Dodaj do ulubionych

wypalanie nadzerki

11.02.14, 19:41
witam wszystkie kobiety!!! Moja historia jest dluga wiec zaczne od poczatku!!! 10 lat mieszkam i pracuje w UK . urodzilam tez tu corke 5 lat temu !! porod byl straszny corcia wazyla 4 kg i mierzyla 62 cm . oczywiscie porod odbyl sie naturalnie !!! przy porodzie mialam podany antybiotyk poniewaz stwierdzono u mnie lekka grzybice ciazowa!!! godzine po porodziemialam krwotok i podlaczony cewnik poniewaz nie moglam sie zalatwic !!! dodam jeszcze ze krwoto byl silny musieli przeprowadzic transfuzje krwi !!! na szczescie w pore zorientowalam sie ze krew ktora chcieli mi podac to 0 minus !!! nie wiem skad mieli takie informacje poniewaz moja grupa krwi to 0 plus !!!sama uratowalam swojezycie!! dochodzilam do siebie prawie miesiac na zaszczykach i antybiotykach !! schudlam momentalnie !!! w pol roku po porodzie zaczelam miec czeste zapalenia drog moczowych i pecherza udalam sie do lekarza na cytologie i badania moczu !!! z cytologi wyszla nadzerka do wypalenia !! zgodzilam sie !!! za 2 lata znow cytologia zla i nadzerka do wypalenia !!!! tez sie zgodzilam !!! rok mialam spkoj a;le wciaz dokuczal mi pecherz . 2 tyg temu znow mialam zmiany na szyjce pobrano mi probke po ktorej mam zapalenie i pecherza i szyjki . cos przerazliwie naciska mi na pecherz i lewy jajnik !!! niestety tu moge pomazyc o usg !! nie zrobiono mi nawet badan moczu !!!! nie moge jechac do polski bo pracuje !!! czy po wypalaniu nadzerka moze wrocic ??? rzucilam papierosy pol roku temu !!! czy to moze byc polip albo cysta ktora tak strasznie naciska na pecherz ??? sama juz nie wiem oszaleje tu !!!!!1
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: wypalanie nadzerki IP: *.as13285.net 11.02.14, 20:42
      A te wykrzykniki to po co?? Zmien moze GP?
      • pandora19760707 Re: wypalanie nadzerki 11.02.14, 21:16
        i to jest wlasnie prawdziwy Polak zamiast pomoc czepia sie byle gow... wykrzykniki lubie i juz a gp zmienialam 2 razy !!! prosze tu na forum o porade na temat tego co napisalam a nie interpunkcji !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!wykrzyknik
    • neojeriomina Re: wypalanie nadzerki 11.02.14, 21:55
      W Anglii nie robią USG przezpochwowego, nie diagnozują właściwie patologii szyjki macicy, a Polska miałaby przy tym być przodownikiem postępu? W Twoją historię uwierzyłabym, gdyby się działa w Zimbabwe, ale w UK? Podobno taki postępowy kraj...
      • Gość: emka Re: wypalanie nadzerki IP: 78.101.230.* 13.02.14, 19:52
        Dlatego ja nie wierzę- w UK wypalanki się nie robi.
      • najma78 Re: wypalanie nadzerki 13.02.14, 20:39
        neojeriomina napisała:

> W Anglii nie robią USG przezpochwowego, nie diagnozują właściwie patologii szyj
        > ki macicy, a Polska miałaby przy tym być przodownikiem postępu? W Twoją histori
        > ę uwierzyłabym, gdyby się działa w Zimbabwe, ale w UK? Podobno taki postępowy k
        > raj...

Hmmm, w uk obowiazuja standardy medyczne to po pierwsze. USG wykonuja i to tzw przezpochwowe jak i normalne - mialam takie niemal od reki gdy skarzylam sie a bole brzucha.
        Wypalania juz dawno sie nie stosuje, to jedno a drugie autorka nie wspomniala aby zrobiono jej kolposkopie a to podstawowe badanie diagnostyczne w tym kierunku. Aby do jakichkolwiek dzialan inwazyjnych doszlo to i tak u konsultanta wiec zapewne nie wypalanie.
        A odnosnie tej historii z grupa krwi to mam nadzieje ze oddalas sprawe gdzie trzeba wink
        zanim uzyjesz wykrzyknikow ponownie to zapoznaj sie z netykieta.
        • pandora19760707 Re: wypalanie nadzerki 13.02.14, 23:16
          Nie jestem ginekologiem ale widzialam ten przedmiot z kolkiem na koncu i strasznie smierdzialo jak mi to robili . Juz wszystko wiem . Bylam dzis w prywatnym polskim gabinecie w Reading i niestety na usg wyszedl miesniak na macicy 7cm wielkosci mandarynki .Jutro wybieram sie do rodzinnego ze zdjeciem zobaczymy co bedzie sie dzialo ?? dlaczego tyle w was jadu dziewczyny??? Ja naprawde nie jestem dzieckiem mam 38 lat dlaczego mialabym klamac. To moje pierwsze wpisy na jakimkolwiek forum . Potrzebowalam pomocy a spotkalam tylko krytyke .Nigdy wiecej nie napisze juz na zadnym Polskim forum . Aco do Uk sprawdzie sobie gdzie najwiecej dzieci umiera do 3 miesiaca ciazy i w 9 miesiacu ciazy bedziecie w szoku . Pozdrawiam Pandora
          • neojeriomina Re: wypalanie nadzerki 14.02.14, 13:02
            Jeśli widziałaś urządzenie z kółkiem na końcu, to być może nie miałaś wypalanki, tylko konizację metodą pętli elektrochirurgicznej (leep-loop). Nie mówili Ci czegoś takiego? To zabieg z użyciem prądu, który wykonuje się w ramach tzw. chirurgii jednego dnia, przynajmniej w Polsce.
            • neojeriomina Re: wypalanie nadzerki 14.02.14, 13:04
              Ale bez kolposkopii wątpię, żeby ktoś skierował na ten zabieg tylko po samej cytologii.
              No i nie napisałaś, co to znaczy "zła cytologia". III, IV, V? Cin1, Cin2, Cin3? Bo "zła" to pojęcie dość ogólne w tej dziedzinie.
              I nie pieklij się, po prostu na tym forum są osoby, które się trochę orientują w temacie, a Twoje zeznania są niespójne. I tyle.
              • najma78 Re: wypalanie nadzerki 14.02.14, 17:42
                Autorko watku, nastepnym razem popros o tlumacza i wszystko bedzie jasne.
              • pandora19760707 Re: wypalanie nadzerki 14.02.14, 18:30
                Biopsy of cervix tak to sie nazywalo a Pani doktor swierdzila przy cytologi ze sa cytuje ; some changes : i zapytala czy moze pobrac probke odrazu . Mialas racje to byl leep loop . Spojrzalam w papiery . Niestety nie jestem ginekologiem jak napiosalam ale skonczylam Katolicki Uniwersytet Lubelski kierunek resocjalizacja . Dziekuje jeszcze raz za ponizenie najma78 !! Chyba w tym jestes tu najlepsza . Pozdrawiam i dziekuje za rade Neojeriomina smile
                • najma78 Re: wypalanie nadzerki 14.02.14, 18:52
                  Autrko rada aby miec tlumacza nie jest ponizeniem, jest rada, pozwali ci to uniknac misunderstanding.
                  Byc moze nastepnym razem nie pomylisz tzw cytologii z biopsja i bedziesz wiedziala ze w uk nie stosuje sie wypalanek.
                  Twoje uwagi na temat umieralnosci niemowalat pomine bo szkoda komentowac.
                  • pandora19760707 Re: wypalanie nadzerki 15.02.14, 00:14
                    o jeszcze wiecej jadu! Czytaj uwaznie co napisalam w ostatnim poscie ; przy cytologii doktor powiedziala ze sa zmiany i zapytala czy moze pobrac probke !!! Wiem co to cytologia i biopsja bo mam cytologie robiona co pol roku a biopsje tez mialam nawet 3 razy . love you too !!!
                    • Gość: ona Re: wypalanie nadzerki IP: *.static.chello.pl 15.02.14, 09:50
                      Poszukaj w polskim necie informacji nt. cytologii i jak odczytywać wyniki - oznaczenia są te same, międzynarodowe, ale może będzie Ci łatwiej zrozumieć, co oznaczają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka