Gość: konne25 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 23:58 i moze zmniejszac skutecznosc pigulek antykoncepcyjnych? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hippophae Re: czy Metronidazol w globlulkach jest antybioty 15.09.05, 00:39 nie wiem co to za lek, ale antybiotyki stosowane dopochwowo i w ogóle miejscowo nie zmniejszają skuteczności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: czy Metronidazol w globlulkach jest antybioty IP: 217.153.5.* 15.09.05, 07:02 Metronidazol nie jest antybioytkiem.To lek przeciwzapalny,przeciwbakteryjny i przeciwpierwotniakowy. Działa bakteriobójczo wyłącznie na bakterie beztlenowe. Pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efkaa Re: czy Metronidazol w globlulkach jest antybioty IP: 85.28.132.* 15.09.05, 08:14 nie wiem jak z dopochwowymi, ja mialam w globulkach ale do tylka i tak to byl antybiotyk... ktory notabene mam nadzieje, ze juz nie bede musiala wiecej brac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efkaa Re: czy Metronidazol w globlulkach jest antybioty IP: 85.28.132.* 15.09.05, 08:15 acha a wplywu chyba nie ma, ale poczytaj ulotke, powinno pisac, poza tym lekarz wiedzac ze bierzesz i tabletki anty przeciez nie przepisalby Ci leku ktory by kolidowal z juz przyjmowanym... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: czy Metronidazol w globlulkach jest antybioty IP: 213.241.34.* 15.09.05, 09:20 nie antybiotyk. nie wpływa na pigułki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konne25 Re: czy Metronidazol w globlulkach jest antybioty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 12:44 bardzo Wam dziekuje! ulotka jest dosc pogmatwana - zmieszano w niej efekty dzialania ogolnoustrojowego i stostowania dopochwowego, nie ma jasno, co cie do czego odnosi, powinni ja zmodyfikowac, bo jest chaotyczna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weronika Re: czy Metronidazol w globlulkach jest antybioty IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.09.05, 17:14 Metronidazol nie jest antybiotykiem, to tzw. chemioterapeutyk, nie mylić z 'chemią'(!!!), bo to są cytostatyki oczywiście. Jak ktoś wyżej napisał metronidazol ma działanie przeciwbakteryjne, przeciwgrzybicze ... Odpowiedz Link Zgłoś