misia777 24.05.04, 13:36 Mam powiekszone żyły na łydkach. Właśnie odstawiłam tabletki antykoncepcyjne które prawdopodobnie są tego przyczyna ale chciałabym jakoś pomóc moim nogom. Jakie maści albo leki polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joanna_b Re: Problem żył na łydkach 24.05.04, 13:37 jakie brałaś tabletki? ja mam to na udach... Odpowiedz Link Zgłoś
misia777 Re: Problem żył na łydkach 24.05.04, 13:42 ja bralam marvelon i od jutra juz nie rozpoczne nowego opakowania bo sie boje Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_b Re: Problem żył na łydkach 24.05.04, 13:48 więc to Tobie pisałam kiedyś, ze brałam Minulet a ostatnio przerzuciłam się ze wzgl. na cenę na Marvelon. Nie idziesz z tym do lekarza? Ja ide w czerwcu, recepty mi się skończyły. Odpowiedz Link Zgłoś
misia777 Re: Problem żył na łydkach 24.05.04, 14:35 zalezy o jakim lekarzu myslisz. Tabletki odstawilam wiec ginekolog mi raczej nie pomoze. Musze wybrac sie do lekarza od zyl, ale mam nadzieje ze moze po odstawieniu polepszy sie. dlatego pytam na forum o jakies masci lub lekarstwa ktore moglyby mi pomoc troszeczke wspomoc te moje zyly Odpowiedz Link Zgłoś
anuteczek Re: Problem żył na łydkach 24.05.04, 15:41 Możesz spróbować np. esceven - jest to lek polski, tani, a w niczym nie ustępuje venorutenowi. Możesz kupić sobie kapsułki venotrex i wziąć serię lub dwie, do tego dużo wypoczywaj z uniesionymi nogami, możesz brać rutinoscorbin, który uszczelnia i wzmacnia ścianki naczyń. Unikaj długich ciepłych kąpieli i solarium, nóg nie można przegrzewać. Na jakiś czas możesz przerzucić się na buty na niskim obcasie. pozdrawiam andia Odpowiedz Link Zgłoś
misia777 Re: Problem żył na łydkach 24.05.04, 16:06 bardzo dziekuje za rady. Moze ktos jeszcze podzieli sie radami Odpowiedz Link Zgłoś
kicia.kocia23 Re: Problem żył na łydkach 24.05.04, 17:11 Jesli mogę coś doradzić to wizytę u lekarza, ponieważ taki objaw może też sugerować poważniejsze choroby żył, ale czywiście nie musi. Niech lekarz - najlepiej doświadczony angiolog, czy chirurg naczyniowy - wykluczy (najlepiej nie na oko, a za pomoca badań) te powazniejsze schorzenia i wtedy możesz spokojnie smarować się maściami itd. Jesli dopiero odstawiłaś hormony, to radziłabym tez zrobić badania krwi. Tak dla świętego spokoju. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
heather_morris Re: Problem żył na łydkach 24.05.04, 16:26 Oprocz tego co napisala Anuteczek mozesz kupic Cyclo2fort Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
martini_very_bianco Re: Problem żył na łydkach 24.05.04, 17:19 Aeskulin (maść z kasztanowca) 3 razy dziennie po 2 tabletki Venescinu, 2 razy dziennie 2 tabletki rutinoscorbinu to zdanie dr Górnickiej, mojego guru, na ten temat 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatyczne forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760 Odpowiedz Link Zgłoś
anuteczek Re: Problem żył na łydkach 24.05.04, 19:57 Martini Esceven to też wyciąg z kasztanowca, tylko trochę tańszy od aeskulinu i wzbogacony heparyną, pozdrawiam andzia Odpowiedz Link Zgłoś
martini_very_bianco dzienx 25.05.04, 12:42 Hih, nie wczytałam się i nie zauważyłam a że z heparyną to nawet nie wiedziałam! Dzięki za info 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatyczne forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760 Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: Problem żył na łydkach 25.05.04, 12:56 Mozna spróbować stsować detralex lub cyclo3fort, a zewnetrznie dosć ładny efekt ma lotion-żel Odpowiedz Link Zgłoś
kachna.bubu Re: Problem żył na łydkach 26.05.04, 18:51 Na podobny problem z bólem łydek /efekt brania Novynette tylko przez 1 cykl/ lekarz przepisał mi Venolan /najtańszy odpowiednik Venorutonu/ 3 x 1 kapsułkę, Polfilin 0,4 1 x dziennie i do smarowania 2 x dz. maśc Venożel /diclofenak + escyna +trybenozyd/. Biorę to już ponad tydzień i jest poprawa. Odpowiedz Link Zgłoś