Gość: veroniq IP: 81.219.236.* 24.04.05, 08:06 dzis rano wzielam 3 tabletke z nowego opakowania, po godzinie mialam biegunke, jak to wplynie na zabezpieczenie antykoncepcyjne, ile dni przerwy mam zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: veroniq Re: BIEGUNKA A TABLETKI ANTY IP: 81.219.236.* 24.04.05, 08:07 chodzi oczywiscie o przerwe od sexu, bardzo prosze o odpowiedzi !!! Odpowiedz Link Zgłoś
anna_deszczowa Re: BIEGUNKA A TABLETKI ANTY 24.04.05, 10:51 zalezy od wielkosci biegunki. ja uwazam ze biegunka nie hamuje wchlaniania tabletki - wystapila najprawdopodobniej wtedy gdy twoja tabletka byla w zoladku, a jelit jak dobrze wiemy czlowiek am kilka metrow na mojej ulotce nie pisza nic o biegunce. ale jesli bralas carbo medicalis - popularny srodek "przeciwko" biegunkce to tabletka mogla sie nie wchlonac wlasnie z powodu tego leku. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: veroniq Re: BIEGUNKA A TABLETKI ANTY IP: 81.219.236.* 24.04.05, 10:59 Bardzo ci dziekuje za wypowiedź. Nie biorę węgla bo wiem że absorbuje m.in. leki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: veroniq Re: BIEGUNKA A TABLETKI ANTY IP: 81.219.236.* 24.04.05, 11:02 Biegunka nie jest ostra(tzn. wystaczył mi jeden pobyt w toalecie), ale wszystko sie po prostu ze mnie wylało.Biorę REGULON, a on ma beznadziejna ulotkę-żadnych szczegółów. Zamiast węgla wcinam czekoladę... Odpowiedz Link Zgłoś
hippophae Re: BIEGUNKA A TABLETKI ANTY 24.04.05, 12:09 Jeśli już czujesz się dobrze a masz wątpliwości co do wchłonięcia się tabletki to w ciągu 12 godzin możesz wziąć drugą wtedy na pewno będziesz bezpieczna. (ale podobno tylko naprawdę silna biegunka jest niebezpieczna) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: BIEGUNKA A TABLETKI ANTY IP: 83.16.133.* 16.07.05, 21:50 podbijam temat. dostalam biegunke po 3 godzinach od polkniecia tabletki- pierwszej. od tamtej pory minelo juz 8 godzin, a ja sie zaczelam denerwowac czy moze tabletka mi sie nie wchlonela? czy jest w tym momencie jeszzce sens lykania drugiej tabletki? i czy po ewentualnym takim przyjeciu musze skracac cykl o 1 dzien czy moge nie? (a ostatnia tabletke wezme z dodatkowego opakowania) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hippophae Re: BIEGUNKA A TABLETKI ANTY 16.07.05, 22:03 Jeśli nie minęło więcej niż 12 godzin to chyba jest sens, dla pewności. Możesz skrócić cykl albo wziąć z nowego opakowania. Jak wolisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: BIEGUNKA A TABLETKI ANTY IP: 83.16.133.* 16.07.05, 22:06 dzieki, lykam... jeszce jedno pytanie- jesli tamta tabletka jednak sie wchlonela, a teraz przyjme druga, czy taki nadmiar nie rozreguluje mi organizmu? wiecej szkod moze wyrzadze... Odpowiedz Link Zgłoś
hippophae Re: BIEGUNKA A TABLETKI ANTY 16.07.05, 22:22 Nie, z tego co wiem niczym to nie grozi Odpowiedz Link Zgłoś