Dodaj do ulubionych

Pieczenie po płynie Lactacyd???

22.04.05, 10:03
Od dawna używam do mycia emulsji Lactacyd, a od czasu do czasu płynu. Nigdy
mi się to nie zdarzyło ale od kilku dni stosowania właśnie płynu zaczęły
strasznie piec mnie wargi (przepraszam za dokładny opis), są bolesne w dotyku
i jakby poparzone. Nie wiem czy to może byc w wyniku złego rozcieńczenia
płynu czy może to jakaś reakcja alergiczna??? Może któraś z Was tak miała?
Obserwuj wątek
    • niusia1803 Re: Pieczenie po płynie Lactacyd??? 22.04.05, 10:41
      Ja też długo juz używam tej emulsji i też coś zaczęło mnie piec nawet zaraz po
      umyciu. Muszę zmienic na jakis czas płyn do higieny intymnej. Może po prostu za
      długo juz używamy?
    • koralgol11 Re: Pieczenie po płynie Lactacyd??? 22.04.05, 11:21
      Podobno zawsze przed użyciem trzeba dobrze wtrząsnąć butelką żeby się składniki
      wymieszły ...

Jeśli sie tego nie robi to pod koniec butelki są same "mocne" w działaniu i
      może być taka reakcja skóry czy błony śluzowej ...

Pzdr
    • Gość: ela Re: Pieczenie po płynie Lactacyd??? IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.05, 11:27
      Mój doktor doradził mi szare mydło. Stosuję od paru lat, nie mam problemów.
    • Gość: baranka Re: Pieczenie po płynie Lactacyd??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 11:43
      ale numer, myjac sie dzis rano, mialam odczucie pieczenia i sobie mysle: no nie
      musze o to zapytac na forum, a tu taka niespodzianka, pierwszy temat "pieczenie
      po plynie Lactacyd".
      Mam podobne odczucia i sama sie zastanawiam, - moze za malo rozcienczamy czy
      jak??? Uzywajac np. Ziaji "migdal" nic takiego nie nastepuje, wiec na jakis
      czas odstawialm Lactacyd. Ostatnio przyplatalo mi sie zapalenie, wiec po lekach
      mysle sobie "Lactacyd" obowiazkowo no i Lactovaginal, a tu znowu to
      pieczenie... Przez to zapalnie mam juz fobie, wiec mialam juz wizje kolejnego
      leczenia... hmmm no i jak to w koncu jest z tym Lactacyd'em? Wczoraj zakupilam
      nowosc na pieczenia itd.: Gyntima (z szalwia), tak to sie chyba zwie, no i po 1
      globulce - faktycznie "mile" odczucia, minusem jest wyciek - dlatego uzywajcie
      (jak kaza w ulotce) na noc i spora wkladke do tegosmile
    • Gość: baranka Re: Pieczenie po płynie Lactacyd??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 11:56
      Na stronie producenta nic nie ma o efektach ubocznych...
      www.gsk.com.pl/pielegnujemy/p2/
      Babeczki, chyba jakies megadelikatne jestesmysmile
      • wiki24 Re: Pieczenie po płynie Lactacyd??? 22.04.05, 13:10
        Mi Lactacyd odpowiada.

Ostatnio miałam tez czerwone i jakby poparzone wejście do pochwy.I nie mogłam
        dociec dlaczego? W sumie zwaliłam wine na prezerwatywe z srodkiem
        plemnikobójczym bo pierwszy raz takiej uzywaliśmy.Tylko ze te objawy pojawiły
        sie 4 dni później.Czy to możliwe??Wiec sama nie wiem.Chciałam sobie pomóc i
        zastosowałam irygację z Tantum rosa.Wtedy to dopiero zaczęło mnie wszystko
        piec.Masakra.
        • karotka11 Re: Pieczenie po płynie Lactacyd??? 22.04.05, 15:57
          Tak jak już wspomniałam po emulsji nic się nie działo, zresztą po płynie
          też...Może macie rację z tą koncówką płynu...Niby zawsze wstrząsam przed
          użyciem , ale może rzeczywiście na dnie skumulowała sie sama esencja (bo
          właśnie zużyłam resztę).
    • Gość: Madzia Re: Pieczenie po płynie Lactacyd??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 17:58
      Kup w aptece kwas borowy (ok 2 zl.)w proszku - 1/2 lyzeczki na 1/2 szklanki
      goracej wody. Jak przestygnie troche to po wieczornym myciu przeplucz sobie
      wargi ale nie wycieraj. Pzdr
    • Gość: ola Re: Pieczenie po płynie Lactacyd??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 20:42
      czy ten lLactacyd można kupć w aptece iczy zawiera jakies zioła?
      • Gość: madzia Re: Pieczenie po płynie Lactacyd??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 22:02
        Lactacyd - emulsje mozna kupic w wiekszosci sklepow z kosmetykami/perfumerii.
        Znajdziesz ja na polce z plynami do higieny intymnej. Kosztuje ok 10-12 zl. Pzdr
    • metnia Re: Pieczenie po płynie Lactacyd??? 23.04.05, 00:47
      Z tego co pamietam to plyn trzeba rozcienczac w jakis proporcjach. ja mam
      emulsje i nic nie piecze.
    • paulinab108 Re: Pieczenie po płynie Lactacyd??? 23.04.05, 13:26
      Czy to ten plyn co zawiera paleczki kwasu mlekowego?
    • niusia1803 Pomogło 25.04.05, 09:06
      Zmieniłam płyn na Kolastynę z wyciągiem z nagietka i jak na razie naprawde
      pomogło! Nic mnie nie piecze. Chyba jednak nie mozna tego Lactacydu z a długo
      używać.
      • Gość: kalinosia Re: Pomogło IP: *.neostrada.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 16:21
        bo Lactacyd - płyn ginekologiczny to lekarstwo, więc nie dziwne, że nie powinno
        się go długo uzywać. Emulsja Lactacyd natomiast jest do uzytku codziennego.
        Płyn i emulsja to "2 różne pary kaloszy"
    • Gość: baranka Re: Pieczenie po płynie Lactacyd??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 10:46
      mocno wstrzasnac przed uzyciem i silnie rozcienczyc - takie ma spostrzezenia -
      teraz nie szczypie, nie piecze i jest ok
      • mama_marty Re: Pieczenie po płynie Lactacyd??? 29.04.05, 21:54
        tak, to płyn z pałeczkami kwasu mlekowego
        • Gość: baranka Re: Pieczenie po płynie Lactacyd??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 12:09
          Wczoraj bylam u swojej ginki, pytalam o Lactacid,
          srednia opinia... sklad nie podany jak nalezy, jesli gdzies w podroz mozna
          uzywac, a w domu raczej zaleca azucalen - troche zachodu z rozcienczaniem,
          ale ponoc lepszy.
          • Gość: kalinosia Re: Pieczenie po płynie Lactacyd??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.05, 12:58
            a mój lekarz (docent hab, kierownik kliniki, ginekolog-onkolog smile) bardzo
            poleca Lactacyd, zarówno emulsję do codziennego użytku jak i płyn w razie
            choroby. Także co lekarz to inna opinia. Dodam, że ja jestem zachwycona
            Lactacydem.
            • Gość: ewa Re: Pieczenie po płynie Lactacyd??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 15:41
              Dziewczyny-pomozcie.Nie mam pojecia co jest przyczyna,ale tak szczypie i swedzi
              ze sie chyba wsciekne.Tez wlasnie wczoraj zuzylam koncowke emulsji LACTACYD -
              ale nigdy nic takiego sie nie dzialo.Posmarowalam sie kremem CLOTRIMAZOLUM,ale
              mam wrazenie,ze to nic nie pomaga.Wizyta u gina w poniedzialek,wiec dajcie mi
              jakies rady bo zwariuje....Ewa
              • Gość: kurka wodna Re: Pieczenie po płynie Lactacyd??? IP: 81.15.254.* 06.05.05, 16:34
                ja to wogole wpadlam w schize, miesiac temu w kolposkopii lekarenka stwierdzila
                brodawczaki, wczoraj mialam kolposkopie u innej i ta mowi ze nic nie ma, a od 2
                dni wszystko mi piecze! tez uzywam Lactacyd, a pieczenie pojawilo sie gdy uzylam
                go 3 razy w dniu (mam bzika co do higieny, i brodawczaki hehe)a moze to te
                brodawczaki bo mi tylko piecze a nie swedzi
                • Gość: ewa Re: Pieczenie po płynie Lactacyd??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 17:14
                  Cos nie tak jest z tym plynem-wiecej go nie kupie,bo juz drugi raz nim sie
                  zalatwilam.Wczesniej nie bylam pewna czy to on jest sprawca ale teraz nie mam
                  watpliwosci.Bylam w aptece i mgr. polecila mi Lubex-emulsje przeciwgrzybiczna
                  do calego ciala i do okolic intymnych-podobno rewelacja.A co do lekarzy i ich
                  madrych diagnoz -moja siostra ostatnio byla u swojej gin.,ktora stwierdzila
                  straszna nadzerke,poszla do innego lekarza ,ktory o dziwo nic nie stwierdzil.To
                  jest obled i jak tu sie normalnie leczyc?
    • Gość: Ofelia Plyn vs Emulsja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 17:22
      tez tak mialam
      nie wiem czy czytalas ulotke,ale jest roznica miedzy plynem a emulsja.Plyn jest
      duzo bardziej stężony i powinien być używany w przypadku jakichs
      infekcji,zapaleń,podrażnień 1-2 razy w tygodniu, a nie profilaktycznie.Do
      profilaktyki i codziennego uzytku jest wlasnie emulsja.
      stad twoj problem
      • Gość: ewa Re: Plyn vs Emulsja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 17:27
        Ofelio pomylilam sie,gdyz ja uzywalam wlasnie emulsji a nie plynu.Sorki wielkie
        za pomylke ale nieraz co innego sie mysli a co innego sie napisze...
        • Gość: kurka wodna Re: Plyn vs Emulsja IP: 81.15.254.* 06.05.05, 17:39
          Ewo, ja po prostu wariuje heh nadzerka u mnie tez byla, wczoraj mialam
          kolposkopie i sama sie goi (lekarka wielkie galy bo zalecala mi zabieg a ja
          tylko odstawilam tabletki i przestalam uzywac tampony), bylam juz u 5 lekarzy bo
          kazdy mowi co innego, z tymi brodawczakami to nie zarty wiec robilam bcytologie,
          kolposkopie i nic, chce zrobic test na DNA. Nocami przez to becze bo juz sama
          nie wiem komu wierzyc.. a sesja tuz tuz ale ksiazki mi nie w glowie... z tego
          wszystkiego wyslalam swego faceta do lekarza bo tylko z nim **** a on nic nie
          ma! teraz jeszcze musze isc do psychologa bo juz sama nie daje rady przez to ich
          diagnozowanie, Lactacydu juz nie uzyje nigdy!!!
          • Gość: ewa Re: Plyn vs Emulsja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 17:56
            No to faktycznie masz problem.Napisz z jakiego jestes miasta-moze trzeba isc do
            poleconego lekarza.Napisz a napewno ktos Ci pomoze-przeciez to psychicznie
            mozna sie wykonczyc...Ja tez mialam swojego czasu takiego lekarza,ktory ciagnal
            kase i umawial sie na kolejne wizyty-zmienilam na innego i ten nie mogl sie
            nadziwic po co tyle zachodu jak nie ma problemu.Bylam zdrowa a tamten wymyslal
            choroby i leczyl nie wiadomo co? SZOOKK.....
            • Gość: kurka wodna Re: Plyn vs Emulsja IP: 81.15.254.* 06.05.05, 18:49
              jestem z okolic Białegostoku, z tych terenow wiele ludzi tu nie ma...
              • Gość: ewa Re: Plyn vs Emulsja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 19:06
                W pomocnych linkach znajdz strone -Biala lista ginekologow-odszukaj miasto i
                tam jest troche wpisow o ginach.Tyle moge pomoc ale mam nadzieje,ze ktos sie
                odezwie i poda Ci namiary.Pozdrawiam.A mnie dalej szczypie....juz nie moge
                wytrzymac....
                • Gość: kurka wodna Re: Plyn vs Emulsja IP: 81.15.254.* 06.05.05, 19:10
                  thx, mnie tez szczypie..... tylko ze w sumie to nie wiem co, moze w przyszlym
                  tygodniu wyjdzie jeszcze jakas choroba? bo biorac pod uwage moje szczescie (jego
                  brak) to nie jest to efekt Lactacydu chociaz i tak go nie uzywam. Pozdrawiam
                  • Gość: ewa Re: Plyn vs Emulsja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 19:16
                    Musimy to sprawdzic-wizyta u lekarza wyjasni problem.Piszesz,ze to nie od
                    emulsji bo nie uzywasz-przeciez wyzej sama napisalas,ze 3 razy dziennie sie w
                    niej pluskalas.Ja stawiam,ze mamy od niej uczulenie-u mnie byla to koncowka
                    preparatu ,wiec moze dlatego.Sama nie wiem,ale zycze duzo zdrowka i pozdrawiam.
                    • Gość: kurka wodna Re: Plyn vs Emulsja IP: 81.15.254.* 06.05.05, 19:26
                      mialam na mysli ze z moim szczesciem to nie jest rezultat Lactacydu ale (na
                      wszelki wypadek) i tak go (juz) nie uzywam. Wyrazilam sie nieprecyzyjnie. Pozdrawiam
                      • Gość: ewa Re: Plyn vs Emulsja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 19:39
                        Mam jeszcze pytanko-czy oprocz tych dolegliwosci o ktorych pisalas ,masz
                        jeszcze do tego wszystkiego uplawy?Ja mam i tez nie jestem pewna czy to nie
                        jakies inne cholerstwo sie przyplatalo.Mialam pol roku spokoju i od nowa? Mam
                        dosc.
                        • Gość: kurka wodna Re: Plyn vs Emulsja IP: 81.15.254.* 06.05.05, 20:32
                          pytasz o te brodawczaki?? u mnie absolutnie nic nie bylo, cytologia co pol roku(
                          bylam i jestem przwrazliwiona co do dolegliwosci kobiecych) zawsze II takze
                          metoda Bethesda, nikt nie stwierdzil,az tu nagle kolposkopia z powodu nadzerki i
                          stwierdzenie tego czegos!! teraz nadzerka sie goi sama a ja umartwiam sie bo
                          nigdzie nie moge zrobic badan na tego wirusa!!!!
                          • Gość: ewa Re: Plyn vs Emulsja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 20:49
                            Zle mnie zrozumialas-pytam czy teraz jak Cie szczypie to czy rowniez masz
                            uplawy?
                            • Gość: kurka wodna Re: Plyn vs Emulsja IP: 81.15.254.* 06.05.05, 22:49
                              teraz, mam takie niewiadomo co ale to nie jest wiarygodne bo jestem po
                              kolposkopii wiec to moze byc skutek traktowania tymi odczynnikami, takze sie nie
                              sugeruj
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka