Dodaj do ulubionych

Pomocy!!!! po pigułkach bolą nogi

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 07:41
Pomózcie moze znacie jakis srodek na ból nóg. Brałam tabletki antykoncepcyjne
ale musiałam przerwac ze wzgledu na straszny ból nóg i zwiaze z tym krazenie
jak ostrzegają. 2 miesiace nie biore juz ale ból powrócił. Dostałam od
lekarza Detralex ale mało on pomaga. Czy ktos tez ma taki problem? moze
jakies srodek dostepny w aptece bez recepty?
Obserwuj wątek
    • uprise Re: Pomocy!!!! po pigułkach bolą nogi 04.06.05, 08:00
      Leki swoiją drogą, ale spróbuj też może jakiejś niezbyt intensywnej gimnastyki?
    • Gość: beata Re: Pomocy!!!! po pigułkach bolą nogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 08:18
      nie nawidze gimnastyki, z reszta po całym dniu w dniu w pracy nie mam juz siły
      na gimnastyke, na nic nie mam siły bo bola nogi sad((( czy to mozliwe ze to sa
      juz nieodwracalne skutki?
    • Gość: *** Re: Pomocy!!!! po pigułkach bolą nogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 08:50
      bolące łydki, umniemozliwiające nawet chodzenie może byc objawem odkładania się
      cholesterolu w żyłach w nogach.Jest to powazny problem. Radziłabym szukać
      porady u lekarza.
    • very_martini Re: Pomocy!!!! po pigułkach bolą nogi 04.06.05, 09:27
      Zrób usg żył, to pierwsze, co mi przychodzi do głowy. masz jakieś zmiany w
      krzepliwości krwi i liczbie płytek w morfologii przed i po pigułkach?
      I nie lekceważ tego, tekst "nie mówcie mi, że mam ćwiczyć", jest mniej więcej
      tym samym, co "jak się dostać w 3 godziny do Londynu, tylko mi nie mówcie, że
      samolotem, bo nie lubię latać"

16%VOL
      22%VAT

--
      takie tam... forum homeopatia
    • Gość: martta_k Re: Pomocy!!!! po pigułkach bolą nogi IP: *.dolsat.pl 04.06.05, 12:39
      mam podobny problem, tyle ze nogi zaczęly mnie boleć juz przed pigułkami, anty
      brałam przez miesiąc ale przerwalam bo sie wystraszyłam. rozmawialam z ginem na
      ten temat ale on powiedział ze skoro juz nie biore ponad miesiac tabletek to
      nie od tego, miałam tez kiedys robione usg dopplera tetnic - wszystko w
      porzadku, cholesterol mam w normie, badania krwi i moczu również, nie ćwicze z
      lenistwa ale chyba zacznesmile, zaczełam brac esceven tabletki i musze przyznac ze
      jest ciut lepiej bo bolą mnie łydki teraz tylko na zmiane pogody - i zazwyczaj
      boli mnie prawa reka i noga (tzn najbardziej). wiec co mam z tym zrobic?
    • Gość: aska Re: Pomocy!!!! po pigułkach bolą nogi IP: 81.15.181.* 04.06.05, 14:17
      czesc, mialam to samo po cilescie, teraz biore novynette - miedzy innymi zmiana
      z tego powodu - i jest nieco lepiej, ale wciaz czesto bola mnie nogi i czasem
      lewa reka... Czy ktos moze zdjac wszystkie skutki uboczne z tabletek, a my
      dziewczynki obiecujemy juz wiecej tu na ten temat nie marudzic smilesmilesmile? Kto za?
    • Gość: marta Re: Pomocy!!!! po pigułkach bolą nogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 17:02
      Ja odstawiłam pigułki 2 m-ce temu, ale nogi wciąż dają się we znaki.
      Najbardziej boli pod kolanem (wewnętrzna strona) - widać tam wyraźnie żyłę.
      Kiedy dłużej postoję, sztywnieje mi noga w kolanie. Poza tym czuję ból w udzie.
      Wyniki na krzepliwość mam dobre.
      Z tego co wiem, dobry dla nóg jest rower, poprawia krążenie w żyłach, a to
      ważne.
      Zrezygnuj z butów na obcasie, jeśli nosisz.
      Ja stosuję też żel z heparyną na żylaki (z apteki).
      Jeszcze gdy brałam pigułki, lekarz rodzinny wypisał mi receptę na lek
      Phlebodia, ale nie wykupiłam - 70 zł za opakowanie na zaledwie 1 miesiąc, a
      trzeba brać dłużej, jak dla mnie to było za drogo. Jest też podobny lek Otrex,
      niewiele tańszy.
      Pytasz o leki bez recepty - ja w nie nie wierzę, żyły to poważna sprawa i jeśli
      już łykać, to coś porządnego.
      pozdrawiam
      • tabaluga0 Re: Pomocy!!!! po pigułkach bolą nogi 04.06.05, 23:26
        na ulotkach jest , ze niewskazane sa pigulki przy zakrzepach, a takze ze
        pigulki powoduja zakrzepy, wiec wlasnie to moze powodowac bóle, ja odstawilam
        pigulki wlasnie z tego powodu ale bole minely dopiero po kilku miesiacach.
        • dg24 Re: Pomocy!!!! po pigułkach bolą nogi 04.06.05, 23:40
          Pigułki to niezłe g...! Tylko reklamują mnie bolały nogi i puchły a po
          odstawieniu2lata nie mam okresu!!!Taletki na wywołanie tez nie skutkują!!!
          • tabaluga0 Re: Pomocy!!!! po pigułkach bolą nogi 05.06.05, 20:07
            dokladnie, mnie bolal zoladek, przytylam niezle, bolala mnie glowa, nogi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka