cytologię robił zresztą On sam). Po leczeniu przeciwzapalnym zawsze mam drugą grupę i nie mam już żadnej nadżerki stwierdzanej. no, poza jednym świeżym przypadkiem - dr FILIPIUK, który słynie z tego, ze wmawia nadżerki, aby móc je potem u siebie prywatnie wymrażać.Przeczytałam o tym wczoraj na forum i muszę się zresztą tam dopisać. Właśnie po Filipiuku poleciałam przerazona (mówił, ze mam kalafiorowata szyjkę do konizacji) do Dolmedu do SOKALSKIEGO. Stwierdził, ze wszystko jest O.K. Nie ma żadnych "kalafiorów", nadżerki. Zbadał piersi z własnej inicjatywy, ale bez żadnych komentarzy. Moje gg 3013462. Nie stać mnie niestety na leczenie sie u dr Jarosza, ale wiem, że to bardzo mądry i uczciwy lekarz. Więcej moge powiedzieć na gg. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-magda Re: opinie o WROCŁAWSKICH ginach - raz jeszcze 04.05.04, 20:52 za Markuszewskiego oddalabym glowe. leczy mnie od 13 lat, jeszcze jako mala dziewczynke. Potem leczyl mi policystycznosc, nadzerki, nieplodnosc i teraz jestem szczesliwa mama od 5 kwietnia. na prawde polecam!!!!!!! a tu mozesz zobaczyc zdjecie mojej dzidzi: www.foto.xp.com.pl/mikolaj Magda w razie pytan pisz na priv magda@insite.pl Odpowiedz Link Zgłoś
zagussia Re: opinie o WROCŁAWSKICH ginach - raz jeszcze 04.05.04, 22:38 napisz plizzz, moze na maila a nie na ogólnym forum o przebiegu leczenia u markuszesskiego, czym cie leczył i na c- to wazne, bo ja do niego chodze i chce potwierdzic ze dobrze robie, bo na razie jest zamiast lepiej to gorzej i powolizaczynam sie podłamywac Odpowiedz Link Zgłoś
enya26 Re: opinie o WROCŁAWSKICH ginach - raz jeszcze 05.05.04, 10:47 hej.Ja leczyłam sie u Markuszewskiego przez prawie rok.Na poczatku wydawało sie wszystko ok.Stwierdził u mnie opryszczke narządów płciowych,nocznie nie robiąc zadnego badania.Później też bez zadnych badań chlamydie i rzęsistka!!!!Czły czas twierdził,ze swędzenie i pieczenie to nie przez opryszczke,ale ze zakładam nogę na noge,słuchać się tego nie dało.W końcu zrobił mi wymrazanie tej opryszczki,twierdził,ze po tym to na pewno bedzie ok.Niestety,było to 3 miesiące temu-jest fatalnie!!!!To tak w wielkim skrócie.Zaczełam chodzic do Jarosza,na razie będę robić badania.Moze on mi pomoze,bo juz nie wiem do kogo iść.Nie wiem jak Markuszewski,przez cały rok mógł nie zrobić mi zadnych badań,tylko stwierdzać naocznie jakieś choróbska!!!On jest dobry w leczeniu niepłodności,ale reszta......no koments. Jesli chodzi o Jarosz,to moja cała zeńska część rodziny tam chodzi,żałuje że ja też tam od razu nie trafiłam....pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zagussia jarosz a markuszewski - enya:) 05.05.04, 10:57 jesli juz u niego tzn u Jarosza byłas daj znac jak wygladała wizyta i ile kosztuje, jesli dopiero pojdziesz spytaj plizz czy ma kolonoskop/kolposkop- nadanie komórek nadzerki - i jak je usuwa (wymrazanie/laser?)...tez zastanawiam sie czy nie pojsc do niego...tez troche wkurza mnie gadanie M - dużo rzeczy próbuje wmówic - ale ja sie mu nie daje - dlatego jego diagnoze chce potwierdzic...fakt- wszystko stwierdza naocznie i przez usg i zaczyna leczyc...tez nie zlecił mi zadnych dokładniejszych badan. jak masz gg plizzz podaj (moze byc na maila na gazecie) to pogadamy wieczorkiem- jesli bedziesz mogła Odpowiedz Link Zgłoś
enya26 Re: jarosz a markuszewski - enya:) 05.05.04, 19:48 Byłam już u Jarosza,ten facet jest naprawde b.miły,ludzki,profesjonalista, mozna mu wszystko powiedzieć.Nie wiem czy ma aparat do kolanoskopii,ale on ma tam wszystko))Na mijscu jest laboratorium ttp.to jest cała klinika Mediconcept.Jak chcesz sie do nie go zarejestrować,to z 3 tygodniowym wyprzedzeniem,jest kolejka.Wracajac do Markuszewskiego to też nie dałam sobie wmówić o tym zakładaniu nogi na nogę.Owszem,to pewnie jet prawda,jak ktoś bez przerwy tak siedzi i może powodować drobne dolegliwości,ale nie to co ja mam,niemozliwe.Podaję Ci mój gg 3550200.Nie jestem codziennie,ale w końcu mnie złapiesz,papa Odpowiedz Link Zgłoś
enya26 Re: jarosz a markuszewski - enya:) 05.05.04, 23:55 oczywiście chodziło mi o kolonoskop,wizyta kosztuje niestety 70 zł.tel do przychdni - 339 90 36. Odpowiedz Link Zgłoś
zagussia Re: jarosz a markuszewski - enya:) 06.05.04, 09:35 umówiłam sie na wizyte do Jarosza, nie wiem jednak czy mi pomoze, nadzerke usuwaja najstarsza metoda swiata- zwykłym wypalaniem-> na co sie nie zdecyduje, kolonoskopu do badania chorych komórek nie maja..no ale moze w wykluczeniu lub potwierdzeniu endometriozy pomozeno nic najwyzej strace 70zł (co mnie jeszcze zdziwiło- rejestruja co 10 min->ciekawe jak wyglada wizytanawet bym sie rozebac w tym czasie i ubrac nie zdazyła Odpowiedz Link Zgłoś
intraday Re: zagussia 06.05.04, 10:31 To co potrzebujesz mają,, na dawnej Grobli,, ale wizyty u szefów bardzo drogie 4274912gg Odpowiedz Link Zgłoś
zagussia Re: zagussia 06.05.04, 11:06 ok, dzieki za gg, odezwie sie wieczorkiem, mam nadzieje ze bedziesz Odpowiedz Link Zgłoś
enya26 Re: jarosz a markuszewski - enya:) 06.05.04, 12:59 hej.Nie rozumiem o co chodzi z rejestrowaniem co 10min????A pacjentki siedza u niego różnie,10,15,20min.Badź spokojna,chyba nie wyrzuci Cie z gabinetu po 10 min.)).Na Grobli faktycznie maja najnowszy sprzęt,ale wizyta kosztowała 2 lata temu - 100zł.Nie wiem jak teraz. Mam nadzije,ze nie rozczarujesz sie Jaroszem.pa Odpowiedz Link Zgłoś
zagussia Re: jarosz a markuszewski - enya:)NA GROBLI? 06.05.04, 13:50 ja u markuszewskiego siedze srednio 30-45 min a na grobli mozecie mi kogos polecic? Odpowiedz Link Zgłoś
enya26 Re: jarosz a markuszewski - enya:)NA GROBLI? 07.05.04, 11:46 Ja niestety nie byłam u żadnego lekarzaa na Grobli.Robiłam tam badania i chciałam iść do jakiegoś.Jak usłyszałam cene....zrezygnowałam.Jest kilku i sądząc po cenie(( muszą byc dobrzy..... Odpowiedz Link Zgłoś
doomicella NA GROBLI? - tylko nie dr Bielanów ! ! ! 09.06.04, 22:24 Pierwsze dziecko rodziłam na Brochowie, mój rejonowy jeszcze wtedy szpital. Koleżanki przepisywały sie do innych szpitali ale ja stwierdziłam, że przeciez dziecku nikt krzywdy nie zrobi a ja z niemiłymi połoznymi "dam sobie rade". Koszmar jaki tam przeszłam nie da sie opisaC (1996). Powiem tylko jak dr Bielanów śladem swojego wspaniałego personelu zabrał się do badania "odruchu ssania" u mojego dziecka. Najpierw wszedł na salę, pooglądał krocza pacjentek, potem wyszedł z sali nie myjąc oczywiście ani razu rąk, nie używając rękawiczek... Za jakieś kilka minut wrócił z całą "świtą" - była to tzw wizyta ordynatorska. I rzekł, że są na mnie skargi ze strony personelu. M.in. o to, że ośmieliłam się w nocy poprosić o czysty kieliszek do karmienia i o wrzątek do przepłukania chociażby fabrycznie nowego laktatora (do kiedy wyparzałyście butelki?). Powiedział mi, że moje dziecko nigdy nie bedzie ssało, ze ma wadę wędzidełka.., że ja mam wklęsłe brodawki(!!!) i że mam nie głodzić dziecka tylko dać flachę. Po czym wyciągnął brudną łapę w kierunku ust dziecka... Tę samą, którą dotykał klamek, którą rozchylał uda pacjentek... Chwyciłam Go za tę brudną łapę i powiedziałam w końcu co myśle o Nim i jego personelu... I w ciszy wielkiej wszyscy wyszli. Ordynator od noworodków pokazała mi jak wyglądają wklęsłe brodawki.. Karmiłam córkę do 14 miesiąca i myślałam, że bedzie to trwało do matury chyba tak ochoczo zajadała. O żadnej wadzie nie ma mowy. Miałam wieeeelki biust i nie wpadłam na to, żeby przed karmieniem troche pokarmu odciągnąć. To był cały problem, ale "życzliwe" położne podtykały mi tylko flachę, aż któraś tak mi "wymasowała" piersi, że przez długi czas miałam je posiniaczone.. Nie wiem jak jest teraz, ale wtedy to koszmar. A największy koszmar to dr Bielanów!!! Dodam, ze w każdej sali stały doskonale wyposażone stoliki pielęgnacyjne i pediatra aby oglądnąć potówkę na pupci myła ręce bieżącą wodą po czym jeszcze psikała płynem. A dr Bielanów brudna łapę wprost do buzi dziecka... fuuuj. Odpowiedz Link Zgłoś
zagussia do magdy:) 04.05.04, 22:39 aha- gratulacje dzidziusia, faktyczne jest słodziutki Odpowiedz Link Zgłoś
mama-magda -------:))) 05.05.04, 14:15 Dziewczyny, nie chce na sile nikogo przekonywac, ale z tym zakladaniem nogi na noge to nie szamanstwo, tylko czysta anatomia czlowieka. ja studiuje na akademii medycznej i markuszewski wytlumaczyl mi dokladnie o co chodzi. jezeli nie wiezycie mu, to spytajcie dlaczego tak uwaza. on wszystko wytlumaczy. powiem tez, ze leczy sie u Niego duzo moich kolezanek z liceum i ze studiow wlasnie z AM, bo potrafi wszystko logicznie wytlumaczyc i mimo ze czasem brzmi to paradoksalnie to co mowi jest logiczne. Na prawde duzo osob go chwali. Tamtego doktora nie nam, wiec nic nie moge powiedziec. Ale jeszcze cos opowiem. Teraz mieszkam w Łodzi. markuszewski prowadzil moja ciaze i przyjezdzalam do niego co 3 tygodnie z Łodzi az do 2 tyg przed porodem. Rodzilam w lodzi w Centrum zdrowia Matki Polki, nie tylko dlatego ze to najlepszy szpital gin-pol w polsce, ale glownie dlatego ze w lodzi mieszkam. Mialam cesarskie ciecie i po cieciu rana mi sie nie chciala goic. Bralam antybiotyki lezalam w szpitalu, wdalo sie zakazenie wewnatrzszpitalne i juz w ogole mialam dosyc. Bylo tam mnostwo najleprzych profesorow w polsce i wszyscy sie trudzili co z tym zrobic. po 2 tygodniach wyszlam ze szpitala na wlasna prosbe i stwierdzilam ze pojade do markuszewskiego. Jednak moj maz stwierdzil ze to glupota jechac i zebym najpierw zadzwonila co on mi poradzi. no i zadzwonilam i dostalam rade: mam zciagnac sobie mleko z piersi i wlac do rany. jak to uslyszalam to myslalam ze facet zwariowal i zaczelam sie smiac. Ale stwierdzilam ze chyba nie mam innego wyjscia i zrobilam to. sluchajcie to bylo 2 tygodnie temu, a dzisiaj nie mam prawie sladu po ranie!!! mam tylko cieniutka blizne. Mozecie wierzyc albo nie. gdybym byla teraz we wroclawiu to bym sama wam to pokazala. Ale wybor lekarza to bardzo indywidualna sprawa i trzeba samemu nabrac zaufania. A odnosnie sposobow leczenia moich chorob to zapraszam na gg 2268002 magda Odpowiedz Link Zgłoś
zagussia Re: -------:))) 05.05.04, 14:25 dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz odezwe sie wieczorkiem na GG Odpowiedz Link Zgłoś
flowercia Re: opinie o WROCŁAWSKICH ginach - raz jeszcze 09.06.04, 16:11 Hej ja chodzilam po 2 innych lekarzach i na razie wrocilam do dr Markuszewskiego na razie mam klykciny jestem zalamana bo pobobno przenosza sie droga plciowe a ja od zawsze mam tylko 1 partnera czyli moje meza((( boje sie bardzo wymrazania nie wiem czy to bedzie bolec nie wiem tez czy nie ma na to innego mniej drastycznego sposobu Generelnie dr Markuszewski pomogl mi juz troche bo moja macica jest strasznie przekszywiona ipokrecona i to potwierdzaja inni lekarze jesli chodzi o zakladanie nogi na noge to odkad chodze do Niego to bardzo sie z tym pilnuje spie z nogami na bacznosc... etc etc ale troche jest mi przykro ze Doktor wmawia mi ze dalej to robie skoto tego nie robie w kazdym badz razie twierdzi ze mnie wyleczy mam juz dosc bo mialam chlamydie ciagle stany zapalne zespol Reitera a teraz te klykcina ZALAMKA (((( mam nadzieje ze dadza sie jakos wyleczyc bo to pieczenie jest nie do wytrzymania( niestety szkoda ze lekarz nie robi kolposkopi...( a moze ktos z Was zna lekarza z wroclawia ktory leczy z dobrym skutkiem te klykciny Bogusia Odpowiedz Link Zgłoś
fanfm Re: opinie o WROCŁAWSKICH ginach - raz jeszcze 09.06.04, 21:03 wiem,że dr kinal likwidowała kłykciny mojej koleżance(najprawdopodobniej płynem solcogyn) tel.348-29-69 Odpowiedz Link Zgłoś