07.06.05, 14:10
Czy kóras z was miala operacje na żylaki , czy najpierw robia jedną nogę czy
można obie naraz czy miałyscie znieczulenie w kręgosłu[p czy narkoze nie wiem
czy sie decydowac a mam bardzo mocne żylaki i czasami odczuwam szczypanie w
tych żyłach.
Obserwuj wątek
    • kociak19 Re: żylaki 07.06.05, 15:01
      Ja miałam.
      Tylko na jednej nodze (druga na razie jest ok). Miałam znieczulenie w kręgosłup.

Pozdrawiam
      • Gość: ewa Re: żylaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 17:17
        2 nog na raz sie nie da zrobic bo za duze obciazenie dla organizmu, ja mialam
        znaieczulenie w noge czuc tylko nieprzyjemne szarpanie, po zabiegu z miesiac
        jest sina noga, blizn wogole nie widac. Najlepiej isc na zabieg jesien-wiosna
        latem nie.Pozdro
        • Gość: ania Re: żylaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 23:50
          czy to były prawdziwe żylaki czy narazie pajączki i czy miałaś to robione
          prywatnie ,a jesli tak to gdzie ? i za ile , ja mam 26 lat i juz od kilki lat
          borykam sie z tym problemem narazie sa to pajączki ale mam ich coraz więcej a w
          niektórych miejscach pojawiaja sie już zylaki , wie że metod jest niby na to
          wiele ale już sama nie wiem gdzie powinnam się zgłosić i komu zaufac tyle jest
          dzisiaj na rynku klinik i super lekarzy
          • Gość: ewa Re: żylaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 11:46
            Ja bylam prywatnie a potem ten sam lekarz zrobil mi w szpitalu miejskim,nie
            bylo zle tylko 2,5 dnia w szpitalu można przeżyć.Co do twoich pajaczkow to
            mysle ze powinnas zaczac stosowac jakiś żel profilaktycznie,no i jednak
            poradzic sie lekarza.Pozdro
            • Gość: nuska Re: żylaki IP: 83.238.7.* 30.06.05, 15:08
              Witam,

W listopadzie 2004, przeszłam operację żylaków (noga lewa). Operację miałam w
              szpitalu wojskowym w Warszawie na ul.Szaserów. Po 3-ech tygodniach wróciłam do
              pracy. Jestem bardzo zadowolona, noga wygląda dużo lepiej!
              Polecam lekarza Pan prof. Maruszyński- ordynator chirurgii na Szaserów.
              Przyjmuje prywtnie w klinice LUX-MED w Warszawie na ul. Chmielnej.
              www.luxmed.pl
              Pozdrawiam serdecznie.

• Gość: adam Re: żylaki IP: *.internetia.net.pl 01.06.13, 09:00
      Miałem taką operacje.
      Znieczulenia w kręgosłup się nie obawiajcie. Super sprawa. Nie boli to nic. ja nawet nie czułem igły. PRZED tym ZNIECZULENIEM MUSISZ OPRÓŻNIĆ PĘCHERZ i NIE pij kawy.
      Dlatego, że będzie brak czucia od pasa w dół więc nie będziecie czuli gdy będzie wypełniony i będzie o tym alarmował. Nie trzeba go nadwyrężać. To znieczulenie to była najprzyjemniejsza sprawa z całego tego zabiegu.

Druga sprawa: Czy się decydować ?

Tak. Nie zwlekajcie z tym. Dlatego ze zwlekanie to tylko strata czasu. To samo i tak, i tak nie zniknie.
      Dopiero gdy usunąłem swoje duże żylaki z lewej nogi zobaczyłem jaka ta noga zrobiła się lekka i fajna. Zobaczyłem ile czasu zmarnowałem borykając się z niesprawną nogą.

Z całego tego zabiegu to najgorszy był lekarz ordynator cham i gbur !
      Zdaje się nazywał się NAJMOŁA w szpitalu Klinicznym przy ul. Skłodowskiej w Białymstoku.

Gdy odchodzi znieczulenie pojawia się ból. To jest ostry ból. Naprawdę mocny. Boli w miejscu urazu czyli okoliczne tkanki gdzie usunięto żyłę. Od pachwiny do kostki. Podano mi zdaje się Tramal ale pomimo tego ból był bardzo duży.

Gdy odchodziło znieczulenie zapytałem o coś pielęgniarkę. Ta odpowiedziała. Zapytałem ją o to samo drugi raz. Pierwsza odpowiedź najwyraźniej jakoś do mnie (leżącego w tym stanie) nie dotarła, bo zadałem 2x takie samo pytanie. Ona poszła do tego Najmoły i mu to powiedziała. Za chwilę przyszedł i gdy ja po zabiegu leżałem w bólu z zabandażowaną nogą zwyzywał mnie. Był oburzony jak ja śmiałem zadać 2 razy to samo pytanie ?!

Druga sprawa to jedzenie w tamtym szpitalu to pomyje. Psu bym tego nie dał. Reszta spraw w porządku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka