02.03.13, 09:20
Dzień dobry,
zawsze regularnie robiłam cytologię i wyniki od lat były bez zarzutu-pierwsza lub druga grupa. W lipcu tamtego roku cytologia wyszła zła-3 grupa, infekcja, zmiany jak w infekcji HPV. Zrobiłam kolposkopię ale wyszła w porządku. Lekarz dal mi leki na tę infekcję, zalecil mi jesc jogurty naturalne i witaminę A+E. Kolejną cytologię zrobiłam pod koniec listopada czyli 4 miesiące po tym zlym wyniku. Tym razem wyszła 2 grupa. Czy to mozliwe ze tak szybko cofnęły się te zmiany? Czy moze powtórzyc znowu badania?
Obserwuj wątek
    • anathe0 Re: cytologia 02.03.13, 15:15
      możliwe. tylko się cieszyć, że organizm się szybko regeneruje. ja bym tylko dalej monitorowała i nie zapominała o kontrolnej cyto smile btw, witamina A+E serio? może ja też powinnam brać, bo na razie lecę na lacibios femina i witaminach z grupy B tylko.
      • Gość: escollo Re: cytologia IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.13, 15:22
        Serio serio- brałam codziennie 3 tabletki wit.A+E przez 3 miesiące. Lacibios Femina też miałam brać. I dwa jogurty naturalne dziennie. Jak widać pomogło, az trudno mi w to uwierzyć. I od tego czasu nie mialam zadnej infekcji. Teraz profilaktycznie jem często jogurt naturalny i biorę Lacibios.
        • Gość: emka Powtórzyć ale.... IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 03.03.13, 23:31
          ...u kogoś kto już cytologi nie robi tą przestarzałą metodą.
          • Gość: gosc Re: Powtórzyć ale.... IP: 46.21.219.* 04.03.13, 08:39
            Tą tzn jaką? bo nie mogę wychwycić... gdzie jest napisane jaką metoda pobierana została cytologia?
            • Gość: emka Re: Powtórzyć ale.... IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 04.03.13, 11:06
              Piszesz o stopniu-wyniku -mniemam, że Papa- to już jest przestarzałe, a jeszcze zdarzają się ginekolodzy co materiał pobierają materiał wacikiem na patyczku- o zgrozo.
              Tu poczytaj o cytologii

www.ginekolog.net.pl/leczenie-nieplodnosci-ginekolog-anna-zygler-przysucha/item/cytologia-ginekolog

• Gość: escollo Re: Powtórzyć ale.... IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.13, 11:20
                Hmm... nie wydaje mi się, żeby metoda była przestarzała bo obie ostatnie cytologie robiłam w dwóch róznych miejscach, nowoczesnych prywatnych klinikach w Wawie.
                Cytologia byla wykonywana systemem Bethesda,
                • Gość: emka Re: Powtórzyć ale.... IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 04.03.13, 22:47
                  Jak dla mnie dziwne bo ten system nie używa grup jak Papa.
                  • escollo Re: Powtórzyć ale.... 04.03.13, 22:56
                    Mam 2 cytologie z 2 róznych miejsc i na jednym wyniku jest na samym dole: Grupa wg Papanicolaou: III, a na drugim tez na samym dole: Rozpoznanie wg Pap: III stopień.
    • mareknowak41341 Re: cytologia 27.04.23, 17:10
      Chciałbym Wam polecić stronę babkamedica.pl/oferta/1,ginekologia , na której znajdziecie ofertę nowoczesnego i profesjonalnego centrum medycznego w Warszawie. U nich uzyskacie profesjonalną pomoc i bardzo indywidualne podejście do Waszych problemów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka