Dodaj do ulubionych

BIEGUNKA A TABLETKI ANTY

IP: 81.219.236.* 24.04.05, 08:06
dzis rano wzielam 3 tabletke z nowego opakowania, po godzinie mialam
biegunke, jak to wplynie na zabezpieczenie antykoncepcyjne, ile dni przerwy
mam zrobic?
Obserwuj wątek
    • Gość: veroniq Re: BIEGUNKA A TABLETKI ANTY IP: 81.219.236.* 24.04.05, 08:07
      chodzi oczywiscie o przerwe od sexu, bardzo prosze o odpowiedzi !!!
      • anna_deszczowa Re: BIEGUNKA A TABLETKI ANTY 24.04.05, 10:51
        zalezy od wielkosci biegunki. ja uwazam ze biegunka nie hamuje wchlaniania
        tabletki - wystapila najprawdopodobniej wtedy gdy twoja tabletka byla w
        zoladku, a jelit jak dobrze wiemy czlowiek am kilka metrow smile na mojej ulotce
        nie pisza nic o biegunce. ale jesli bralas carbo medicalis - popularny
        srodek "przeciwko" biegunkce to tabletka mogla sie nie wchlonac wlasnie z
        powodu tego leku. pozdr.
        • Gość: veroniq Re: BIEGUNKA A TABLETKI ANTY IP: 81.219.236.* 24.04.05, 10:59
          Bardzo ci dziekuje za wypowiedź. Nie biorę węgla bo wiem że absorbuje m.in.
          leki.
        • Gość: veroniq Re: BIEGUNKA A TABLETKI ANTY IP: 81.219.236.* 24.04.05, 11:02
          Biegunka nie jest ostra(tzn. wystaczył mi jeden pobyt w toalecie), ale wszystko
          sie po prostu ze mnie wylało.Biorę REGULON, a on ma beznadziejna ulotkę-żadnych
          szczegółów. Zamiast węgla wcinam czekoladę...
    • hippophae Re: BIEGUNKA A TABLETKI ANTY 24.04.05, 12:09
      Jeśli już czujesz się dobrze a masz wątpliwości co do wchłonięcia się tabletki to w ciągu 12 godzin możesz wziąć drugą wtedy na pewno będziesz bezpieczna.
      (ale podobno tylko naprawdę silna biegunka jest niebezpieczna)
    • Gość: kaja Re: BIEGUNKA A TABLETKI ANTY IP: 83.16.133.* 16.07.05, 21:50
      podbijam temat.
      dostalam biegunke po 3 godzinach od polkniecia tabletki- pierwszej. od tamtej
      pory minelo juz 8 godzin, a ja sie zaczelam denerwowac czy moze tabletka mi sie
      nie wchlonela? czy jest w tym momencie jeszzce sens lykania drugiej tabletki? i
      czy po ewentualnym takim przyjeciu musze skracac cykl o 1 dzien czy moge nie?
      (a ostatnia tabletke wezme z dodatkowego opakowania)
      pozdrawiam
      • hippophae Re: BIEGUNKA A TABLETKI ANTY 16.07.05, 22:03
        Jeśli nie minęło więcej niż 12 godzin to chyba jest sens, dla pewności. Możesz skrócić cykl albo wziąć z nowego opakowania. Jak wolisz.
        • Gość: kaja Re: BIEGUNKA A TABLETKI ANTY IP: 83.16.133.* 16.07.05, 22:06
          dzieki, lykam...
          jeszce jedno pytanie- jesli tamta tabletka jednak sie wchlonela, a teraz
          przyjme druga, czy taki nadmiar nie rozreguluje mi organizmu? wiecej szkod moze
          wyrzadze...
          • hippophae Re: BIEGUNKA A TABLETKI ANTY 16.07.05, 22:22
            Nie, z tego co wiem niczym to nie grozi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka