jesmina
11.02.12, 12:59
Witam serdecznie, od ponad roku mam miesiączki po dwa razy w miesiącu kiedy w tamtym roku poszłam do ginekologa właśnie z tym problemem stwierdził torbiel na jajniku i mięśniak na macicy dołączył skierowanie do szpitala na pilne. Oczywiście zanim trafiłam do szpitala poszłam jeszcze skonsultować się z innym ginekologiem,który po badaniu stwierdził że wszystko jest obrzęknięte bo organizm jest tuż przed miesiączką i że nie będzie teraz wyrokował, kazał pojechać do szpitala tuż po miesiączce tak też zrobiłam, usg wykonane przez ginekologa na szpitalnej izbie przyjęć nie pokazało nic wszystko było pięknie złuszczone i oczyszczone, ale miesiączkowałam nadal co dwa tygodnie, jestem słaba mam zawroty głowy, ciemno robi mi się przed oczami, ciągle jestem zmęczona, zwalałam to złe samopoczucie na to że przecież organizm traci dużo krwi bo muszę przyznać że miesiączki mam obfite. Wczorajsza wizyta pokazała zupełnie inne schorzenie diagnoza -endometrioza. Pan doktor zalecił duphaston po 1 tabletce rano i wieczorem i operacyjne usunięcie tej endometriozy, nigdy wcześniej nie słyszałam o tej chorobie, trochę dzisiaj poczytałam w internecie,bardzo się martwię mam mam małego synka i chciałabym jeszcze trochę pożyć, proszę napiszcie o swoich doświadczeniach z tą chorobą jak to leczyć, gdzie szukać dobrego specjalisty w tej dziedzinie.
Przerażona Jesmina