Dodaj do ulubionych

bóle miesiączkowe

IP: *.torun.mm.pl 15.06.04, 21:16
mam 14 lat ... od 12 roku zycia miesiaczkuje, moje miesiaczki sa strasznie
bolesne i to nie tylko pierwszy dzien, ale tak do 3 dnianie ... zawsze
bralam Ibuprom, ktory mi pomagal ... dzisiaj dostalam miesiaczke, w szkole od
pielegniarki dostalam tabletki na bóle menstruacyjne, ktore wcale nie
pomogly .. przyszlam ze szkoly i mama dala mi pyralginum w czopkach, ktore
rowniez nie pomogly, po 4 godzinach wzielam 2 Ibupromy ... skutku nie ma ...
caly zcas odczuwam ten straszny ból ... co mam zrobic jezeli nawet czopki mi
nie pmagaja ?? prosze o odpowiedz
Obserwuj wątek
    • izabela78 Re: bóle miesiączkowe 15.06.04, 21:52
      Ja mam 26 lat. PIerwsza miesiaczke dostalam w wieku 12 lat . CZulam sie tez
      tak samo jak to. Bardzo mnie wszystko bolalo a krwawilam do 7lub 9 dni.Bralam
      rozne tabletki ale nic nie pomagalo. I wtedy babcia mi powiedziala by pic
      herbate z melisy lub miety. Lepsza jest z melisy i naprawde pomaga. Do tej pory
      podczas okresu pije ta herbatka i o wiele lepiej sie czuje. Niektorzy mowia
      ze po pierwszym dziecku wszystko mija. Mi nie minelo i nadal co miesiac bardzo
      cierpie. Lykam tabletki ale herbate pije czesto.Uwierz bo pomaga. pozdrwiam IZA
      ACHA staraj sie nie jesc produktow nabialowych (przede wszystkm sera i mleka)
      podczas okresu, bo one zwiekszaja bol.
      • Gość: kid Re: bóle miesiączkowe IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.06.04, 22:31
        Przepraszam, ale moim zdaniem powinnaś odstawić leki i iść do ginekologa. Być
        może masz jakiś stan zapalny albo jest inna przyczyna bólów. Dopiero po
        badaniu, gdy okaże się, że wszystko jest ok, możesz porozmawiać z lekarzem o
        dobrym, nieniszczącym żółądka i wątroby środku przeciwbólowym. Nie warto się
        męczyć.
    • Gość: adzia Re: bóle miesiączkowe IP: *.torun.mm.pl 16.06.04, 13:26
      czytalam , ze bardzo dobre sa tabletki antykoncepcyjne na bole miesiaczkewe,
      ale po co mi w 14 roku zycia antykoncepcja, ... moja mama powtarza mi, ze mam
      wziac cos przeciw bolowego i polozyc sie na brzuch, ale to nie pomaga nie
      potrafi sobie wytlumaczyc, ze mnie to az tak naprawde boli, i zadne tabletki
      nie pomagaja ... a do gnekologa w trakcie miesiaczki wole nie isc =) ... dzieki
      za podpowiedz, o nie jedzeniu nabialu podczas miesiaczki, ktory ja zawsze jem
      =) ... pozdrawiam
      • Gość: Agatka Re: bóle miesiączkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.04, 14:16
        Tabletki antykoncepcyjne często pomagają, ale żeby móc je brac trzeba
        miesiączkować od co najmniej 4 lat. Inaczej można sobie nimi bardzo zaszkodzić.
        A poza tym istnieje cały szereg przeciwskazań i powikłań, więc nawet nie
        wiadomo czy w ogóle będziesz mogła je kiedyś brać.
      • kalinosia Re: bóle miesiączkowe 16.06.04, 16:33
        hej, przecież do ginekologa nie chodzi się w trakcie miesiączki (no chyba ze są
        wskazania). Zeby lekarz mógł rozpoznać przyczynę bóli miesiączkowych, wcale nie
        trzeba iść na badanie w trakcie okresu. Także śmigaj do gina. A jeśli chodzi o
        środki p/bólowe to spróbuj Solpadeinę tabletki musujące. Są rewelacyjne, więc
        może Ci pomogą. Pzdr-aga
    • magdalenax Re: bóle miesiączkowe 16.06.04, 17:19

Nie wiem czy juz bywalas u ginekologa jesli nie to nie idz do przypadkowego
      gina. Zapytaj kolezanek albo sprawdz na forum kto jest ok dla mlodej
      dziewczyny. Ja trafilam do przypadkowego ginekologa dosyc pozno bo w wieku 20
      lat z problemami z miesiaczka ale ten mnie wysmial powiedzial ze mnie nie zbada
      bo moze mi uszkodzic blone dziewicza i zebym z problemami z okresem przyszla
      jak bede chciala miec dziecko a tak w ogole to wszystko sie samo ureguluje po
      urodzeniu dziecka. Strasznie mi bylo przykro i poplakalam sie mamie po powrocie
      do domu. Dobra mama poslala mnie do swojej pani ginekolog i ta mi pomogla ale
      mojego pierwszego lekarza nigdy nie zapomne.
    • Gość: adzia Re: bóle miesiączkowe IP: *.torun.mm.pl 16.06.04, 23:49
      oki ... wielkie dzieki za podpowiedzi, u ginekologa jeszce nie bylam, i obawiam
      sie pojsc, bo wlasnie boje sie, ze mnie wysmieje ... pomaga mi pyralginum w
      czopkach i juz nie jest tak zle, ale dzieki za rady =) ... pozdrawiam i
      spioszkom zycze kolorowych snoff

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka