Dodaj do ulubionych

Helicobacter pyroli

04.08.22, 18:27
Witam przechodzę właśnie terapię antybiotykowa celem eliminacji bakterii helicobacter pyroli. Czy ktoś przechodził taka terapię jak ja znosiliście czy możecie polecić jakieś suplementy diety pomocne w zwalczeniu tej bakterii? Będę wdzięczna za wszelkie pomocne wypowiedzi.
Obserwuj wątek
    • kiks4 Re: Helicobacter pyroli 04.08.22, 20:32
      Przez wiele lat odczuwałem "nadkwasotę" w żołądku, zwłaszcza po zjedzeniu czegoś słodkiego. Lekarz po zbadaniu stwierdził: helicobacter pylori, potrzebna kuracja antybiotykowa.
      inny lekarz powiedział, że nie ma sensu bo i tak bakteria powróci. Więc nic nie robiłem, w kieszeniach ubrań, w teczce czy w samochodzie- wszędzie miałem tabletki Rennie. Bo one łagodziły dolegliwości.
      Zdarzyło się jednak, że ugryzł mnie kleszcz, pojawił się charakterystyczny rumień, test wykazał obecność bakterii Borellia więc łyknąłem przepisana dawkę antybiotyku. Nie pamiętam jakiego. To było kilka lat temu, nie mam do dziś problemów więc kuracja zapewne pomogła. Ale ku mojemu zaskoczeniu po jakimś czasie zauważyłem, że ustąpiły problemy z żołądkiem. Czyli kuracja antyboreliowa pomogła zwalczyć Helicobactera Pylori. Czyli ... nie zastanawiaj się, łykaj antybiotyk i do przodu. Zapasy Rennie wyrzuciłem.
      Pozdrawiam
      • mareikeya Re: Helicobacter pyroli 04.08.22, 23:18
        Dzięki za słowa wsparcia. Wiem że kuracja jest nieodzowna i konieczna ale również przez te końskie dawki antybiotykow do zaaplikowania bardzo uciążliwa i nieprzyjemna jeśli chodzi o skutki uboczne. Pocieszające ze może faktycznie przynieść poprawę co potwierdzają Twoje słowa. Dużo zdrowia życzę.
        • kiks4 Re: Helicobacter pyroli 05.08.22, 21:52
          Dziękuję! I nawzajem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka