Gość: Jola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 03:16 Mam taki problem, nadmiernie poce się. Nawet jak siędzę przy biurku, ubrana w t-shirt czuje jak mi pot scieka. Mam 20 lat, jestem zdrowa, wszystkie badania krwi i moczu są książkowe, często korzystam z sauny. Poradźcie mi coś na ten problem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: joisana Re: Nadmierne pocenie się IP: 81.219.113.* 28.12.04, 10:27 Badanie poziomu hormonów tarczycy robiłaś? Jeśli nie zrób. Ja też jestem fanką sauny, ale niektórym (b.żadko)może się "rozregulować" ośrodek termoregulacji i dać dziwne efekty, może również takie pocenie się, mój kolega po kilkunastu sesjach czuł się wiecznie przegrzany, gdyby mu nie było głupio w zimie chodziłby po dworze w krótkim rękawku, lekarze tego nie wiązali co prawda z sauną, ale nastawieniem psychicznym, ale kto wie?? Z domowych metod na pocenie się pomaga picie szałwi, z aptecznych na zewnątrz stosowanie preparatów z formaliną, ale gł. pachy i stopy, a to pewnie za mało? Znajdź lekarza który się przejmie, i zacznie szukać, organizm zdrowy poci się tylko pod wpływem stresu i aby wyrównac temperaturę, chory aby wydalić składniki mu szkodzące (toksyny prod. przez bakterie np) lub kiedy układ hormonalny szwankuje. Powodzenia i cierpliwości, bo to raczej potrwa. Odpowiedz Link Zgłoś
zuza123 Re: Nadmierne pocenie się 28.12.04, 11:28 Mam ten sam problrm, mam 29 lat i leczę PCO. Poziom cukru ok, TSH również (lekarz stwierdził, że to wystarczy na okreslenie, że z tarczyca jest ok. Dopiero przy złym TSH daje się skierowanie na FSH). Macie pomysły, czy coś poza stresem może mieć na to wpływ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joisana Re: Nadmierne pocenie się IP: 81.219.113.* 28.12.04, 12:48 stres-no pewnie, a ja też mam pco i pocę się tylko z nerwów albo w upał, no i przy gorączce . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Nadmierne pocenie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 19:21 Hej.Moze Wam jakos pomoge.Mam 22 lata i tez strasznie sie poce,ale chodzi mi tu glownie o pachy,w innych miejscach mysle ze pocenie sie mam w normie.Strasznie przez te poty cierpialam,zawsze tylko myslalam ile warstw ciuchow na siebie zalozyc aby nie bylo widac sladow pod pachami.W lato krotki rekaw odpadal,zawsze tylko bluzki na ramiaczkach bo w nich pot mniej widac... Ale do rzeczy! Pilam szalwie-zadnych wiekszych efektow na plus kapalam sie kilka razy dziennie+plus rozne antyperspiranty na ogolona skore-nic! badania-tarczyca ok,innych zaburzen brak-wiec to nie to Antidral-plyn z apteki,taki dezodorant-srednio mi pomogl no i wreszcie-ETIAXIL!super sprawa.Jest to dezotorant-czy raczej taki plyn.Mozna kupic w aptece.Smaruje sie nim obecnie 2 razy na tydzien i sie nie poce!NAprawde!Cud jakisTrzeba tylko robic dokladnie tak jak pisza w ulotce!To wazne!Bo inaczej szczypie!Uzywa sie go na noc.Kosztuje duzo-bo ok.50zl ale mi starcza na dlugo-np ostatni kupilam w lipcu i jutro planuje kupic nowy bo mi sie wlasnie skonczyl.Jest bardzo wydajny.Jak widzicie w sumie nie wychodzi drozej niz normalny antyperspirant,moze tylko odrobine.A przy jego uzywaniu antyperspirant mozna sobie darowac choc ja uzywam bo jakos ciezka mi uwierzyc ze sie nie spoce, w koncu przez lata pocilam sie minute po nalozeniu antyp.,nie robiac nic. Dziewczyny z calego serca radze kupic sobie ten plyn,naprawde warto.JEstem ciezkim przypadkiem po wiele innyvh spraw,jak np dezodoranty Vichy tygodniowe i jakies tam inne cuda w ogole nie dzialaly.A ten dziala! Dajcie znac jak tam wasz pot sie uregulowal Obecnie ubieram sie juz w co tylko mam ochote a super jest jeszcze to ze np nawet podczas aerobiku pachy mam suche! Gdybys ktos mial jakies obawy to mozna robic przerwy w stosowaniu etiaxilu ale ja nie robie i jest ok.Ostatnio to go juz nawet tylko raz na tydzien uzywam,\. Aha-i kupuje wersje soft bo kurde problem jest taki ze:gdy nalozyl ten cud na ogolona skore to mozna umrzec z bolu-ze szczypaniaWiec robie tak,ze gole pachy wieczorem a etiaxilu uzywam nastepnego wieczoru-zgodnie z instrukcjami na ulotce. Wybaczcie tak szczegolowe opisy ale moze sie Wam to przyda. aha-wiele mozecie przeczytac na www.wizaż.pl.TAm sie dziewczyny taz tym cudem zachwycaja/pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
julkaa Re: Nadmierne pocenie się 28.12.04, 21:57 Ja miałam z tym okropne problemy do czasu jak zastosowałam ANTIDRAL. Kosztuje koło 13 zł w atepce. Stosuje się go na noc przez ok. tydzień a efekt jest naprawde zadziwijacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Nadmierne pocenie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 15:03 Mi niestety Antidral nie pomogl ale na szczescie jest Etiaxil.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś