Dodaj do ulubionych

podwyzszone limfocyty

24.06.05, 09:43
witam,
ostatnio zrobilam podstawowe badania kontrolne - morfologia krwi z rozmazem,
OB, proby watrobowe.

Wszystkie wyniki mieszcza sie w normie (OB=2), za wyjatkiem limfocytow w
rozmazie. Na wyniku mam napisane, ze norma to 20-45%, moj wynik to 47%.
Czy jest to niepokojace? Jakie dalsze badania powinnam wykonac? Udac sie do
internisty czy jakiegos specjalisty?

pozdr
Obserwuj wątek
    • Gość: kattty Re: podwyzszone limfocyty IP: *.udn.pl 24.06.05, 14:07
      przede wszytskim nie panikowacsmile dla pocieszenia powiem Ci ze jak znasz
      norme..ze ja mam 61... i lekarze nie moga dojsc od czego..wiec skoro Ci o 2
      przeskoczylo..to naparwde nie ma sie czym az tak zamartwiac...nie byłas ostatnio
      podziebiona?najlepiej idz do internisty on zdecyduje co dalej jezeli uzna..ze
      nalezy sie tym martwic..ewentulanie za jakis czas bedzie kazal ci powtorzyc
      badania...pozdrawiam
      • julamimi Re: podwyzszone limfocyty 24.06.05, 14:17
        dzieki, ze napisalas smile jeszcze nie panikuje, chociaz...
        a jakie badania kazali Ci dodatkowo robic?
        pozdr
        • Gość: kattty Re: podwyzszone limfocyty IP: *.udn.pl 24.06.05, 14:53
          hmm poprostu powtorzyc raz jeszcze za miesiac badania krwi..co wlasnie zorbilam
          ..a dzis odebralam wyniki..i szanowne limfocyty raczyly spasc zaledwie o 5sad
          wczesniej mialam 66...a po miesiacu 61..i odgornie dostalam skieorwanie do
          hematloga..no ale u mnie jest jeszcze jeden szkopul..powiekszone wezly
          chlonne...po przebytej infekcji ..ktore sie nie chca wchlonac..a Ty serio sie
          nie przejmuj..bo jak przekopalam swoje poprzednie badania za czasow..jak lakerze
          twierdzili ze ok..to mialam w granicach 50..wiec serio idz do internisty..i on
          zapewne stwierdzi ze badanie za jakis cza strzeba powtorzyc..i sie nie marwtic
          bo nie ma czym! czytalam tez gdzies ze limfocyty rosna takze podczas stresu..ale
          zaden fachowiec mi tego nie potwierdzil..wiec nos w gore..o 2 przesuniete ...to
          naprawde zaden dramat smile pozdrawiam
          • julamimi Re: podwyzszone limfocyty 24.06.05, 14:59
            dzieki, uspokoilas mnie smile pojde do internisty.
            A Tobie zycze polepszenia wynikow i korzystnego smile wyjasnienia sprawy
            pozdr
    • anula.a1 Re: podwyzszone limfocyty 24.06.05, 23:26
      Nie masz się czym przejmować. Po pierwsze jest to bardzo małe przekroczenie
      normy. Poza tym licznba limfocytów wzrasta w każdym zdrowym organizmie, kiedy
      musi walczyć on z chorobą, podwyższona liczba limfocytów utrzymuje się także
      już po infekcji, kiedy jestes juz zdrowa, ale Twoj organizm jeszcze pamięta o
      chorobie. Więc jest to jak najbardziej naturalna i prawidłowa funkcja
      organizmu. Przypomnij sobie, czy ostatnio nie chorowałaś. I nie chodzi tu o
      jakąś wielką chorobę. Wystarczy, ze miałas mały katarek, albo zapalenie
      spojówki, a może jakiś mały stan zapalny pochwy. Nawet mała rzecz wystarczy,
      zeby limfocyty Ci podskoczyły i taka podwyższona liczba może się czasami dłużej
      utrzymywać. Więc w ogóle nie masz sie czym martwić. Pozdrawiamsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka