dziewczyna1 14.06.02, 00:24 Ginekolog dała mi skierownie na badanie wątroby(boli mnie od jakiegos czsu brzuch)jak te badanie wygladaja??jesli mila ktoras z Was prosze napiszcie.Z gory dziekuje! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marina2 Re: badanie wątroby 14.06.02, 08:46 Badanie jamy brzusznej recznie-to znasz od urodzenia.W ten sposob mozna wyczuc jesli jest powiekszona.Badanie usg-sprawdzi czy jest powiekszona oraz jak sprawuja sie zyly w ogolnym zarysie i czy nie ma kamlotow w worku zolciowym.Gwozdziem programu sa jednak badania krwi.ASPAT,ALAT,GGTP,bilirubina,proba tymolowa,przeciwciala wzw B i C. M Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna1 Re: badanie wątroby 14.06.02, 10:37 dzieki za odpowiedz juz wiem co bede miala,moimi 'gwozdziami badan' beda:ASPAT,ALAT,APTT(?). Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: badanie wątroby 16.06.02, 13:20 Jest to po prostu badanie krwi na poziomy enzymów wątrobowych(normalnie pobiera sie krew jak na morfologie) Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna1 dziekuje! 16.06.02, 16:37 dziekuje Pani Doktor za odpowiedz.Tabletki zazywam od ponad 2,5 lat (microgynon21),juz na jeden moj watek Pani odpwiedziala zwiazany z tabletkami i zanikajaca miesiaczka,wlasnie od tego czasu boli mnie brzuch,kiedys mialm problemy z zaladkiem ale wtedy tabletek antykoncepcyjnych nie bralam.A teraz boli mnie juz tydzien,przez kazda minute dnia i nocy,ale bez przesadnego bolu.i dlatego moj ginekolog dala mi skierowanie na badania watroby,a moze cos jeszcze??DZiekuje Pani!Milych dni!! Odpowiedz Link Zgłoś