Dodaj do ulubionych

czy to mozliwe zebym byla w ciąży???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 11:09
mam pytanie. robilam dzis test i jestesm w lekkim na razie szoku. test
wyszedł pozytywny. 30 dc. i pozytywny a zrobilam go dlatego ze mam cykle
regularnie zawsze co 28 dni. I jak na razie nie moge sie otrzasnac czy to
moze byc prawda. A pytanie moje jest nastepujace: Czy mogło dosc do
zapłodnienia skoro uprawialismy jedynie petting a było to 17 dc. Tylko raz.
moj partner co prawda miał wytrysk ale poza mna i przez nieuwage doprowadził
do tego ze dotykał swoja reka moich narzadów ale czy to mogło spowodowac
ciaze. Piersi mnie bola od 3 dni. Czy ciaza nie jest wtedy gdy mezczayzna
wytrysnie w srodku kobiety. czy te plemniki które były na zewnatrz sa jeszcze
aktywne. Przeciez nie kochalismy sie w pełnym stosunku. - Prosze o odpowiedz.
na razie mysle ze to błedny wynik testu - oby.!!! sad
Obserwuj wątek
    • Gość: likorta Re: czy to mozliwe zebym byla w ciąży??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 11:16
      jesne ze tak. Wystarczy ze podrzucisz plemniczki w okolice pochwy i one same
      powedruja dalej. Ale radze powtórzyc test. bo w 17 dc przy 28 dniowym troche
      zadziwiajace
      • Gość: ela Re: czy to mozliwe zebym byla w ciąży??? IP: *.kluczbork.sdi.tpnet.pl 18.08.04, 11:41
        Dlaczego? Jeśli faza poowulacyjna wynosi 11 dni? Bo wcale nie musi 14...
    • lusia4 Re: czy to mozliwe zebym byla w ciąży??? 18.08.04, 11:18
      mi sie wydaje ze nie doszło do zapłodnienia ale przyoadki i wpadki chodza po
      ludziach. Teraz za pozno na umoralnianie, musisz udac sie do lekarza i
      powtórzyc test choc w te strone nie kłamią raczej.
    • Gość: lisik Re: czy to mozliwe zebym byla w ciąży??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 11:32
      zwariowane ale mało pradopodone - powtórzyc test - napisz jutro o wynikach
    • Gość: lukrecja Re: czy to mozliwe zebym byla w ciąży??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 12:07
      mysle ze test mozesz powtórzyc i bedzie wynik ujemny to jest niemozliwe
      plemniki w czasie wytrysku maja pewna predkosc i wówczas moga zapłodnic a jesli
      sa na zewnatrz zyja przez chwile i nie sa zdolne do zapłodnienia
    • Gość: ja Re: czy to mozliwe zebym byla w ciąży??? IP: *.net / 80.50.17.* 18.08.04, 12:09
      No wiesz wystarczy tylko 1 malutki plemniczek w odpowiednim miejscu i juzsmileW
      sumie to mozesz byc w ciazy,powtorz test,ale ten 17 dzien...mialabys cholernego
      pecha!!Trzymaj sie i pozdrawiam!!Obys nie byla!!!!
    • Gość: bryk Re: czy to mozliwe zebym byla w ciąży??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 12:29
      nie to niemozliwe trzeb apełnego stosunku i to w "tych" dniach a tu 17 dc
      niemozliwe
      • Gość: ela Re: czy to mozliwe zebym byla w ciąży??? IP: *.kluczbork.sdi.tpnet.pl 18.08.04, 13:05
        W "tych" dniach? A dlaczego 17 dc nie może być "tym dniem"? W ciążę można zajść
        nawet i w 28 dc, jeśli wtedy przypadną "te dni"...
        Matko, dlaczego o tym nie uczą w szkołach, zamiast o pantofelku i euglenie!

A pełny stosunek wcale nie jest potrzebny, choć oczywiście sprzyja
        zapłodnieniu. Aby do niego doszło, potrzebny jest plemnik, jajeczko i płodny
        śluz.

• Gość: xxx Re: czy to mozliwe zebym byla w ciąży??? IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 18.08.04, 13:10
          skoro test jest pozytywny to znaczy,ze jest ciąża

Czy oby nie zaszłas wczesniej w ciąze?

Miesiączka w ciąży tez sie zdarza. (z autopsji)
        • Gość: edyta Re: czy to mozliwe zebym byla w ciąży??? IP: *.glen.com.pl 18.08.04, 13:21
          Zgadzam się z Tobą w 100 % !! Czasami tak bywa, że nawet jak myślisz, że masz
          dni niepłodne może się okazać, że zajdziesz w ciążę.
          Przez petting też można, jeśli plemniki były np. na palcach partnera i znalazły
          się w okolicach pochwy. To jest na prawdę różnie...

Na pewno powtórzyć test trzeba i pójść do ginekologa !!

Pozdrawiam i głowa do góry, moja ciąża też nie była planowana, ale za to mam
          przekochaną córeczkę Kaję smile
          Edyta
        • Gość: teacher Re: czy to mozliwe zebym byla w ciąży??? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.04, 17:37
          uczą, uczą tylko nie zawsze mlodzi chcą słuchać ...!!!
    • Gość: ania22 Re: czy to mozliwe zebym byla w ciąży??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 15:14
      robilam 2 test - rozowa krecha nieco jasniejsza ale poztywny. Buuuuu
    • Gość: kate Re: czy to mozliwe zebym byla w ciąży??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.08.04, 15:25
      A moze to ciąża z wczesniejszych stosunków.
      Jesli test wyszedł 2 razy pozytywnie to na 99% jestes w ciazy
      • anula36 Re: czy to mozliwe zebym byla w ciąży??? 18.08.04, 15:32
        Teraz to juz gin cie moze oswiecic, czy zaszlas w ciaze w tym feralnym 17 dniu
        czy moze cykl wczesniej.
        Bo jak pisze Kate raczej na 90%+ jestes w ciazy.
    • Gość: alicja do ani22: IP: 80.50.189.* 18.08.04, 16:02
      hmm a co on dokladnie robil tą reką? dotykal tylko pochwy czy wsadzal palce
      glebiej?? raczej takie cos nie jest mozliwe przy braku pelnego stusunku. Obtarl
      cie ta reka? a mial mokra ze spermy czy juz sucha??
      natura nie jest az tak silna, moze zle robisz ten test
    • je Re: czy to mozliwe zebym byla w ciąży??? 18.08.04, 16:28
      Było już wczesniej na forum, że wg lekarzy sa kobiety, ktore wedlug testow sa
      bez przerwy w ciazy. Maja po prostu takie stezenie hormonu hcg. Najlepiej
      zrobic w odstepie kilku dni badanie hcg z krwi. Jezeli wynik sie powiekszy, to
      na pewno ciaza bo na poczatku stezenie tego hormonu bardzo szybko rosnie,
      jezeli nie, to byc moze nalezysz do tej grupy kobiet wlasnie. Lekarz nie
      potwierdzi tak wczesnej ciazy (jesli jest ona w ogole). Pozdrawiam
      • Gość: położna Re: czy to mozliwe zebym byla w ciąży??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 12:03
        Miałam tylko jedną pacjętkę do tej pory, która zaszła w ciążę uprawiając
        petting (w dodatku była dziewicą), ale coś takiego może zdażyć się jedynie gdy
        partner najpierw dość intensywnie sam siebie popieści a następnie włoży Ci
        palce do pochwy mniej więcej na głębokość przynjamniej 7-9 cm...Nie ma
        możliwości by plemniki same na przykład skakały itp.
        • Gość: pytanie Re: czy to mozliwe zebym byla w ciąży??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 12:19
          czy mozesz mi odpowiedzec bo mnie to bardzo interesuje rózne sa opinie czy
          trzeba wytrysku aby była ciąża. bo słyszałam ze wlasnie plemniczki musza miec
          jakas predkosc aby dotarły tam gdzie trzeba a inaczej nie beda w stanie.
          • Gość: ela Re: czy to mozliwe zebym byla w ciąży??? IP: *.kluczbork.sdi.tpnet.pl 19.08.04, 12:26
            Będą. Po to mają witkę na końcu. One się same poruszją w śluzie płodnym (można
            zobaczyć na filmie), w którym w dodatku mogą żyć nawet tydzień.

• Gość: położna Re: czy to mozliwe zebym byla w ciąży??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 12:33
              Nie potrzeba wytrysku, bo (ela ma racje) same poruszają sie w śluzie, ale to że
              kilka plemników dostanie sie do pochwy wclae nie oznacza że zajdzie w ciąże -
              im mniej plemników sie dostanie tym mniejsze prawdopodobieństwo dzidziusia.
              Plemniki mimo wszystko szybko giną tylko te najbardziej wytrwałe potrafią
              przeżyć do 72 godzin. Dlatego najbezpieczniej zabezpieczyć sie tabletkami bo
              zmieniają one konzystencję śluzu nie pozwalając w ten sposób na wędrówkę
              plemnikom.
              • Gość: ela Re: czy to mozliwe zebym byla w ciąży??? IP: *.kluczbork.sdi.tpnet.pl 19.08.04, 12:36
                Albo nie babrać "brudnymi" palcami, zwłaszcza w płodnym okresie
              • zamia1 Re: czy to mozliwe zebym byla w ciąży??? 19.08.04, 13:35
                > Plemniki mimo wszystko szybko giną tylko te najbardziej wytrwałe potrafią
                > przeżyć do 72 godzin.

mogą na pewno żyć dłużej, niż 72 godziny i zachywać zdolności do
                zapłodnienia.
                • Gość: położna Re: zamia1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 14:21
                  Z błędnych informacji biorą się później wątpliwości...max do 72 godzin - kto
                  nie wirzy lub chce sobie poczytać na ten i inne tematy polecam książkę "Matka i
                  dziecko" Vademecum Elizabeth Fenwick
                  • anulka37 Re: do położnej 19.08.04, 14:34
                    oj chyba jednak mogą (niestety w moim przypadku )żyć dłużej i być zdolne do
                    zapłodnienia,bo zaszłam w ciążę współżyjąc w 8dc(cykle 28-29 dniowe),a owulację
                    miałam 15 dc (od 16 dc temperatura "wskoczyła" na wyższy poziom).
                    • anula36 Re: do położnej 19.08.04, 18:06
                      to plemniki terminatorysmile
                      Ale fakt, aja tez sie uczylam jeszcze wszkosle sredniej,ze do tygodnia to
                      spokojnie moga sobie pozyc i zaplodnicwink
                  • zamia1 Re: położna 19.08.04, 14:34
                    Z błędnych informacji biorą się później dzieci...
                    www.npr.prolife.pl/plodnosc_mezczyzny.htm
                    Kto nie wierzy, niech się sam przekona na sobiewink
    • Gość: misia ANIU NAPISZ CO U CIEBIE!! IP: 80.50.189.* 19.08.04, 11:45
    • Gość: Zosia Re: czy to mozliwe zebym byla w ciąży??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 21:44
      Kobietki - ten czas siedmiu dni to jeszcze nic w porównaniu z informacją,
      ktorą znalazłam jakieś dwa tygodnie temu w internecie (nie pamiętam strony).
      Otóż plemniki potrafią ponoć nieźle sobie poradzić nawet poza organizmem
      kobiety, np. na pościeli - i czas ich żywota wcale nie jest taki krótki.
      Wystarczy odpowiednia temperatura. Jeżeli Was to zaintryguje, to wpiszcie w
      wyszukiwarce hasło w rodzaju: długość życia plemników (lub podobnie). To
      dopiero szok! A wypowiadali sie fachowcy!
      • reniatoja Re: czy to mozliwe zebym byla w ciąży??? 19.08.04, 21:48
        Juz nie przesadzajmy. Wierzysz w to, ze plemnik przezyje na przescieradle i to
        dluzej niz tydzien? Do zycia potrzebuje on nie tylko temperatury, ale przede
        wszystkim wilgoci. Jak fachowcy wypowiedza sie, ze mozna zajsc przez poczte
        elektroniczna to tez uwierzysz?
    • Gość: doris Re: czy to mozliwe zebym byla w ciąży??? IP: *.sycomp.pl / *.crowley.pl 19.08.04, 22:33
      niemożliwe, plemniki nie latają, też sie kiedyś przez to najadłam strachu a
      lekarze wmawiali mi rozne rzeczy, testy sa bardzo zawodne a 100% pewnosc da ci
      badanie krwi ktore mozna zrobic w kazdej przychodni czy szpitalu za ok 20 zl
      • marianka15 Re: czy to mozliwe zebym byla w ciąży??? 19.08.04, 22:46
        Proponuję na temat ciąży bez stosunku poczytać w wątku: "Ciąża bez stosunku"
        (czy jakoś tak podobnie) - na eMamie lub nawet Zdrowiu kobiety (nie pamiętam
        gdzie dokładnie, ale niedawno jeszcze ktoś go podnosił do góry). Po
        przeczytaniu całości podzielcie sie opinią. Wiem, że chcecie dziewczynę
        pocieszyć, ale różne rzeczy się zdarzają... Czasami lepiej dmuchać na zimne, a
        przynajmniej wysłuchać z uwagą różne opinie, a nie od razu wypalać o latających
        plemnikach i ciazy przez internet.
    • Gość: ania22 Re: czy to mozliwe zebym byla w ciąży??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 10:01
      moge sie juz odezwac i powiedzec Wam ze jestesm w ciazy potwierdzone przez
      badanie krwi. Zatem wszystko sie moze zdarzyc. Za 2 tygodnie ide do lekarza. Na
      razie nie moge sie pozbierac. No coz poczać -nie przychodzi mi nic do glowy ja
      modlic sie zeby wszystko było dobrze. Pozdrawiam. Juz nie musiecie odpowiadac
      wiem ze wszystko moze sie zdarzyc. Zatem trzymajcie za mnie kciuki. ( A tak
      opiniującym ze było cos wczesniej - oznajmiam ze nie). Miałam pecha a moze
      szczescie.
      • Gość: ela Re: czy to mozliwe zebym byla w ciąży??? IP: *.kluczbork.sdi.tpnet.pl 20.08.04, 10:04
        Trzymaj się, będzie dobrze!
      • Gość: kate Re: czy to mozliwe zebym byla w ciąży??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.08.04, 10:06
        Widac wszystko jest możliwe.Ja tez słyszałam o takich przypadkach,
        ze "plemniki" zawedrowały same, choc wiekszość babek w to nie wierzy.
        Widocznie tak miało byc.Nie stresuj sie-wszystko wyjdzie na dobre.
    • klaudiaa2 Re: czy to mozliwe zebym byla w ciąży??? 20.08.04, 10:46
      nie wydaje mi sie zebys byla w ciazy, wg mnie to malo prawdipodobne, powtorz
      test, moja zanjoma kiedys tez robila test , wyszedl ze jest w ciazy- potem
      okzazalo sie ze jest bledny

ile masz lat??
      pozdrawiam
      • lilith76 Re: czy to mozliwe zebym byla w ciąży??? 20.08.04, 11:53
        ona robiła badanie krwii! one nie dają błędnych wyników.
        dla mnie ta historia to jak Archiwum X.
    • marianka15 Re: czy to mozliwe zebym byla w ciąży??? 20.08.04, 18:38
      Spokojnie, dziewczyno! Czasami takie sytuacje wydają nam się nie do
      przejścia... Musi minąć pierwszy szok, potem będzie lepiej. Pomyśl - jeżeli
      dochodzi do ciąży w takiej sytuacji, to oznacza, że TAK PO PROSTU MIAŁO BYĆ!
      Nie myśl o pechu, nie rozpamiętuj o błędach. Wiesz, ja zaszłam w ciąże kochając
      się w 9 dniu cyklu, a cykle miałam przez całe życie minimum 34-dniowe,
      zazwyczaj o wiele dłuższe. Po prostu ten jeden jedyny cykl był bardzo, bardzo
      krótki. Jedyny w całym moim dotychczasowym życiu (nigdy wcześniej i nigdy
      później się taki nie trafił). Nie potrafiłam uwierzyć, tym bardziej, ze zawsze
      byłam bardzo, bardzo ostrożna w tych sprawach. Po zastanowieniu sie nad całą
      sytuacją doszłam do wniosku, że gdyby nie ta wpadka, to chyba długo jeszcze z
      mężem odwlekalibyśmy decyzję o dziecku. A lata swoje już miałam... Na sali
      porodowej byłam najstarszą pierworódką... Będzie dobrze, może jeszcze nie dziś,
      nie jutro, może dopiero za kilka miesięcy, ale z pewnością dołączysz do nas z
      wielką radością za jakiś czas na eDziecku i eMamie. Pozdrawiam smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka