Dodaj do ulubionych

pytanie o tabletki refundowane

29.07.04, 13:21
tak sie zastanawiam wlasciwie jak to jest np z pigulkami. Te ktore sa refundowane zwykle kosztuja grosze, ale na nich jest rowniez cena normalna. Moje pytanie brzmi: kiedy wlasciwie sie placi ta cene normalna. Jak zawsze kupuje anty to lekarz mi wypisuje recepte i wtedy za nie place grosze, a przeciez bez recepty by mi ich nie sprzedali, wiec jak to jest z tamta cena?
Obserwuj wątek
    • Gość: Anka Re: pytanie o tabletki refundowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 13:36
      W normalnej cenie kupuje się, gdy recepta jest przeterminowana czyli starsza
      niż miesiąc - wówczas w aptece pigułki mogą ci sprzedać, ale zniżka przepada.
      Oraz chyba, gdy receptę masz nie na NFZ.
    • Gość: kudi Re: pytanie o tabletki refundowane IP: *.acn.pl 29.07.04, 13:38
      ktos kiedys napisal na tym forum ze kupuje pigulki bez recepty wlasnie za ta
      cene bez znizki... ale ja nie mam pojecia jak to jestuncertain
      • marta1234 Re: pytanie o tabletki refundowane 29.07.04, 14:25
        Gość portalu: kudi napisał(a):

> ktos kiedys napisal na tym forum ze kupuje pigulki bez recepty wlasnie za ta
        > cene bez znizki... ale ja nie mam pojecia jak to jestuncertain

to raczej niemozliwe, chyba ze ten ktos mial dobre znajomosci w aptecesmile ale z drugiej strony to nie bylo by glupie w dzisiejszych czasach aby anty mozna bylo kupowac bez recepty, bo teraz dostac sie do lekarza to masakra, wszedzie same limitysad a zeby isc prywatnie i placic ginowi 50 zetow za same wypisanie recepty na tabletki ktore kosztuja ok 2,50, i miec tylko sama swiadomosc ze jestes pod kontrola lekarza ktory i tak jak idziesz to cie zazwyczaj nie bada tylko wypisuje recepte to lekka przesada..
    • Gość: justy Re: pytanie o tabletki refundowane IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 29.07.04, 15:20
      recepta jest na 100% gdy jest przeterminowana, gdy nie jesteś ubezpieczona, gdy
      lekarz, który ja wystawił nie ma odpowieniej umowy z NFZ.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka