Dodaj do ulubionych

Microgynon-pytanie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 19:51
Od jakiś 5 m-cy biorę microgynon 21, i zauważyłam że tracę powoli ochotę na
seks. Wcześniej brałam milvane i nic takiego sie nie działo. Czy to może być
wina tej zmiany? Czy może poprostu znudził mi sie seks?
Obserwuj wątek
    • Gość: elizka Re: Microgynon-pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 20:49
      moje libido spadło do zera przy harmonecie. teraz przeszłam właśnie na microgynon i mam nadzieję, że wróci. Tobie najwyraźniej zmiana wyszła na gorsze. proponuję zwrócić się z tym do gina, bo obawaim się, że ochota będzie coraz mniejsza. pozdrawiam!
    • kaktus1234 Re: Microgynon-pytanie 15.07.04, 22:10
      Przez ok. 2 lata brałam Logest i ochoty na sex nie miałam prawie w ogóle. Od 2
      miesięcy biorę Microgynon i mój mąż jest zachwycony. Tak bardzo mi się
      poprawiło, że sama jestem zdziwiona. Wynika z tego, że te tabletki tobie nie
      odpowiadają. Nie wiem ile czasu je bierzesz, ale może jeszcze jeszcze trochę
      się wstrzymaj, to się jakoś unormuje. Zasadniczo jednak większość tabletek
      powoduje suchość pochwy i spadek libido.Takie niestety są skutki uboczne
      antykoncepcji.

Pozdrawiam.
      • Gość: Magda Re: Microgynon-pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.04, 10:09
        Microgynom biorę już około 5 m-cy więc to chyba nie minie... Na co proponujecie
        zmianę. Przy milvane czułam się rewelacyjnie, jednak zmieniłam ze względu na
        ich cenę.Micr. jest znacznie tańszy...
        • heather_morris Re: Microgynon-pytanie 16.07.04, 12:19
          Wisz, nikt ci tu nie doradzi, bo to bardzo indywidualna sprawa i ty mozesz
          reagowac zupelnie inaczej... Ja np. na Microgynonie mialam wysokie libido, ale
          na Novynette spadlo do 0. Ale znam dziewczyne, ktora na Novynette czuje sie
          rewelacyjnie i libido w ogole jej nie spada... Tak wiec musisz sama na sobie
          wyprobowac... A moze wroc do Milvane? Bo praktycznie wszystkie tansze pigulki
          (Stediril, Rigevidon) maja ten sam sklad co Microgynon...

Pozdrowionka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka