Gość: meduza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 12:51 Czy cierpiała któraś z Was na dyspareunię? Czy miałyście zabieg zlikwidowania tego? Proszę o odpowiedzi z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aaaagusia Re: DYSPAREUNIA IP: *.sejm.gov.pl / *.sejm.gov.pl 27.01.05, 15:18 kiedyś wydawało mi się że na to cierpię, a to chyba były po prostu problemy natury psycholog., które przekładały się na życie seksualne... nie moglam się podniecić = nie mogłam współżyc, bardzo mnie bolało i tak dość długo to trwało. Nie słyszałam o zabiegach likwidujących dyspareunię. Słownik internetowy określa to jako "niejednoczesne występowanie orgazmu u mężczyzny i kobiety a. chorobliwy, trwały brak orgazmu u kobiety", co oczywiście moim zdaniem nie jest zgodne z prawdą, wg mnie to brak możliwośći współżycia w ogóle, a nie brak orgazmu (to różnica!!!) znalazłam też taki artykuł: www.borgis.pl/czytelnia/nm_urologia/16.php Jeśli cierpisz na d. albo wydaje Ci się że cierpisz - napisz do mnie agusia75@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: DYSPAREUNIA IP: *.centertel.pl / *.centertel.pl 27.01.05, 15:34 Dość duży wątek o "bolesnym współżyciu" jest na www.kafeteria.pl www.kafeteria.pl/ziu/obiekt.php?id_t=44 Możesz tam zajrzeć Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś