Dodaj do ulubionych

POMOCY coś mocnego na sen

IP: *.attu.pl 30.04.05, 19:14
poradźcie mi coś jakieś tabletki bo ostatnio mam problemy ze snam a jak już
zasne to zaraz sie budze ile tak można wytrzymać? próbowałam kalms i nerwomix
bez efektów
Obserwuj wątek
    • Gość: Lubie Re: POMOCY coś mocnego na sen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.05, 19:54
      Melisa, jest tez w korpelkach. Uspokaja, koi. Pomoze olejek z lawendy plus
      zielona herbatka.
      • Gość: mika Re: Pomoc IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 30.04.05, 21:20
        wieczorem magnez i rano w mniejszej dawce ,bo potem powoduje senność,
        melatonina ,herbata na wieczór z melisy trwa to trochę ale powoli jest efekt ,bo
        leki nasenne naprawdę usypiaja ale na dłuższy czas nie radzę stosować .
        znam taką jedną co już od 20 lat bierze na noc 2 tabletki bo nie może zasnąć a i
        tak budzi się po 4- godzinach ,
        Jesli chodzi o zielona herbatę to ja nie zauważyłam działania uspakającego czy
        nasennego a piję cały czas -
        • Gość: iga Re: Pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 21:45
          poszukaj czegoś homeopatycznego, ja miałam poważne problemy ze snem i
          próbowałam wielu środków i powiem szczerze efekt dały granulki homep=patyczne
          (niestety nie pamiętam nazwy) Pozdrowienia i życze jak najwięcej snu. Może
          szklanka ciepłego mleka przed snem i wyciszenie się i nigdy nie próbuj na siłę
          zasnąć bo to wręcz przeszkadza
    • Gość: l79 Re: POMOCY coś mocnego na sen IP: *.crowley.pl 01.05.05, 16:23
      Najwyzej oczyszczony wyciag z kozlka - a co za tym idzie najsilniejsze
      dzialanie uspokajajace - wykazuje valdispert.
      Kalms nie dziala usypiajaco, nic dziwnego ze nie pomogl.
      • Gość: gość Re: POMOCY coś mocnego na sen IP: *.cdma.centertel.pl 21.05.13, 19:10
        nitrazepan 10mg
    • rotkaeppchen1 Re: POMOCY coś mocnego na sen 01.05.05, 17:04
      Stosowanie srodkow nasennych, szczegolnie na dluzsza mete nie jest dobrym
      rozwiazaniem, poniewaz organizm spi ale sie nie wysypia, wiec moze nie warto sie
      w ogole truc? Sama mialam kiedys taka sytuacje, ze nie moglam spac, kladlam sie
      senna o 24, a i tak po trzech godzinach sie budzilam. Poczatkowo bardzo mnie to
      irytowalo, wiercilam sie w lozku, probowalam czytac a rano i w ciagu dnia bylam
      nie do zycia. Po trzech dniach takiej udreki zastosowalam inna metode, ktora
      przyniosla zadawalajacy efekt. Po przebudzeniu w nocy wlaczalam bardzo cicho
      radio, spokojna muzyke, najlepiej instrumentalna i poprostu jej sluchalam. Bylam
      bardzo spokojna, nie denerwowalam sie, ze sie nie wyspie, bo wiedzialam, ze i
      tak bedzie jak ma byc, a nerwy mi nie pomoga. Lezalam tak do 6 czy 7, w
      zaleznosci od tego, o ktorej mialam wstac. I mimo ze nie bylam porzadnie
      wyspana, w ciagu dnia zdarzalo mi sie ziewac, ale czulam sie dobrze, i bylam w
      miare wypoczeta. Taki stan trwal kilka tygodni, nie towarzyszyly mu inne
      dolegliwosci. Pewnie gdyby to samo nie przeszlo, poszlabym w koncu do lekarza.
      Moze warto to przeczekac a zaczac lykac tabletki, dopiero, kiedy nie przejdzie samo?
    • anka_florian Re: POMOCY coś mocnego na sen 01.05.05, 21:16
      sama chętnie coś zmienię-mam problemy ze snem już od dobrych paru lat a dodam
      że mam doipiero 24 lata, tak od 4 lat biorę leki nasenne o nazwie Sanval, wiem
      że to nie dobrze ale bez nich leżę w łóżku do 3 i nie zasnę, prawdziwa katorga-
      najgorszemu wrogowi nie życzę
      • Gość: jhk Re: POMOCY coś mocnego na sen IP: *.as13285.net 25.05.13, 19:50
        lekarz moze przepisac melantoline badz mozna kupic samemu, dobry tez jest kozlek lekarski.
        Bezsennosc moze byc tez objawem nadchodzacej psychozy ktora wiadomo jest od stresu.
        • olejkowyszal Re: POMOCY coś mocnego na sen 24.06.23, 19:13
          można spróbować z aromaterapią. np.:
          aromalab.pl/produkt/sen/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka