Dodaj do ulubionych

Strasznie głupia sprawa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 01:47
Tak mi okropnie głupio... Myjąc się zauważyłam w okolicy mojego odbytu trzy
białe ruszające się jakby niteczki - czyżby owsiki???? W wieku 22 lat !!! No
i teraz nie mam pojęcia co z tym fantem zrobić. Do lekarza za chiny nie póję,
tak mi strasznie wstyd, a jeżeli już bym się zdecydowała to do jakiego -
rodzinnego, czy jakiegoś specjalisty od nie wiem czego. A może to da się
wytępić jakimiś domowymi sposobami, albo lekami bez recepty? Wie ktoś może o
tym?
A tak swoją drogą to nie mam pojęcia skąd to dziadostwo się mogło wziąć.
Wszyscy się ze mnie śmieją, że jestem aż do przesady higieniczna, a tu takie
dziwo.
Obserwuj wątek
    • lidek0 Re: Strasznie głupia sprawa 30.12.04, 07:37
      Przez interent nikt Cie nie wyleczy, a skoro nie chcesz iśc do lekarza /tylko
      oni chyba są od tego, zeby nam pomagać i nas leczyć/ to pozostaje siedzieć i
      czekać, może samo zniknie, albo się rozmnoży. Z lekarzy wybrałabym rodzinnego.
      • the_kami Re: Strasznie głupia sprawa 30.12.04, 09:07
        Przy czym szanse na zniknięcie są właściwie żadne, a rozmnażać to one się będą,
        a Ty będziesz nimi siać po wszystkich wokoło. Ble.
    • Gość: biedronka Re: Strasznie głupia sprawa IP: *.klc.vectranet.pl / 195.85.229.* 30.12.04, 10:59
      Sama sobie nie poradzisz. Powinnaś jak najszybciej odwiedzić lekarza, może być
      rodzinny. Prawdopodobnie będziesz musiała oddać kał do badania. Potem
      dostaniesz odpowiednie leki i po kłopocie. Niestety taką terapię muszą
      zazwyczaj przechodzić profilaktycznie wszystcy domownicy, bo przecież nie
      wiadomo kto kogo zaraził. Lekarza zaś nie powinnaś się wstydzić. Owsiki to
      problem bardzo często spotykany nie tylko u dzieci.
      • Gość: Aga Re: Strasznie głupia sprawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.04, 13:23
        Idz do apteki i jesli nie masz nikogo znajomego to poprostu musisz skłamać że
        potrzebujesz dla np.dla kota bo juz mu kiedys podawałas i mu przeszło.Ten lek
        nazywa się Pyrantelum.
        • the_kami Re: Strasznie głupia sprawa 30.12.04, 14:53
          www.google.pl/search?sourceid=navclient&hl=pl&ie=UTF-8&oe=UTF-
          8&q=pyrantelum
          • konopielka80 Re: Strasznie głupia sprawa 30.12.04, 18:52
            jeść dużo pestek z dyni
        • aka10 Re: Strasznie głupia sprawa 30.12.04, 20:22
          A czy w ogole musisz mowic,dla kogo to ma byc???Nie wiem,po co kota w to
          mieszac.Pozdrawiam.
          • the_kami Re: Strasznie głupia sprawa 30.12.04, 22:49
            Nieważne - kota czy sąsiada. Bez recepty zdaje się ten środek nie jest dostępny.
            A poza tym przeleczyć się musi nie tylko autorka wątku, ale i jej
            współmieszkańcy, bo prawdopodobnie wszyscy są lub będą chorzy.
            • arnikaarnika Re: Strasznie głupia sprawa 30.12.04, 23:03
              Owsiki to wcale nie są takie niewinne pasożyty . Nie wytępione potrafią zbijać
              się w kłąb i przedostawać się w nocy aż do krtani . Bywały przypadki uduszenia
              się osób (raczej dzieci) po przedostaniu się takiego kłębu owsików do płóc.
              Leczy się je łatwo . W każdej aptece dostaniesz środek który rozprawi się z
              nieproszonymi gośćmi Twojego przewodu pokarmowego.
              Lekarz wypisze Ci ten lek bez badania i zapewniam że nie zrobi to na nim
              żadnego wrażenia.
              • mojanoga Re: Strasznie głupia sprawa 01.01.05, 19:12
                Jeżeli sie wstydzisz powiedzieć lekarzowi,ze masz owsiki zawsze mozesz powiedzieć,że moglaś się zarazić od zwierzaka i chcesz się profilaktycznie odrobaczyć.Taki wstyd nie powinien mieć miejsca,ale jeżeli masz się wogole nie leczyć to już lepiej trochę "naciągnąć" prawdę.
                Zarazić się mogłaś właściwie wszędzie-cysty tych pasożytow mogly sie znajdować na jakiejś klamce,czy rączce dziecka itp.Receptę wypisze lekarz rodzinny.
                • arnikaarnika Re: Strasznie głupia sprawa 27.01.05, 10:41
                  Ciekawe jak skończyła się twoja hostoria?
    • tessg Re: Strasznie głupia sprawa 30.01.05, 02:09
      Gość portalu: NN napisał(a):

> Tak mi okropnie głupio... Myjąc się zauważyłam w okolicy mojego odbytu trzy
      > białe ruszające się jakby niteczki - czyżby owsiki???? W wieku 22 lat !!! No
      > i teraz nie mam pojęcia co z tym fantem zrobić. Do lekarza za chiny nie póję,
      > tak mi strasznie wstyd, a jeżeli już bym się zdecydowała to do jakiego -
      > rodzinnego, czy jakiegoś specjalisty od nie wiem czego. A może to da się
      > wytępić jakimiś domowymi sposobami, albo lekami bez recepty? Wie ktoś może o
      > tym?
      > A tak swoją drogą to nie mam pojęcia skąd to dziadostwo się mogło wziąć.
      > Wszyscy się ze mnie śmieją, że jestem aż do przesady higieniczna, a tu takie
      > dziwo.W aptece kupisz tabletki bez lekarza, a poza tym czosnek i pestki z
      dyni.
    • mamaczarusia Re: Strasznie głupia sprawa 30.01.05, 12:53
      No właśnie, jak to sie skończyło?Swoją drogą myślę ze to jednak nie owsiki bo
      te dają efekt swędzenia ,ups,odbytu.Efekt raczej nie do niezauważenia.
    • Gość: barka Re: Strasznie głupia sprawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 22:29
      To może któryś z tasiemców, lub glista ludzka. Koniecznie zrób badanie kału na
      pasożyty. Można i bez skierowania tylkoże odpłatnie.
      Czasami takie niteczki to długie włókna roślinne, które nie zostały strawione.
      • Gość: ela Re: Strasznie głupia sprawa IP: 85.193.196.* 30.01.05, 23:12
        Na owsiki wystarczy pare dni jesc czosnek..stary,sprawdzony przez wieki sposob
        • Gość: NN I jak się to skończyło... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 00:49
          Dość zaskakująco. Tzn zbagatelizowałam sprawę, nie poszłam do lekarza, a owsiki
          pojawiły się jeszcze tylko kilka dni później i jak dotąd żadnego po nich śladu,
          zupełnie nawet zapomniałam o sprawie, tylko że ten wątek mi przypomniał. I nie
          mam pojęcia czemu one zniknęły tak natychmiastowo. I teraz tak sobie pomyślałam
          że to może jakiś okres stagnacji albo coś w tym stylu i one nadal we mnie są, a
          ja zarażam wokół. Myślicie że to możliwe?
          I co do wątplipowości - z pewnością nie były to włukna roślin - one się chyba
          nie ruszją!
          • arnikaarnika Re: I jak się to skończyło... 31.01.05, 22:50
            Owsica to nic strasznego ,ale sama z siebie nie zniknie. Zapewniam Cię że
            nosisz "obcego" w swoich jelitach . Ja na Twoim miejscu bym się ich pozbyła -
            jedna tabletka i po kłopocie.
            Inne objawy bycia właścicielem owsików:
            - pokasływanie przez sen (owsiki kożystając ze Twojego spoczynku przedostają
            się nawet do przełyku ,drażniąc go prowokują kaszel

- zgrzytanie zębami przez sen ( spytaj męża albo chłopaka) (świąd odbytu nie
            jest w stanie obudzić Cię w nocy ale będziesz reagowała na niego właśnie
            zgrzytaniem zębów)

- zatwardzenia

- świąd lub łaskotanie w pochwie (owsiki u kobiet w nocy wydostają sie z odbytu
            przechodząc do rdróg rodnych)

- owsiki na pościeli (rano - są słabo widoczne ) prześpij się w ciemnej
            pościeli ,granatowej ,lub zielonej możliwe że je znajdziesz .

a wystarczy jedna tabletka.

Już nie mówiąc o sytuacji jaka spotkała moją znajomą :
            Podczas pieszczot oralnych jej chłopak wyłonił się po chwili z pod kołdry i
            powiedział że ma włosek na języku .
            W swietle lampy wyjoł z ust owsika ,którego przed chwilką zlizał (wiadomo z kąd)
            Następnie szybko znalazł się w łazience myjąc usta przez 20 min.
            Nie trzeba wyobraźni jaki był od tej pory jego stosunek do tego typu sexu.

Zrobisz jak zechcesz .Ja bym poszła do lekarza po tabletkę.
        • very_martini Re: Strasznie głupia sprawa 31.01.05, 23:07
          i pestki z dyni w dużej ilości na noc. wszelkie robactwo ich nienawidzi.

16%VOL
          22%VAT

takie tam sobie forum homeopatia
          • Gość: Położnik Re: Strasznie głupia sprawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 18:33
            Pyrantel w tabl lub zawiesina idz do ginekologa nikogo to nie zdziwi nie znam
            ginekologo którego by to zdziwiło .Trzeba tak jak mówią koleżanki przeleczyć
            domowników .
            • Gość: eps Re: Strasznie głupia sprawa IP: *.piotrkow.net.pl 01.02.05, 19:50
              dla mnie na owsiki najlepsze są ogórki kiszone.
              moja babcia mówiła - i miała rację - że żeby się ich pozbyć trzeba radykalnie
              zmnienić kwasowość. ogórki kiszone w tym podobno pomagają. przez kilka dni jedz
              duże ilości ogórków kiszonych i przejdzie.
    • Gość: as Re: Strasznie głupia sprawa IP: 217.153.181.* / 217.153.181.* 01.02.05, 20:12
      Pyrantelum albo taki zielony syrop. Wcale nie potrzeba recepty, po prostu
      powiedz w aptece, ze zauwazyłas owsiki u dziecka i juz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka