maksimka 29.07.02, 10:00 przeczytałam o tabletkach antykoncepcyjnych Microgynon, na które jest odpłatność 30%. Czy różnią się one bardzo składem od mercilonu? Czy warto ryzykować zamianę tych tabletek? (mercolin toleruje dobrze) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziewczyna1 Re: microgynon 29.07.02, 10:56 microgynon zazywam prawie do 3 lat i moj organizm bardzo dobrze je toleruje,nie mam zadnych skutkow ubocznych,a sklad Ci napisze.jedna tabletka zawiera:lewonorgestrelu 0,15mg;etinylestraidolu 0,03mg,ale kazdy organiz moze odbierac to roznie,a skoro Tobie tamte pasuja to dlaczego chcesz zmieniac??a fakt 30%znizka,wiec 21 tabletek kosztuje od 10-13zl-w zaleznosci od apteki pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
yannis Re: microgynon 30.07.02, 14:11 Czy po wprowadzeniu nowej listy leków refundowanych na microgynon nadal obowiązuje 30% zniżki? pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
yannis Re: microgynon 31.07.02, 09:13 Spotkałam się z opinią, że microgynon jest stosunkowo starym lekiem, ma zupełnie inny skład niż leki nowoczesne... Osobiście dobrze go toleruję (no, może poza nieznacznym spadkiem libido), więc jesem zadowolona. Czy ktoś może mi wyjaśnić dlaczego właśnie ten preparat jest objęty zniżką?? Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: microgynon 31.07.02, 09:22 Stary to nie znaczy zły (patrz: aspiryna), po prostu musi być dobrze dobrany. A dlaczego refundują Microgynon a nie Cilest czy Harmonet, to chyba nikt nie jest w stanie logicznie uzasadnić. Tak samo zresztą nie da się wyjaśnić, dlaczego jedyne dwa (Stediril 30 i Microgynon 21) refundowane preparaty typowo anty (pomijam Diane 35) mają identyczny skład- to się nazywa szeroki wybór, nie ma co... Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna1 Re: microgynon 30.07.02, 19:45 tak,nadal jest znizka,tylko najpierw przejdz sie po kilku aptekacha zaoszczedzisz i to sporopozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: microgynon 30.07.02, 20:17 To, że na jakis lek jest zniżka (czyli jest refundowany) oznacza, że cena jest narzucona odgórnie przez Ministerstwo Zdrowia (tzw. cena urzędowa) i w każdej aptece lek KOSZTUJE TYLE SAMO. Więc szkoda nóg na szukanie tańszego Microgynonu (i tak jest przecież tani). Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna1 Re: microgynon 30.07.02, 20:30 tak???dziwne???bo ja do taj pory kupowalam 21 tabletek po 12.25 zl,a teraz po 9.20 i co Ty na to??i moze mi powiesz ze szkoda nog bo jest tani??!!bo po jakims czasie gdybym kupowala te w drozszej aptece to pozniej w tej tanszej mialabym za "darmo"... Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: microgynon 30.07.02, 21:05 23 kwietnia i w połowie lipca zmieniły się listy leków refundowanych- w tym i ceny Microgynonu (nie pamiętam dokładnie czy w kwetniu, czy ostatnio) stąd różnica w cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna1 Re: microgynon 30.07.02, 23:06 aha,przekonam sie jak za jakis czas kupie nastepne opakowaniepozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
nadia3108 Re: microgynon 08.08.02, 22:32 Uzywam ich juz kilka lat. Wczesniej mialam kilka innych, ale nie odpowiadaly mi. Po microgynonie swietnie sie czuje, nie przybralam na wadze, jak po innych, nie mam zadnych plamien. No i jeszcze cena...znalazlam apteke, w ktorej place 18 zl za dwa opakowania))Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
arvena Re: microgynon 16.08.02, 21:59 ja biorę już ponad rok- we Wrocławiu kupuję je za 9 zł Odpowiedz Link Zgłoś
delfinek0 Re: microgynon-recepta 25.09.02, 10:05 Dziewczyny!czy ktoras z Was ma zbedna recepte na Microgynon 21,konczy mi sie 7 dniowa przerwa a moj ginekolog jest na urlopie a inni to chyba sie na mnie obrazili,wiec bardzo prosze o kontakt ze mna na @(moze ktoras z Was mi przesle?),kiedys i ja sie odwdzieczedziekuje bardzo z gory Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: microgynon 26.09.02, 12:36 Microgynon zawiera wyzsza dawkę etynyloestradiolu i inny progestagen (starszej generacji) tak więc jest zupełnie innym preparatem, na pewno nieźle tolerowanym ale trudno przewidzieć jaki wpływ będzie miała ta zmina na Pani samopoczucie, Odpowiedz Link Zgłoś