Gość: sandrulka IP: *.attu.pl 30.04.05, 19:14 poradźcie mi coś jakieś tabletki bo ostatnio mam problemy ze snam a jak już zasne to zaraz sie budze ile tak można wytrzymać? próbowałam kalms i nerwomix bez efektów Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lubie Re: POMOCY coś mocnego na sen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.05, 19:54 Melisa, jest tez w korpelkach. Uspokaja, koi. Pomoze olejek z lawendy plus zielona herbatka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Pomoc IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 30.04.05, 21:20 wieczorem magnez i rano w mniejszej dawce ,bo potem powoduje senność, melatonina ,herbata na wieczór z melisy trwa to trochę ale powoli jest efekt ,bo leki nasenne naprawdę usypiaja ale na dłuższy czas nie radzę stosować . znam taką jedną co już od 20 lat bierze na noc 2 tabletki bo nie może zasnąć a i tak budzi się po 4- godzinach , Jesli chodzi o zielona herbatę to ja nie zauważyłam działania uspakającego czy nasennego a piję cały czas - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iga Re: Pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 21:45 poszukaj czegoś homeopatycznego, ja miałam poważne problemy ze snem i próbowałam wielu środków i powiem szczerze efekt dały granulki homep=patyczne (niestety nie pamiętam nazwy) Pozdrowienia i życze jak najwięcej snu. Może szklanka ciepłego mleka przed snem i wyciszenie się i nigdy nie próbuj na siłę zasnąć bo to wręcz przeszkadza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l79 Re: POMOCY coś mocnego na sen IP: *.crowley.pl 01.05.05, 16:23 Najwyzej oczyszczony wyciag z kozlka - a co za tym idzie najsilniejsze dzialanie uspokajajace - wykazuje valdispert. Kalms nie dziala usypiajaco, nic dziwnego ze nie pomogl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: POMOCY coś mocnego na sen IP: *.cdma.centertel.pl 21.05.13, 19:10 nitrazepan 10mg Odpowiedz Link Zgłoś
rotkaeppchen1 Re: POMOCY coś mocnego na sen 01.05.05, 17:04 Stosowanie srodkow nasennych, szczegolnie na dluzsza mete nie jest dobrym rozwiazaniem, poniewaz organizm spi ale sie nie wysypia, wiec moze nie warto sie w ogole truc? Sama mialam kiedys taka sytuacje, ze nie moglam spac, kladlam sie senna o 24, a i tak po trzech godzinach sie budzilam. Poczatkowo bardzo mnie to irytowalo, wiercilam sie w lozku, probowalam czytac a rano i w ciagu dnia bylam nie do zycia. Po trzech dniach takiej udreki zastosowalam inna metode, ktora przyniosla zadawalajacy efekt. Po przebudzeniu w nocy wlaczalam bardzo cicho radio, spokojna muzyke, najlepiej instrumentalna i poprostu jej sluchalam. Bylam bardzo spokojna, nie denerwowalam sie, ze sie nie wyspie, bo wiedzialam, ze i tak bedzie jak ma byc, a nerwy mi nie pomoga. Lezalam tak do 6 czy 7, w zaleznosci od tego, o ktorej mialam wstac. I mimo ze nie bylam porzadnie wyspana, w ciagu dnia zdarzalo mi sie ziewac, ale czulam sie dobrze, i bylam w miare wypoczeta. Taki stan trwal kilka tygodni, nie towarzyszyly mu inne dolegliwosci. Pewnie gdyby to samo nie przeszlo, poszlabym w koncu do lekarza. Moze warto to przeczekac a zaczac lykac tabletki, dopiero, kiedy nie przejdzie samo? Odpowiedz Link Zgłoś
anka_florian Re: POMOCY coś mocnego na sen 01.05.05, 21:16 sama chętnie coś zmienię-mam problemy ze snem już od dobrych paru lat a dodam że mam doipiero 24 lata, tak od 4 lat biorę leki nasenne o nazwie Sanval, wiem że to nie dobrze ale bez nich leżę w łóżku do 3 i nie zasnę, prawdziwa katorga- najgorszemu wrogowi nie życzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jhk Re: POMOCY coś mocnego na sen IP: *.as13285.net 25.05.13, 19:50 lekarz moze przepisac melantoline badz mozna kupic samemu, dobry tez jest kozlek lekarski. Bezsennosc moze byc tez objawem nadchodzacej psychozy ktora wiadomo jest od stresu. Odpowiedz Link Zgłoś
olejkowyszal Re: POMOCY coś mocnego na sen 24.06.23, 19:13 można spróbować z aromaterapią. np.: aromalab.pl/produkt/sen/ Odpowiedz Link Zgłoś