Dodaj do ulubionych

problem (jak wszystkie tutaj)

IP: *.ists.pl / *.ists.pl 22.02.05, 19:54
na wstepie mowie: prosze mnie nie krytykowac ani nie mowic ze 'glupia'. to
nie o to chodzi. naprawde mi ciezko.
otóz chodzi o to, ze od kilku DOBRYCH lat mam zakazenie bakteryjne pochwy.
teraz wiem ze to bakterie, bo bylam zbadac wymaz. bylam takze po tym dlugim
czasie kilku lat u ginekologa. zazywalam na te bakterie 10 globulek. i....
NIC! objawy znow chyba wracaja. sad

ja juz nie wiem co robic sad czy to, ze tak dlugo zwlekalam z wizyta, zanim w
ogole zaczelam leczenie, moze oznaczac jakies powazne konsekwencje?

sad boje sie i bardzo chce byc juz zdrowa sad
Obserwuj wątek
    • eps Re: problem (jak wszystkie tutaj) 22.02.05, 19:58
      problemem może byc to że może zbyt często cię tam myjesz, lub często zmieniasz
      partnerow, albo jeśli masz jednego to może nie do końca umyty "wiesz gdzie",
      kocha się z Tobą, albo masz za małą kwasowość.
      Moja babcia na takie problemy polecała ogórki kiszone że niby zwiększają
      kwasowość w pochwie i tym sposobem - podobno skutecznym - można pozbyć się
      grzybów i pasożytów. Ewentualnie spróbuj jeszcze globułek z propolisem, czasami
      sa skuteczne.
      pozdrawiam
      • Gość: milka Re: problem (jak wszystkie tutaj) IP: *.ists.pl / *.ists.pl 23.02.05, 15:23
        a ten propolis to bez recepty? i na co on działa?
    • Gość: l79 Re: problem (jak wszystkie tutaj) IP: *.crowley.pl 22.02.05, 20:35
      Dlugo nieleczona infekcja moze powodowac przykre konsekwencje, ale raczej nie
      przez to masz problemy z jej wyleczeniem. Musisz ponownie odwiedzic ginekologa.
      Czy robiono Ci tez antybiotykogram? Bo to bardzo ulatwia leczenie. A na ciezka
      infekcje same galki bez leku doustnego to moze byc za malo
    • Gość: milka Re: problem (jak wszystkie tutaj) IP: *.ists.pl / *.ists.pl 23.02.05, 10:09
      ale wlasnie to dziwne, bo przy wymazie wyszlo mi ze wzrozt bakterii jest
      SKĄPY uncertain po tylu latach?

co znaczy ze moga byc przykre konsekwencje? tzn. jakie?

teraz swedzi mnie dalej, ale nie 'w srodku'-w pochwie, tylko miedzy duzymi
      wargami sromowymi. uncertain
      a i zapach nieprzyjemny nie wiem czy jest, moze to juz po prostu takie
      psychiczne przeswiadczenie uncertain
      • Gość: Ada Re: problem (jak wszystkie tutaj) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.05, 10:35
        Poprostu zle jestes leczona to po pierwsze.Po drugie zrezygnuj ze słodkich
        potraw,słodyczy itd ktore sa wspaniała pożywka dla tych bakterii.Kup sobie
        Polseptol w aptece w postaci czopkow,clotrimazolum w kremie i po skonczonej
        kuracji czopkami kup czopki Lactovaginal zakwaszajace srodowisko pochwy.Powinno
        pomóc.Acha pij duzo jogurtu naturalnrgo z Bakomy
        • hippophae Re: problem (jak wszystkie tutaj) 23.02.05, 15:51
          z ciekawości: dlaczego z Bakomy?
          • Gość: :) Re: problem (jak wszystkie tutaj) IP: *.pl / 193.24.200.* 23.02.05, 15:54
            mialam podobny problem jak ty, tylko ze z drozdzakami. Lekarze dawali mi mase
            lekow i nie pomagalo, az w koncu trafilam do pani doktor ktora kazala mi robic
            irygacje z tantum rosa, a po godzinie od irygacji zalozyc lactovaginal (i isc
            spac) Po dwoch latach leczenia wreszcie mam spokoj smile (odpukac w niemalowane)
            • Gość: milka Re: problem (jak wszystkie tutaj) IP: *.ists.pl / *.ists.pl 23.02.05, 16:35
              drożdżaki, to co innego niż bakterie. da się je wyleczyc irygacjami itd.
              natomiast bakterie to tylko antybiotyk.

co do wyzszych postow - odpowiadacie na pytania w ogole? sad
      • Gość: l79 Re: problem (jak wszystkie tutaj) IP: *.crowley.pl 23.02.05, 18:12
        nieleczona infekcja moze sie szerzyc "w glab", byc przyczyna nadzerek, a w
        konsekwencji raka, moze byc przyczyna nieplodnosci... oczywiscie NIE ZAWSZE.
        nie chcialam Cie przestraszyc tylko zachecic do ponownego odwiedzenia lekarza.
        bakterii nie musi byc duzo, dolegliwosci sa na pewno sileniejsze przezc to ze
        sluzowke masz zmeczona wieloletnia inwazja mikroorganizmow.

chcialam ci uswiedomic ze leczenie miejscowe to nie jest wcale takie silene
        leczenie.

koniecznie idz do lekarza
      • Gość: l79 Re: problem (jak wszystkie tutaj) IP: *.crowley.pl 23.02.05, 18:14
        a galki propolisowe sa bez recepty i sa dosc skuteczne przeciwbakteryjnie POD
        WARUNKIM ze nie jestes uczulona na produkty pszczele. inaczej - przykre
        konsekwencje!
        • Gość: Ada Re: do Milki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.05, 20:24
          Miła moja poczytaj sobie na google czym jest ten lek o nazwie Polseptol.Sa to
          czopki typowo przeciwbaktweryjne i lecza z bardzo dobrym skutkiem
          • Gość: l79 Re: do Milki IP: *.crowley.pl 23.02.05, 20:27
            to polski odpowiednik betadine - i tez na recepte....
            • Gość: Ada Re: do Milki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.05, 20:32
              Kupuje to bez recepty i bez problemow.Nigdy nikt mi nie robił trudności w aptece.
              • Gość: l79 Re: do Milki IP: *.crowley.pl 23.02.05, 20:37
                co nie znaczy ze Milka nie bedzie miala. Zwiazki jodu skutecznie dezynfekuja ale
                naprawde nie rozumiem Waszej niecheci do lekarza
                • Gość: Ada Re: do Milki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.05, 21:23
                  A kto powiedział ze ma nie isc do lekarza? To leczenie o ktorym pisze jest
                  leczeniem ktore nikomu nie zaszkodziło wrecz przeciwnie.Mnie osobiście gdyby coś
                  niepokoiło tez poszłabym na wizyte.Natomiast te srodki o ktorych tutaj pisze sa
                  srodkami bardzo podstawowymi i kazda kobieta powinna miec w domowej apteczce.Bo
                  pieczenie i swędzenie to typowe objawy drozdzycy,grzybicy i czasami na poczatku
                  zanim ustali sie wizyte mozna samej sobie pomóc.Byłam kiedys w podobnej sytuacji
                  i powiedziałam lekarzowi o objawach i jak sobie pomagałam powiedział ze
                  właściwie zrobiłam to co by on na poczatek zastosował.Zakładamy ze założycielka
                  watku miota sie z tym od kilku lat i nie trafiła dotąd na dobrego specjalistę.
                  • Gość: l79 Re: do Milki IP: *.crowley.pl 23.02.05, 21:44
                    moge Ci wyjasnic jesli nie zrozumialas: milka nie trafila na dobrego specjaliste
                    bo - jak napisala - od kilku lat u lekzrza nie byla. wystarczy przeczytac
                    wczesniejsze watki a nie trzeba nic zakladac.

co do Twoich przekonan: niby racja - polseptol to srodek podstawowy i kazdy
                    powinien miec w apteczce. ale z drugiej strony wtedy zadna kabieta w typie milki
                    nie udalaby sie juz do ginekologa. a od czasu do czasu watro, no i nie kazda
                    kobieta potrafi sobie zdiagnozowac dolegliwosci. bo pieczenie i swiad moze
                    oznaczac i grzybice, i zakazenie bakteryjne, i pierwotniaka, jak rowniez alergie
                    • lili14 Re: To jest jej problem 23.02.05, 21:56
                      Co ona zrobi z tym dalej to jest jej problem.A z ta alergia to w ocenie trzeba
                      byc ostrożna bo alergia utrzymuje sie krotko wtedy kiedy czyms
                      działasz.Natomiast kilka lat dane miejsce bez przerwy nie moze swedzieć lub piec.
                    • very_martini Re: do Milki 23.02.05, 22:24
                      No to na tej zasadzie może nie pisać, że to ciasta drożdżowego dodaje sie mleka,
                      bo jeszcze ktoś kupi za dużo i się utopi?

16%VOL
                      22%VAT

• Gość: l79 Re: do Milki IP: *.crowley.pl 23.02.05, 22:36
                        chyba przesadzasz?
                        nie przemawia do mnie Twoje poczucie humoru. mleko nie jest na recepte,
                        polseptol jest.
                        dyskusja przybrala idiotyczny kierunek
                        • Gość: Aga Re: do tej bez poczucia humoru IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.05, 09:20
                          Dyskusja przybiera idiotyczny kierunek wówczas gdy forumowicze nie radzą osobie
                          ktora potrzebuje tego a wrecz przeciwnie miedzy soba wymadrzaja .Napisałam
                          wyrażnie ze mozna zastosowac czopki Polseptol i zaraz jest dyskusja czy te
                          czopki ktos kupi czy nie bez recepty.Jesli nie uda mu sie ich kupic trudno
                          ,pojdzie do lekarza i mu zapisze.Natomiast znajdzie sie zawsze jakas teoretyczka
                          ktora sie naczytała wiadomosci i problem staje sie złożony bo zaczyna się
                          pouczanie wszystkich ktokolwiek zajmie jakies konkretne zdanie.Kazdy niech sie
                          wypowiada za siebie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka