Dodaj do ulubionych

tyłozgięcie macicy

26.05.05, 17:12
razem z mezem staramy sie o dziecko.na ostatniej wizycie lekarz zrobil mi usg
jajnikow i okazuje sie, ze jest jeden dominujacy, wyliczyl, ze 30 maja bede
miala jajeczkowanie.mam problem bo moja macica ma tylozgiecie i po stosunku
wszystko od razu wylatuje, lekarz powidzial, ze po stosunku mam trzymac nogi w
gorze a pod pupa miec poduszke, tak mam lezec jakies 20 minut.a moze ktoras z
was podzieli sie innymi informacjami i radami?
Obserwuj wątek
    • joisana Re: tyłozgięcie macicy 26.05.05, 17:25
      Polecam pozycje od tyłu-znacznie większe szanse na zapłodnienie przy
      tyłozgięciu. A potem albo w pozycji kota z pupą wypięta, albo na plecach z
      nogami w górze-np opartymi o ścianę. Wypróbowane wink.
    • Gość: inna Re: tyłozgięcie macicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 17:25
      ale to zdecydowanie najlepszy sposób wink
      • asia9931 Re: tyłozgięcie macicy 26.05.05, 19:04
        Ja tylozgięcie miałam stwierdzone po pierwszym porodzie, myślałam że będą
        problemy z zajściem w drugą ciąże,ale nie było żadnych, zaszłam od razu. POzdr.
    • an_ni Re: tyłozgięcie macicy 30.05.05, 09:15
      z tym tylozgieciem i trudnoscia z zajsciem w ciaze to mit
      ja wprawdzie mam tylozgiecie i lezalam z nogami do gory ale udalo sie za
      pierwszym razem
      • pszczolaasia Re: tyłozgięcie macicy 30.05.05, 09:57
        polecam pupę do górysmile) za każdym razem zdało egzaminsmile powodzeniasmile
        • pszczolaasia Re: tyłozgięcie macicy 30.05.05, 09:58
          znaczy się nogi i pupę po stosunku do górysmile) taką świecę mozna robićsmile
          • luna333 Re: tyłozgięcie macicy 30.05.05, 10:21
            tak jest - pod pupą poduchy a nogi na ścianie smile też mam straaszne tyłozgięcie
            macicy a w niej naszego synusia smile z poczęciem nie było problemów
      • jola_ep Re: tyłozgięcie macicy 30.05.05, 16:55
        > z tym tylozgieciem i trudnoscia z zajsciem w ciaze to mit
        > ja wprawdzie mam tylozgiecie i lezalam z nogami do gory ale udalo sie za
        > pierwszym razem

Ja mam tyłozgięcie i nie leżałam z nogami do góry, a też się udało za pierwszym
        razem smile))

Pozdrawiam
        Jola
        • aga_ww Re: tyłozgięcie macicy 31.05.05, 14:39
          Mam pytanie- czy nie macie bolesnych stosunkow przez ta wade?Ja dopiero
          zaczelam wspolzycie( tez mam tylozgiecie) i przyznam ze nie jest najlepiej- nie
          mozemy na razie wprowadzic calego czlonka do pochwy bo mnie po prostu boli, juz
          sama zastanawiam sie czy to przez jakas blokade psychiczna czy raczej przez ta
          wade- moze to ma jakies znaczenie, tak sobie to tlumacze, ale naprawde nie wiem
          co jest, zaczyna mnie to meczyc...Zastanawiam sie czy mozna sie przyzwyczaic po
          jakims czasie do obcego ciala w srodku( sorki za wyrazenie),czy mozna zaczac
          czerpac satysfakcje z seksu...
          • Gość: Gośka Re: tyłozgięcie macicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 15:50
            w moim przypadku tyłozgięcie nie ma zadnego znaczenia gin powiedział mi że to
            mam jak już miałam dzieci i nigdy nie miałam z tego powodu problemów ani z
            zajściem w ciąże ani bolesnych stosunków nie leżałam też z nogami w górze myślę
            że nie każdego to dotyczy
    • magda20101 Re: tyłozgięcie macicy 31.05.05, 16:58
      dzieki dziwczyny za porady, wczoraj probowalismy, a po... poducha pod pupe i
      nogi na sciane, lezalam tak 35 minsmile
      jesli chodzi o bolesne stosunki przez tylozgiecie, to ja zadnego bolu przez ta
      wade nie odczuwam.lekarz powiedzial mi, ze czesto pacjetki to maja.wiec glowa do
      gory, ale najlepiej zglosc sie z tym do ginekologa i porozmawiaj z nim na ten
      temat, zrobi ci pewnie usg, zbada i napewno pomozesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka