Dodaj do ulubionych

Klimatyzacja a oczy

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.05, 14:37
Pracuje w pomieszczeniu z klimatyzacja i noszę soczewki kontaktowe
trzymiesięczne. Od jakiegoś czasu zauważyłam, ze bolą mnie wieczorem oczy, a
w dzien, pod koniec pracy odczuwam cos jakby kucie czy cos takiego uncertain
Zastanawiam się czy to wina soczewek czy po prostu klimatyzacji?
Obserwuj wątek
    • Gość: Mycha Re: Klimatyzacja a oczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 15:34
      Wina może byc i jednego i drugiego. Jak siedziś dużo przed komem albo w klimie
      to zakraplaj częściej oczy. Ja mam krople do soczewek w komplecie, nazywają sie
      Aquify i moja okulistka mi kazała je wpuszczać do oczu nawet w te dni jak nie
      zakładam soczewek tylko okulary ale siedzę dużo przy komie.
    • Gość: justy Re: Klimatyzacja a oczy IP: 213.241.34.* 16.03.05, 15:57
      krople nawilżające pewnie rozwiążą problem. na soczewki mozesz zastosować z
      apteki: tears naturale II, tears naturale free, hylo-comod. od optyka np. aquafy
    • Gość: wika Re: Klimatyzacja a oczy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.05, 11:13
      Możesz miec to rowniez od soczewek, szczegolnie jesli nosisz trzymiesięczne,
      przy tych soczewkach zazwyczaj trochę mozna odczuwać dyskomfort, szczegolnie
      juz w trzecim miesiącu, może stąd masz te problemu.A jaką przepuszczalnosć
      tlenu mają twoje soczeweki? Im większa przepuszczalnosc tlenu tym mniejsze
      ryzyko wystapienia takich objawów o jakich ty piszes.sa teraz takie soczewki
      delikatne O2optix chyba , które idealnie nadaja się do wrażliwych oczu, właśnie
      ze wzgledu na to , że dopuszczają duzo telu do oka. Może powinnas zmienić
      soczewki i byloby po problemie. Na poczatku wyprobuj jednak kropelki i moze
      skróc czas noszenia soczewek - zobaczysz czy się poprawi czy nie.
      • Gość: ann Re: Klimatyzacja a oczy IP: *.waw.cdp.pl / 213.134.142.* 17.03.05, 16:45
        Ja jestem alergiczką i mam problemy z oczami, a mimo to noszę soczewki ,
        właśnie O2optix. Moj okluista mi je polecił miesiąc temu, szkoda ze nie
        wczesniej bo męczyłam się ze starymi - nosiłam je tylko 5 godzin dziennie a
        potem szybko zdejmowałam. Teraz jak mam O2optix z oczami jest super, przede
        wszystkim moge nosic je dłużej niż piec godzin big_grin a to dla mnie na prawde
        wazne, bo wczesniej musialam w pracy dlubać sobie przy oczach uncertain Ja polecam ci
        O2optix, nie są na szczescie drogie więc warto smile
        • Gość: Ell Re: Klimatyzacja a oczy IP: 193.108.206.* 21.03.05, 12:49
          A ile godzin dziennie można nosić te o2optix? Jak z doświadczenia? Bo ja mam
          właśnie ten problem, że nie wytrzymuję w soczewkach całego dnia w pracy, co
          jest uciążliwe, chyba nie trzeba tłumaczyć. Więc może bym zmieniła ale wolę
          popytać najpierw.
          • Gość: Natka Re: Klimatyzacja a oczy IP: *.visp.energis.pl 21.03.05, 14:21
            Ja noszę O2Optix po kilkanaście godzin dziennie i jest dobrze. Nie ma
            praktycznie ŻADNYCH objawów zmęczenia oka i na pewno mniej wysychają mi oczy
            niż przy poprzednich więc do klimy się nadają. W każdym razie to pierwsze moje
            soczewki ktore bez bólu mogę nosić tyle godzin non-stop.
        • Gość: lui Re: Klimatyzacja a oczy IP: *.crowley.pl 22.03.05, 08:18
          Tez rozważam kupno O2optix bo mi moj okulista je polecil - mam ten sam problem
          co wyuncertain soczewki moge miec gora 5 -6 godzin jak pracuje przy kompie, potem
          mecza mi sie oczy. Okulista mowil ze przy 02optix oko jest lepiej nawilzone i
          dlatego mozna w nich dluzej wytzrymać.
          • Gość: Jasna Re: Klimatyzacja a oczy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.03.05, 13:57
            Zgadza się. O2Opix są zrobione z nowego materiału - silikonowo-hydrożelowego,
            mają mniejszą zawartość wody w swojej strukturze, więc ona nie paruje i
            nie "ucieka". Przez to nawilżenie ma stały poziom i jest znacznie trwalsze.
            Mimo to można dodatkowo krople stosować.
    • Gość: trelka Re: Klimatyzacja a oczy IP: *.dip.t-dialin.net 21.03.05, 17:26
      Winny może być też monitor, jeśli masz do czynienia z komputerem.
    • agge_m Re: Klimatyzacja a oczy 22.03.05, 01:36
      Witam,
      mam podobny problem, klimatyzacja, komputer (10h dziennie) i wysuszone gałki
      oczne. Nie noszę szkieł kontaktowych tylko zwykłe okulary (do komputera).
      Problem w tym, że patrząc w monitor nie mrugamy tak często powiekami jak
      powinniśmy, dlatego wysusza się rogówka i dlatego bolą oczy.
      Jedyna rada to świadomie mrugać oczami oraz zakrapiać oczy (nawilżać).
      Monitor też ma znaczenie, a właściwie częstotliwość odświeżania monitora.
      Pozdro
      Aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka