IP: *.cpe.marton.net.pl 07.03.12, 21:36
Czy to możliwe żeby 4 testy ciążowe się myliły?? robiłam 4 testy (tydzień temu w czwartek, piątek, sobotę i czwarty dzisiaj) i wszystkie wyszły pozytywne. Poszłam wczoraj do lekarza, zrobił mi usg i stwierdził że nic nie widać. Kazał mi przyjść za 2 tyg. co o tym sądzic?? Ostatni @ miałam 20 stycznia. Od września cykle miałam 28-32 dniowe. Teraz jestem w 48 dc.
Obserwuj wątek
    • Gość: java Re: 4 testy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.12, 09:49
      Słyszałam, że tak się zdarza. Ciąża biochemiczna czy coś takiego.....oraz, że lekarz mówił....ciąża jest, dziecka nie ma......myslę, że za parę tygodni powinno się wszystko wyjaśnić. A lekarz Ci nie wyjaśnił?
    • dorotakatarzyna Re: 4 testy 08.03.12, 09:53
      Jeśli wykluczył ciążę pozamaciczną, to poczekaj spokojnie te dwa tygodnie.
      Mogło późno dojść do zapłodnienia, i ciąży jeszcze nie widać. Nie wiadomo kiedy była owulacja, potrafi się opóźnić (znam to z doświadczenia). Za te dwa tygodnie powinno już być widać, jeśli jest.
    • vandikia Re: 4 testy 08.03.12, 16:24
      a nie kazał oznaczyć poziomu bhcg? moim zdaniem powinien zlecić to badanie, bo wtedy wiesz czy wszystko jest w miarę OK. jeśli wyniki będą bardzo odbiegały od norm, to trzeba być pod obserwacją.
      Moim zdaniem powinno być już coś widać, poszłabym do innego lekarza na USG albo oznaczyłabym BHCG
    • ana-82 Re: 4 testy 09.03.12, 12:25
      zrobiłabym Bete, jak będzie podwyzszona no to pewnie jednak ciąża, udaj się wtedy do innego lekarza, może poprostu bardzo wczesna ciąża i dlatego lekarz nic nie zauważył
    • lidek0 Re: 4 testy 09.03.12, 17:54
      Ważne kiedy miałaś owulację i kiedy mogło dojść do ewentualnego zapłodnienia. U mnie przy cyklach 28 dniowych i owulacji ok 14 dc w 6 tc lekarz widział cp. Sprawdź jak przyrasta beta i zapytaj o grubość endometrium.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka