Gość: magic IP: *.komputerowe.com 23.11.04, 21:34 Norma:0,4-4... i co dalej...? jutro chyba poszukam endokrynologa... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dzumw Re: Wynik TSH - 0,35... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.04, 09:28 TSH za niskie, poszukaj endo, bo to wskazuje na nadczynnosc tarczycy. Ale z tym sie daje zyc Pewnie i tak juz jestes po wizycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magic Re: Wynik TSH - 0,35... IP: *.komputerowe.com 02.12.04, 10:40 niestety wolny termin dobrego endokrynologa to dopiero 7.XII w tym czasie zrobiłam kolejne badanie: tsh-0,82 (0,4-4,0) ft3-2,27 (1,5-4,1) ft4-1,26 (0,8-1,9) usg tarczycy ok! czyżby taka różnica po tygodniu...?(nie biorę żadnych leków) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzumw Re: Wynik TSH - 0,35... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.04, 10:47 A teraz wyniki masz w normie )) Czyli pewnie wszystko w miare OK, choc z wizyty u lekarza nie rezygnuj. Terminy faktycznie sa odlegle, ja sie zapisywalam ostatnio z wyprzedzeniem ponad dwumiesiecznym! I to prywatnie! Poziom TSH moze ponoc miec takie wahniecia w zaleznosci od roznych czynnikow (imprezowanie, badanie na czczo lub nie, inne labroatorium, itp.). Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magic Re: Wynik TSH - 0,35... IP: *.komputerowe.com 02.12.04, 15:05 dzięki za odpowiedź! oczywiście nie zrezygnuje z wizyty u lekarza ponieważ nadal pozostają niewyjaśnione problemy z miesiączką... hormony płciowe w porządku. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grazia Re: Wynik TSH - 0,35... IP: *.aster.pl 02.12.04, 15:29 Powiem Ci tak:ja robilam dwa razy badania TSH i poziom mialam duzo nizszy od Ciebie,co wskazywaloby rowniez na nadczynnosc.Jednak FT3 i FT4 mialam ok,i pani endokrynolog stwierdzila,ze wszystko w porzadku.(?) Jednak wymusilam od niej skierowania na inne badania,i zobaczymy co bedzie...Wydaje mi sie,ze wcale nie jest "wszystko w porzadku." Zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magic Re: Wynik TSH - 0,35... IP: *.komputerowe.com 02.12.04, 16:58 dzięki! powodzenie przyda się z wzajemnością! Odpowiedz Link Zgłoś
zanetka23 Re: Wynik TSH - 0,35... 02.12.04, 18:23 A ja mialam dobre TSH około 1, a ostatnio nie wiadomo czemu 11! To z kolei niedoczynność, ale jutro robie powtorke badania bo moja endo podejrzewa ze mogla zajść pomyłka, sama sie dziwi czemu mi tak uroslo, jutro więc zrobie w innym miejscu badanie. Mam teraz wrażenie ze z malego powodu lepiej nie zaczynać leczenia tarczycy bo może sie gorzej popaprać. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś