Dodaj do ulubionych

owłosienie

IP: *.trustnet.pl 12.09.04, 11:03
dziewczyny co mam zrobić jestem owłosiona jak ....małpa .Co mam zrobić
prosze powiedzcie .CZY TO MOŻE BYĆ "SPRAWKA HORMONÓW " . POZDRAWIAM .
Obserwuj wątek
    • Gość: as Re: owłosienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 11:30
      Tak, to może być sprawka hormonów ( nadmiar męskich). Moja koleżanka ma to
      samo, leczy się. Miała owłosione plecy, i miejsce od pepka w dół- jak facet.
      Nie mówiąc już o wąsiku na twarzy i wlosach na klatce. Przerażające, ale
      prawdziwe. Idź do ginekologa, a on skieruje Cie na jakieś badania i zaleci
      leczenie.
      • magdulka26 Re: owłosienie 12.09.04, 12:07
        Pewnie masz za duzo testosteronu.

Chcę zajść tak jak słoneczko.
        • anula36 Re: owłosienie 12.09.04, 13:23
          nie ginekologa,tylko endokrynologa- i koniecznie takiego ktory am kontrakt z
          NFZ ( wez skierowanei od rodzinnego) badania hormonow sa baaardzo drogie i
          prywatnei pojdziesz z torbami u gina powinnas psradzic czy neinie masz zespolu
          policystycznych jajnikow,czesto daje takie objawy. A wtedy im szyciej zaczniesz
          sie leczym tym wieksze prawdopodobienstwo,ze zajdziesz w ogole kiedys w ciaze.
          • Gość: Carmen Re: owłosienie IP: *.toya.net.pl 12.09.04, 19:27
            nie przesadzaj ze sa takie znowu baaaaardzo drogie, jakies 25 zł za hormon to
            nie katastrofa
            • 1athena1 Re: owłosienie 30.09.04, 14:03
              >nie przesadzaj ze sa takie znowu baaaaardzo drogie, jakies 25 zł za hormon to
              > nie katastrofa

A w domku wszyscy zdrowi? 25 zł za hormon, a może trzeba przebadać większa
              ilośc, a może trzeba będzie badania powtarzać, a nie każdy zarabia powyżej
              średniej krajowej, są całe tłumy, które zarabiją poniżej średniej krajowej i to
              duużo poniżej.
              Dla nas zwykłych szaraczków badania na NFZ to najlepsze i czasami jedyne
              rozwiązanie.
      • Gość: kobieta Re: owłosienie IP: *.trustnet.pl 12.09.04, 16:57
        byłam u ginekologa pani powiedziała że limity się jej skończyły (ciekawe czy
        to samo by powiedziała jeślibym poszŁa do niej PRYWATNIE ).
        Następnym razem powiedziała że ona hormonów nie leczy (skierowania na badania
        też nie dostałam ).. więcej do niej nie pójdę .
        • barbara15 Re: owłosienie 15.09.04, 07:39
          Trzeba iść do endokrynologa. To pewno przez testosteron.Trzeba zrobić badaie na
          jego ilość. Są tabletki chyba Diane, ale nie jestem pewna. Regulują te sprawy,
          (działają jak antykoncepcyjne),
          • Gość: gosława Re: owłosienie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.04, 14:44
            Ja zyję z tym problemem od 17 roku życia, kiedy to zaczęłam się leczyć u
            endokrynologa. Podstawowym problemem u mnie jest podwyższony poziom
            testosteronu, jedynym lekiem jest Diane 35, do którego biorę Androcur. Jednak
            nie można tego wyleczyć całkowicie, włosy tylko wolniej odrastają i są słabsze.
            Ja biorę obecnie ten lek od 13 lat, oczywiście z przerwami bo jest on bardzo
            szkodliwy na wątrobę. Jednak przy odstawieniu leku nawet na trzy cztery
            miesiące problem niestety powraca. Obecnie na rynku nie ma innego leku, który
            jest skuteczny w 100% na ten typ schorzenia.Pozostaje tylko Diane i pogodzić
            się z problemem, nie ma innego wyjścia. Pozdrawiam i radzę jak najszybciej iść
            do lekarza.
    • catherrine Re: owłosienie 18.09.04, 15:40
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=1194
      zapraszam na forum o hirsutyzmie- tu sie dowiesz duzo na temat owlosienia, bo
      nie zawsze sa to horomony. dziewczyny wiedza naprawde duzo, poczytaj, jak
      rozmawiac z lekarzem i jakie badania wykonac.
      to cholerstwo ciezko sie leczy, malo komu sie udaje, ale trzeba probowac.
      pozdrawiam
    • Gość: mika261 Re: owłosienie IP: *.zurawica.sdi.tpnet.pl 24.09.04, 09:59
      Do kobiety
      Chyba masz blade pojęcie o swojej chorobie a szkoda.To oczywiste że masz
      problemy z hormonami ale to można stwierdzic tylko poprzez badanie poziomu
      testosteronu.Radze go zrobic jak najszybciej!
    • Gość: mika261 Jak to jest z tym androcurem? IP: *.zurawica.sdi.tpnet.pl 24.09.04, 10:05
      chciałabym sie dowiedziec od kogoś kto już dłuższy czas przyjmuje te tabletki
      czy wystepuje po nich jakaś zauważalna poprawa a jeśli tak to po jakim czasie?
      ja biorę je dopiero pierwszy cykl wcześniej brałam tylko diane przez 3 m-ce ale
      nie pomogło ani na nadmierne owłosienie ani na cerę.Słyszałam ze ten androcur
      potrafi nieraz zdziałać cuda i chyba na to liczę bo mnie już tylko cud może
      uratowaćsadproszę napiszcie coś o swoich doświadczeniach z tym lekarstwem.
      • catherrine Re: Jak to jest z tym androcurem? 24.09.04, 11:27
        miko, zajrzyj na nasze forum, link w mojej wypowiedzi wyzej.
        androcur moze zdzialac cuda, jesli hirsutyzm ma podloze hormonalne- czyli zbyt
        wysoki testosteron. jesli jest wszystko ok z hormonami, to nawet androcur nie
        pomoze- a diane tym bardziej. w ogole- diane to pic na wodesad. poza tym nalzey
        tez wykluczyc mozliwosc pco, zrobic badania nadnerczy- zeby dokladnie ustalic
        przyczyne owlosienia.
        aha- i czesto, po zakonczeniu leczenia, owlosienie wraca. lekarzom nie chce sie
        pracowac nad przyczynami- zapewne lobby producentow depilatorow i wosku by
        protestowalo uncertain
        w jednym wpisie kotrejs z dziewczyn jest dokladny, od podstaw, opis- co sie
        dzieje w organizmie- to kwestia jakis bilaek czy czegos. na dzien dzisiejszy
        zeby to wyleczyc nalezaloby chyba wyciac nadnercza. a tego sie nie praktykujesad
        ale my sie trzymamy mocno i wierzymy, ze ktos kiedys cos wymysli smile)
        pozdrawiam i do zobaczenia na forumsmile nie jestes sama smile))
        • Gość: Magda Re: Jak to jest z tym androcurem? IP: 195.94.200.* 24.09.04, 11:34
          Mam bujne owłosienie od dzieciństwa, na dodatek moje wlosy są czarne. Kiedyś
          próbowalam diane 35 - spuchlam tylko. Następnie robilam sobie badania na
          hormony są ok. malo tego testosteron mam w b. niski - w niskim przedzile normy.
          Prolaktyna w normie, itd. Nic tylko palnąć sobie w glowę, bo małpą mam dosyć
          być.
          • beadah Re: Jak to jest z tym androcurem? 26.09.04, 18:34
            Wlosy mozesz usunac na stale laserem.
            To kosztuje bardzo duzo ale naprawde dziala.
            Tabletki Diane sa dobre jesli masz tradzik. Ale owlosienia nie zlikwiduja. A
            maja szereg efektow ubocznych. Przed uzywaniem takowych powinnas zbadac sie u
            dobrego endokrynologa. A laser naprawde dziala i nie szkodzi!
        • Gość: mika261 Re: Jak to jest z tym androcurem?do Cateherine IP: *.zurawica.sdi.tpnet.pl 26.09.04, 09:54
          ja mam właśnie podwyższony testosteron i to bardzo!!sadmoże to i dobrze ze to
          nie hirustyzm idiopatyczny, może jakoś obniże ten przeklety testosteron.Biorę
          diane i androcur, co do diane to wiem że to pic na wodę bo brałam przez 3 m-ce
          i zero poprawy a nawet jeszcze gorzej.Co do pco to lekarka nie stwierdziłą
          niczrgo takiego wszystko mam w idealnym porządku, miesiączki przez całe życie
          reguralne jak w zegarku,jestem szczupła a skąd ten testosteron?
          Najprawdopodobniej przez długotrwały silny stres(mam nerwicę lekowąsad(()
        • mika261 Re: Jak to jest z tym androcurem?do Catehrine 26.09.04, 10:10
          Ja znam działanie androcuru z różnych naukowych pism tylko chciałam sie
          dowiedziec czegoś od osoby która faktycznie sprawdziłą na własnej skórze
          skutecznośc tego leku.Czy on w praktyce jaest tak skuteczny jak to piszą
          wszędzie?co do tegoże to leczenie moze trwać całe życie to wiem ,niestety.chyba
          zrezygnuje z dzieci bo przeciez jak zajde w ciążę to mi to wszystko wóci!!o ile
          zejdziesad((Jesli ty leczyłaś sie androcurem będz leczysz napisz mi coś z
          autopsji jak wygląda to leczenie po jakim czasie wystepuje poprawa?Zgóry
          dzięki!smile
    • Gość: malami Re: owłosienie IP: *.sinus.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.04, 13:38
      Ja tez mam wlosy...wszedzie. Ale nie faszeruje sie hormonami , tylko depiluje
      konsekwentnie tam gdzie sa : rece , pachy, bikni i dol brzucha , i calutkie
      nogi , czasem rowniez wloski na palcach u nog i rak . Mordega jak nie wiem ,
      ale przelamalam sie awet do depilacji woskiem , samodzielnej i bikini zrobilam
      sobie juz sama smile , pachy tylko golenie maszynka. Trzymaj sie cieplo i zycze
      wytrwania w walce z kłakami smile
      • Gość: mika261 Re: owłosienie do Malami IP: *.zurawica.sdi.tpnet.pl 30.09.04, 13:07
        Włoski o ktorych piszesz tzn na rękach, nogach, pod pachami to żaden hirustyzm
        i nie musisz sie faszerować hormonami.Ale jestem ciekawa co bys zrobiła jak by
        ci rosły na twarzy?Tez bys goliła??albo miała trądzik, tłustą cerę i włosy
        wypadały garściami.Uwierz mi że ja też miałam opory przed braniem hormonów ale
        jesli to jedyna możliwość żeby normalnie wyglądać to przecież nie będe się
        opierać jak głupia bo podobno żle działają na wątrobę, czy powodują czasami
        bezpłodność!Chyba lepiej miec chorą wątrobę niż wyglądać jak małpa!!a poza tym
        jak któś ma wysoki testosteron to po depilacji i tak za dzień czy dwa włoski
        znowu wyrastają!
    • Gość: NIUNIA fajnie IP: 212.160.172.* 26.09.04, 15:10
      ja osobiście sie golę, ale lubie owłosione kobiety (tu i tam). Fajnie!!!
      • lara2 Re: fajnie 27.09.04, 09:39
        A czy owłosiony brzuch to normalka czy nie?
        Nie chodzi mi o pasek włosów od pępka w dół tylko o włosy (nie meszek) na
        brzychu całym : ciemny bląd i dość długie.

Proszę odpowiedzcie.
    • Gość: magda Re: owłosienie IP: *.net.pulawy.pl / *.net.pulawy.pl 27.09.04, 12:28
      ja mam wasik.. wiem ze nie mozna wyrywac bo znowu wyrosnie i to ciemniejszy..
      chyba najlepszy jest laser.. a co wy na to?
      • Gość: Ada Re: owłosienie IP: *.elisa-laajakaista.fi 27.09.04, 20:58
        Laser. Jak nie stac to do pracy i ..laser.
        Poziom testosteronu u kobiet jest rozny. To tak jak uroda i temperament. Wysoki
        poziom testosteronu u kobiety jest mimo wszystko tylko ulamkiem tego co maja
        faceci.A o kobiecosci nie decyduje poziom testosteronu tylko inne hormony plciowe.
        Przyjmujac np Diane musisz sie liczyc z efektami ubocznymi. Jesli nie masz
        tradziku i nie masz potrzeby stalej antykoncepcji raczej nie powinnas brac pigulek.
        Wlosy rzeczywiscie mozna usunac laserem, albo(nowosc) za pomoca tzw. impulsu
        swietlnego. To jest skuteczne- mialam ten sam problem i probowalam wszystkiego
        wlacznie z elektroliza (po drodze wszystko mozliwe).Niby drogo, ale w
        ostatecznym rachunku sie oplacilo. I o za ulga gdy nie trzeba sie golic,
        woskowac, nie wrastaja wlosy w skore, nie ma podraznien..
        Przyjmujac pigulki narazasz sie na otylosc,cellulitis, zakrzepice,klopoty z
        watroba, itp.
        • Gość: Iza Do Ady IP: 195.94.200.* 28.09.04, 09:45
          Cześć Ada, u mnie owlosienie to nie problem hormonów - taka uroda. Czy moglabyś
          powiedzieć o tej metodzie impulsu świetlnego, gdzie to można zrobić w W-wie? I
          jsjaki jest mniej więcej koszt zabiegu? Czy można zrobić to jednorazowo, czy
          trzeba powtarzać? Pozdrawiam Iza
        • Gość: mika261 Re: owłosienie Do Ady IP: *.zurawica.sdi.tpnet.pl 30.09.04, 10:31
          Tak niby masz racje ale jeśli ktos ma podwyzszony testosteron tak jak np. ja to
          muszę brac hormony na jego obniżenie bo elektroliza i tak by nie pomogła jeśli
          testosteron nadal jest wysoki.zresztą testosteron to nie tylko włoski to także
          wypadanie włosów,trądzik,tłusta cera.I najlepiej go obniżać bo to ma wpływ
          także na płodnośc.Co innego osoby które mają niski poziom testosteronu i włoski-
          wtedy jedynym ratunkiem jest elektroliza bo Androcur czy diane tu nie zadziała.
    • mika261 Re: owłosienie do kobiety 04.10.04, 19:31
      to moze być sprawka zbyt podwyższonego testosteronu ale nie musi..możesz
      cierpieć na hirustyzm idiopatyczny.Czym sie różnią?Na zewnątrz niczym-wszędzie
      te cholerne włoski!brrrr teoretycznie ten hormonalny mozna podobnosmileleczyć ...
      a ten idiopatyczny nie można wyleczyć..a w praktyce to jest tak ze oba nie są
      do wyleczenia...tą miłą wiadomościa koncze pozdrawiam i szybkiego powrotu do
      zdrowiasmile)))))))sorki za uszczypliwość ale ja też mam to samo i wysiadam już
      chyba psychicznie..
      • Gość: Ada Re: owłosienie do kobiety IP: *.elisa-laajakaista.fi 04.10.04, 21:30
        Laser dziala rowniez na panow. Byl nawet niedawno artykul w wyborczej o tym jak
        Wlosi maja mode na laserowa depilacje. Laser powoduje stale zniszczenie mieszkow
        wlosowych. Przy bardzo bujnym uwlosieniu, a szczegolnie jasnym trzeba wiekszej
        ilosci zabiegow. Najlepiej maja ci z jasna skora i ciemnymi wloskami. Efekty sa
        wtedy najszybsze. Po przejsciu serii zabiegow poleca sie pojedyncze "seanse" co
        dwa lata, na wypadek gdyby jakies pojedyncze "nowe" wloski by kielkowaly...
        Ja mam wysoki testosteron i wiele lat Diane za soba. Kilka miesiecy temu
        musialam zaprzestac Diane ze wzgledow zdrowotnych na zadanie lekarza i nie
        mialam wyboru.Przeszlam drugi okres pokwitania .. brr.. Ale wloskow zawsze
        mialam obficie... az odkrylam laser.Naprawde polecam.
        Aha i jeszcze cos odnosnie testosteronu. Sam w sobie wysoki poziom nic nie
        szkodzi. Czasem jednak wystepuje osobnicza nadwrazliwosc na testosteron.I wtedy
        nawet przy nie tak duzym poziomie ma sie klopoty i np tradzik..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka