Dodaj do ulubionych

Parzące stopy.

17.02.12, 21:34
Odczuwała z was któraś coś takiego?
Mam wrażenie, że moje stopy wrzą. To jest niemiłe uczucie, że marzę o marznięciu. Mówię całkiem serio.
Nie mam pojęcia czym to może być spowodowane, ale wiem, że jest to najmniej przyjemny stan, jaki odczuwam. To jakby spać w onucach i butach z cholewami na kożuchu i mieć dodatkowo bardzo grube skarpety i nogi wysmarowane maścią rozgrzewającą!! Pomocy!
Obserwuj wątek
    • rosapulchra-0 Re: Parzące stopy. 17.02.12, 21:35
      A ten cały zestaw mam w piecu rozgrzanym do czerwoności!!!
    • kitkat22 Re: Parzące stopy. 17.02.12, 21:39
      czy przyjmujesz jakieś nowe lekarstwo?
      • rosapulchra-0 Re: Parzące stopy. 17.02.12, 21:47
        Nie, to stan od wielu lat.
    • graue_zone Re: Parzące stopy. 17.02.12, 21:39
      Miewam tak czasami. Wtedy chodzę na bosaka, bo podłogę mam zimną.
      • rosapulchra-0 Re: Parzące stopy. 17.02.12, 21:47
        Ale nie trzymasz stóp w misce z zimną wodą z lodem?
    • pierwszy_poruszyciel Re: Parzące stopy. 17.02.12, 21:44
      Mam tak od dziecka - stopy i dłonie czsem mi wrą. Zdarzało się że mój mąż mi w nocy mokry ręcznik przynosił żeby je ochłodzić. Najlepsze jest to, że czasem 'obiektywnie' moje kończyny są zimne. Moja babcia tego nigdy zrozumieć nie mogła i wmuszała we mnie kapcie, ciepłe skarpety, rękawiczki. A ja pierwsze co robie po wejściu do domu to skarpetki/rajstopy ściągam big_grin
    • volta2 Re: Parzące stopy. 17.02.12, 22:11
      tak, miewałam coś takiego, potrafiłam wstać w nocy by schłodzić zimną wodą stopy.
      moja mama ma dość podobnie, i też potrafi się tłuc po nocy.

odkąd odkryłam w avonie cooling gel, moje problemy się prawie zakończyło, naprawdę sporadycznie nie pomagał.

na wszelkie wyjazdy zawsze ze sobą to zabieram, szczególnie pod namiot.

muszę przyznać, że od pewnego czasu nie mam potrzeby go używać, więc może to przeszło?
      ale żel leży w nocnej szafce pod ręką(choć jestem pewna że przeterminowany)
      • rosapulchra-0 Re: Parzące stopy. 17.02.12, 22:39
        Avon, powiadasz?
        Człowiek uczy się całe życie..
        • kocie_ogony Re: Parzące stopy. 17.02.12, 22:45
          Niezły wątek reklamowy z tym żelem na "wrzące" stopkiwink)
          koleżanki współpracują ze sobą zawodowo?
          • rosapulchra-0 Re: Parzące stopy. 17.02.12, 22:54
            Przykro mi w sumie, że znowu spudłowałaś. Ale staraj się bardziej, może.. może coś ci się uda..
          • volta2 Re: Parzące stopy. 18.02.12, 09:03
            taaak, bardzo reklamowy wątek, biorąc pod uwagę, że ten żel został wycofany z katalogu ze 2 lata temu. dali chyba coś w zamian innego, ale już nie kupowałam, bo to był coś innego, a swój jeszcze mam do dziś, choć od 3 lat w pl nie mieszkam.

ja i reklama? za długo dziecko na forum jestem.
    • nabakier Re: Parzące stopy. 18.02.12, 09:08
      Mój młodszy syn tak ma. Ciągle zdejmuje skarpety, chodzi boso nawet w butach.
      Byliśmy z tym u lekarza, nic nie wskazał.
      Trochę ochładza tzw. "koński żel"- najtańszy odkryłam w Netto, wielka pucha kosztuje 10 zł. zdejmuje opuchliznę, obkurcza, no takie tam. I żel chłodzący antycelulitosowy, ale to już drogo wychodzi.
      Niepokoje się, że to coś bardziej poważnego, ale na tym stoimy sad
      • nabakier Re: Parzące stopy. 18.02.12, 09:11
        Nie calkiem ten, ale m.w. o coś takiego mi chodzi:
        www.zhenlu.pl/index.php?m=ass&s=xuttf2713spsrlhff97kp6retegg8zg3&id_ass=56482
        • volta2 Re: Parzące stopy. 18.02.12, 09:21
          ale mnie ta przypadłość dopada głównie nocą, przed zaśnięciem jest najgorzej, ale i w środku nocy potrafiłam się obudzić i chodzić chłodzić.

w ciągu dnia lubię mieć stopy w ciepłych skarpetkach, nawet latem.

u mnie to raczej zespół "niespokojnych stóp", spróbuj to wyguglwać, i porównaj z tym co macie w domu.
          • graue_zone Re: Parzące stopy. 18.02.12, 09:42
            Nie, nie to co innego. Miałam to w ciąży i od "wrzących" stóp różni się zdecydowanie.
        • rosapulchra-0 Re: Parzące stopy. 18.02.12, 10:29
          Kurcze, moja mać mi przysłała całą puchę tej maści końskiej! Zaraz ja wypróbuję smile
    • jerzozwierza Re: Parzące stopy. 18.02.12, 10:39
      Proszę: www.boskiestopy.pl/pieczenie-stop
      • rosapulchra-0 Re: Parzące stopy. 18.02.12, 11:29
        Ale stopy mnie nie pieką. One wrzą, są gorące, parzące, nic poza.
    • 18_lipcowa1 Re: Parzące stopy. 18.02.12, 10:41
      menopauza?
      • rosapulchra-0 Re: Parzące stopy. 18.02.12, 11:25
        Pudło.
    • nastjaa Re: Parzące stopy. 18.02.12, 10:47
      Mam tak od zawsze big_grin Myślałam, że jestem odosobnionym przypadkiem suspicious

Pamiętam jak kiedyś pojechałam na pierwsze wakacje z moim m pod namiot - nocą wystawiałm stopy za namiot, a chłop patrzył na mnie jak na wariatkę wink

Od tego czasu minęło 12 lat i nic się nie zmieniło. Na sczęście chłop ma problem z marznącymi stopami i wieczorem jak swoje chłodzę dzięki niemu, a on swoje grzeje big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka