Dodaj do ulubionych

WYPALANIE CZY WYMRAZANIE?? CO LEPSZE

IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 01.11.04, 11:49
wlasnie przed takim stoje wyborem.wiadomo ze wymrazanie bezpieczniejsze tylko
ze trzeba placic i ponoc to nie jest 20 zl tylko 100 a z drugiej strony po
wypalance kobiety jakos zyja,rodza dziec itp..wiec co mam wybrac??
Obserwuj wątek
    • monika_5 Re: WYPALANIE CZY WYMRAZANIE?? CO LEPSZE 01.11.04, 14:22
      Ja miałam wycinane, a wycinek dobadania histopatologicznego.
      • Gość: Justa Re: WYPALANIE CZY WYMRAZANIE?? CO LEPSZE IP: *.smgr.pl / 195.136.126.* 01.11.04, 15:12
        ja miałam wymrażane,płaciłam 150zl,lekarz powiedział ze po wypalance moga
        pojawić się zrosty i wtedy jest utrudnione zajście w ciąże, ja wolałam nie
        ryzykować bo nie mam jeszcze dzieci a bardzo chce mieć.słyszałam że są juz
        nowoczesniejsze i lepsze zabiegi usuwania nadżerki, a wypalanka to stara
        metoda...no i ten zapach spalenizny...aha i jeśli chodzi o zdrowie to ja bym
        nie oszczedzała
    • Gość: Asia wymrażanie IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.04, 16:35
      Skuteczniejsze, szybciej sie goi. Dobry ginekolog dobrze wykona zabieg.
      Mialam duza nadzerke, zniknela, ladnie sie wygoilo, jestem czysciutka
      • Gość: ola Re: wymrażanie IP: 212.122.214.* 01.11.04, 21:43
        mam pytanie:jakiego stopnia cytologie mialyscie ze was na wymrazanie dali?ja
        mam 2 stopien i jedna baba kazala mi do niej(oczywiscie prywatnie)przyjsc i
        wymrozic,a najlepszy gin,a zarazem cytolog i onkolog powiedzial ze jest oki i
        na razie mam zapomniec o zabiegu.co radzicie?
        • laiqua Re: ILE PLACILYSCIE ZA WYMRAZANIE NADŻERKI 01.11.04, 22:53
          Miałam wymrażaną nadżerkę trzy tygodnie temu, płaciłam 250 zł (prywatnie,
          wizyta+zabieg). Właściwie można powiedzieć, że były to dwa dwa zabiegi, bo
          lekarz zrobił mi ją na dwa razy w odstępie kilkunastominutowym. Była za duża na
          jeden raz. Nie wiem czy jest możliwość wykonania tego zabiegu z NFZ, mnie
          informowano, że nie.
          • laiqua RE: ILE PLACILYSCIE ZA WYMRAZANIE NADŻERKI 01.11.04, 23:09
            przepraszam, pierwszy post miał pójść do innego tematu
        • laiqua Re: wymrażanie 01.11.04, 23:00
          U mnie cytologia była drugiego stopnia. Kobieta, która odkryła moją nadżerkę od
          razu chciała ją wymrażać. Później trafiłam do innego lekarza. Okazało się, że
          owszem jest rozległa, ale on by jej nie ruszał o ile nie będzie sprawiała
          problemów. Niestety tak dobrze nie było. Po kolejnej grzybicy postanowiłam ją
          wymrozić. Ciężko mi powiedzieć jakie będą tego efekty ponieważ jestem dopiero 3
          tyg. po zabiegu. W każdym bądź razie lekarz uczciwie mnie ostrzegł, że istnieje
          duże prawdopodobieństwo odnowienia się jej po porodzie na skutek zmiany kształtu
          szyjki macicy.
          Olu, ja bym poradziła Ci tak jak mój lekarz: jeżeli nie przeszkadza Ci sam fakt
          istnienia nadżerki i nie powoduje ona stanów zapalnych, zostaw ją w spokoju,
          tylko rób raz na pół roku badanie cytologiczne no i normalne, ginekologiczne.
          • Gość: ewka Re: wymrażanie IP: *.smgr.pl / 195.136.126.* 02.11.04, 15:57
            ja sie zdecydowałam tylko dlatego na wymrażanie bo miałam już tej nadżerki
            dosyć, bardzo długo się na nia leczyłam róznymi globulkami i nic nie
            pomagało,zrobiła się może trochę mniejsza ale cały czas była, a na wymrażanie
            zdecydowałam się dlatego bo juz miałam dosyć meczenia sie z upławami
        • Gość: olivia Re: wymrażanie IP: *.stock9.one.pl 02.11.04, 21:39
          Olu czy moglabys podac namiary na tego dobrego lekarza onkologa? Moja nadżerke
          mam juz z 5 lat i co pójdę do gina to inne zalecenia...robić, nic nie robić,
          robic, nic nie robicsadI te koszmarne uplawy...(zzzzzzzzzz).Oprócz tego okropnie
          bolesne piersi z torbielami, duże tylozgięcie macicy, nadmiar prolaktyny....Nic
          tylko się zastrzelićsad(( ...I w żadnej sprawie wiążącej porady, diagnozy.
          Jeżeli któras z Was miała takie porady i znacie jakiegos sumiennego, cudownego
          lekarza, bardzo prosze o namiary. Mam juz dosć tej służby zdrowiauncertain
          • Gość: ola Re: wymrażanie do Olivi IP: 212.122.214.* 02.11.04, 22:20
            Olivio moj lekarz jest w Bydgoszczy,nie wiem czy to Cie urzadza,ale moge Ci go
            naprawde polecic,bo jest swietnym specjalista(ginekolog-poloznik, onkolog
            radioterapeuta, cytolog)Krzysztof Piekutowski,prywatny gabinet ul.Gordona 2
            (Bydgoszcz)tel (052)3463020 bardzo konkretny i rzeczowy czlowiek.pozdrawiam
    • Gość: KH Re: WYPALANIE CZY WYMRAZANIE?? CO LEPSZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 19:43
      Miałm robione wymarzanie i tu zaskocze wszystkich bo na koszt NFZ. Leczyłam sie
      u lekarza na fundusz. Raz powiedział, że jest nadżerka i że można usunąć na
      koszt NFZ na następnej wizycie zaczął zmieniać zdanie i coś kręcić. Krótka
      piłka. Telefon do regionalnego NFZ z pytankiem czy pokrywają koszty. Potem
      rozmowa była krótka. Lekaż chyba sie wystraszył i załatwił wszystko za darmo.
      To był dobry lekaż wię sie nie obawiałam ze spartoli sprawę. Proponuję wiec
      tel. do NFZ i zapamiętać nazwisko osoby z którą sie rozmawiało. Najlepiej od
      razu prosić z dyrektoren ds. medycznych.
      Po zabiegu wymarzania do następnej miesiączki będziesz mieć obfite upławy. Nie
      jest to przyjemne, ale przechodzi.
      Radzę na zabieg iść z kimś kto cię przetransportuje do domu, ja zemdlałam w
      aptece za rogiem smile
      • Gość: Gosia Re: WYPALANIE CZY WYMRAZANIE?? CO LEPSZE IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.12.04, 13:26
        hop do gory
    • Gość: Kasia Re: WYPALANIE CZY WYMRAZANIE?? CO LEPSZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 20:34
      Zastanawiam sie czy nie chodzi tu wyłącznie o pieniadze wyłudzane przez
      prywatnych lekarzy ???Słyszałam ze nadzerka jest bardzo często spotykana u
      kobiet i nie trzeba kazdej nadzerki od razu wypalac czy zamrazac....Ja mam
      nadzerke juz kilka lat , co rok robię cytologie i jestem pod stałą kontolą
      lekarska...i nie mam zamiaru jej ruszać ( jeśli nic sie nie będzie działo)
      podobno i tak często sie odnawia
    • saraanna Re: WYPALANIE CZY WYMRAZANIE?? CO LEPSZE 03.11.04, 23:49
      Ja mialam wypalanke ale 15 lat temu.Mialam nadzerke II stopnia .W miedzy czasie
      urodzilam dziecko .Niedawno bylam na kontroli i czysciutko.Nie wiem ktora
      metoda jest lepsza ale mysle ze warto zrobic.Nadzerka moze przerodzic sie w
      raka szyjki macicy o ile pamietam to IV stopien wiec moze lepiej dmuchac na
      zimne.A co do wypalanki to bylo to pare minut przy znieczuleniu miejscowym i
      nic nie czulam.
    • Gość: Aga Re: WYPALANIE CZY WYMRAZANIE?? CO LEPSZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 15:07
      Witam

Wiesz ja miałam wymrażanie poza tym że zostało źle przeprowadzone bo co nieco
      zostało to wcale nie jest to przyjemne i mniej bolesne niż wypalanie.
      Poza tym no cóż przecieka się przez miesiąc jest to upierdliwe a wręcz
      uciążliwe.
      Pozdrawiam Aga
      • risa1 Re: WYPALANIE CZY WYMRAZANIE?? CO LEPSZE 06.12.04, 18:39
        ja rowniez mialam wymrazana nadzerke. cytologie mialam 3 stopnia.robilam
        prywatnie za 300zl lazcmnei z wizyta.
        nadzerka pojawila mi sie w zasadzie tuz po porodzie i byla spora..

zabiegi te sa refundowane przez NFZ.a ktory lekarz tzwierzdi inaczej to chce
        tylko kase wyludzic..

dziewczyny czy wszytkie mialyscie uplawy po zamrazaniu?? ja niepwoiem zebym je
        miala, cos tam bylo ale niezastraszajaca ilosc... to zle??
        moze tam cos zostalo i zle ze nie schodzi?? hmmm
        • ap77 Re: WYPALANIE CZY WYMRAZANIE?? CO LEPSZE 07.12.04, 23:46
          Mam mala nadzerke, raczej nikt nie sugeruje wymrazania lub wypalania, jedyne co
          to Solcogyn. Jak myslicie, czy taka mala nadzerka mam sie przejmowac, czy po
          prostu kontrolowac? Jeszcze nie rodzilam.
          Byc moize bede miala wymrazane klykcinki (mam podejrzenie HPV) to moze by i ta
          nadzerke zalatwic? Czy zostawic w spokoju? Infekcji i uplawow nie miewam.
          Ania
    • Gość: julka Re: WYPALANIE CZY WYMRAZANIE?? CO LEPSZE IP: *.chello.pl 08.12.04, 17:12
      ja jestem juz rok po wypalaniu i wszystko jest ok wdodatku mam spirale i nie ma zadnych komplikacji
    • Gość: kaska Re: WYPALANIE CZY WYMRAZANIE?? CO LEPSZE IP: *.akademik.ds.pw.edu.pl 08.12.04, 21:49
      A ja mialam wymrazanie rok temu za darmo w przychodni studenckiej,po zabiegu
      nie mialam zadnych komplikacji i z tego co wiem to wszystko jest ok bo badał
      mnie teraz inny lekarz i mowił,że nic nie widać.Moja koleżanka zapłaciła u
      prywatnego lekarza ok 500 zł masakra.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka