Dodaj do ulubionych

antykoncepcja hormonalna a depresja

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.04, 13:19
Przy przyjmowaniu hormonów skutkiem ubocznym może byc pogorszenie
nastroju.Tylko nie wiem do jakiego stopnia jest to objaw normalny a kiedy
należy zastanowić się nad zmianą antykoncepcji. Czy to ze kiedyś miałam
problemy z psychiką i brałam srodki psychotropowe może miesć coś wspólnego z
tym że czuje się fatalnie, jestem rozbita, na niczym się nie mogę skupić,
codziennie płacze, żadko z konkretnego powodu, mam jakąś niechęć do
spotykania się z ludzmi. ??????
Obserwuj wątek
    • asia106 Re: antykoncepcja hormonalna a depresja 28.09.04, 15:45
      Ja nigdy nie brałam środków psychotropowych, a kilka lat temu stosowałam cilest
      i to była tragedia; tak, jak piszesz płacz bez powodu, strach bez powodu,
      koszmar! Jak tylko odstawiłam tabletki wszystko minęło i wróciła chęć do życia.
      Trochę lepiej reagowałam na mercilon ale też średnio. Niektórym hormony nie
      służą. Dużo było na ten temat na formum, przejrzyj archiwa.
      pozdrawiam smile
      • asia100 Re: antykoncepcja hormonalna a depresja 29.09.04, 22:02
        Przez 5 lat stosowałam Tri regol było w porządku. Po urodzeniu dziecka ze
        względu na to,że karmię piersią wzięłam zastrzyk Depo prowery i... katastrofa.
        Nie nam siły i chęci na nic.
        Wracam do swojego Tri regolu.

Poproś lekarza o zrobienie badania poziomu hormonów we krwi i na tej podstawie
        dobierze Ci tabletki.
        • Gość: kadewu1 Re: antykoncepcja hormonalna a depresja IP: *.robbo.pl 29.09.04, 22:51
          Jak najszybciej odstaw/zmień. Nie wszystkie pigułki obniżaja nastrój, ale te są
          nietrafione (dla Ciebie). Zmień, nie męcz się (mówię z doświadczenia)
          Pozdrawiam
          Ka
          • Gość: Monika Re: antykoncepcja hormonalna a depresja IP: *.acn.waw.pl 30.09.04, 10:53
            Hormony jak najbardziej mogą wpływać na nastrój - u mnie akurat to działało w
            drugą stronę. Brałam (kilka lat)Femoden i zapominałam wtedy o "huśtawce
            nastrojów" czy rozdrażnieniu. Zmień tabletki -w porozumieniu z lekarzami
            (ginekologiem i psychiatrą, jeśli do takowego chodzisz)
            • Gość: kamila1234 Re: antykoncepcja hormonalna a depresja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 11:54
              dziewczny kazda mówi ze do tabletek trzeba jest badan hormonalnych
              ...a wiecie co własciwie to guzik prawda!!
              ja poszlam po porodzie po tabletki lekarka zlecila mi badania hormonalne( w
              sumie 6 hormonów) na podstawi ich dobrała steridil
              jak wzielm ten steridil to myslałam ze umre -cycki puchły,nogi mrowiły jak
              cholera a łapałam takiego doła psychicznego ze juz lepeij nie mowie
              zmieniała mi na cilest powiedziala ze czasem organizm sam musi dobrac tablety
              i ze tak prawde mowiac badania horm sa niepotrzebne.
              Po cilescie wogole deprechy nie mam wogóle jakos bardziej radze sobie z
              problemami nie wpadam szbko w dołki piersi na szcescie mnie nie bola i czuje
              sie ok
              tak wiec nie proscie na mus o te badania bo ja prosiłam i gówno mi dały.
              pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka