Dodaj do ulubionych

Harmonet- Logest

29.09.04, 12:40
Od 3 miesięcy biorę Harmonet. Dzisiaj byłam u ginekologa. Prosiłam o zmianę
tabletek, gdyż po Harmonecie straciłam całkowicie ochotę na seks. Lekarka
przepisała mi Logest. W domu patrzę, a oba te leki mają identyczny skład. Czy
w takim razie ta zmiana ma w ogóle sens czy może lekarka mnie poprostu zbyła?
Obserwuj wątek
    • Gość: igunia Re: Harmonet- Logest IP: 80.48.249.* 29.09.04, 12:52
      Wydaje mi się,że jak mają identyczny skład,to taka zamiana nie ma sensu.Być
      może mają inną dawkę hormonów,wtedy może być różnica.
    • Gość: lili111 Re: Harmonet- Logest IP: *.chello.pl 29.09.04, 13:00
      Hormonet i Logest to te same tabletki tylko od innych producentów, mają
      jednakowy skład ilościowy i jakościowy. Nie wiem czym kierowała się Twoja
      lekarka...
      • ami670 Re: Harmonet- Logest 29.09.04, 13:04
        Może uznała, że wymyślam. uncertain A już myślałam, że trafiłam na dobrego lekarza...
      • magitek Re: Harmonet- Logest 19.11.04, 21:54
        Dzisiaj lekarka przepisala mi te tabletki... powiedziala,ze mam brac 5 dnia
        cyklu..hmmm..musze je jutro kupic... i pierwsza wezme w poniedzialek... hmm.czy
        oby jej sie nei pomylilo? a ile one kosztuja?wie ktos ??? musze kupic dwa
        opakowania :p
        • Gość: darla Re: Harmonet- Logest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 22:19
          logest - cena ok 30zl, ale pierwsze opakowanie powinno sie brac pierwszego dnia
          cyklu, czyli jak tylko dostaniesz okresu
    • Gość: Maguś Re: Harmonet- Logest IP: 195.94.200.* 29.09.04, 13:09
      Brałam Harmonet przez ok. 2 lata, pod koniec miałam plamienia przed @ - ogólnie
      znosilam dobrze nie przytyłam, było ok. Zmieniłam na Logest w ciągu miesiąca
      spuchlam, przytyłam ok. 4 kg. Niby sklad ten sam, a organizm reagował inaczej.
      Więc przestalam brać ten Logest, nawet nie skończyłam opakowania, miałam nawet
      mdlości.
      • ami670 Re: Harmonet- Logest 29.09.04, 21:10
        Może to w takim razie kwestia jakichś środków konserwujących? Już nic nie wiem.
    • gosiaczek73 Re: Harmonet- Logest 07.10.04, 14:26
      Brałam harmonet 2 lata. Pod koniec bardzo bolały mnie piersi. Lekarz zmienił mi
      tabletki na logest - ból przeszedł.
      • Gość: apax Re: Harmonet- Logest IP: *.test.so / 153.19.183.* 08.10.04, 08:37
        Po logeście czułam się nie najlepiej - huśtawki nastrojów, przytyłam, po
        harmonecie było ok. Ale ochoty na seks nie miałam po żadnych, niestety...sad za
        to jak odstawiłam.....jednym słowem odbijam sobie hi,hi,hi
    • Gość: Ginekolog Re: Harmonet- Logest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 22:26
      To całkowity absurd, pewnie Pani lekarka poprostu chciała Panią zbyć. Logest to
      dokładnie to samo Wyeth-Lederle i Shering mają wspólny patent na gestoden, w
      związku z czym robią na nim identyczne leki różniące się tylko nazwą.
      i tak Shering: Logest/Femoden/Mivane a Wyeth-Lederle
      Harmonet/Minulet/Triminulet. Do tego stopnia identyczne, że ja mówię pacjentkom,
      aby poszły do najbliższej apteki i zobaczyły co tam jest tańsze czy Logest czy
      Harmonet i to piszę. No chyba, że którejś pacjentce nie podoba się kolorystyka
      opakowania Logestu czy Harmonetu - np nie pasuje do koloru oczu... to pisze się
      drugi wink
      Ja Logest zmieniłbym na minulet/femoden - wiecej e-estradiolu o 10ug a jesli to
      nie pomoze to na tri-minulet/milvane - trójfazowe, najwięcej EE. Jeśli i to nie
      pomaga to w zasadzie można jeszcze eksperymentować z innymi gestagenami, ale...
      Najprawdopodobniej może być kłopot i trzeba będzie użyć metod alternatywnych. A
      - czasem w takich sprawach paradoksalnie lepiej robią gestageny starszej
      generacji - działanie androgenne - większy napęd do działania...
      Pozdrawiam
      • Gość: gosia Re: Harmonet- Logest IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 24.11.04, 20:48
        Proszę o radę. Źle znosiłam logest ( bóle łydek, zero libido) i ginekolog
        przepisał mi jeanine. Po 1. opakowaniu nie pojawił się okres, lekarz
        powiedział, że tak może być. Biorę teraz 2. opakowanie i na twarzy pojawiły się
        krostki, mam 34 lata i tłustą cerę, ale takiego jej stanu nie pamiętam.
        Zaczynam się załamywać.
        Proszę o radę. Pozdrawiam.
      • an_ni Re: Harmonet- Logest 25.11.04, 09:01
        absurd nie absurd mnie przeszly bole glowy na Harmonecie trapiace mnie na
        Logescie
        sila perswazji?
    • igakinga Re: Harmonet- Logest 25.11.04, 00:52
      pani doktor powinna sie troche douczyc, pozdrawiam, Kinga.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka