Dodaj do ulubionych

czy Metronidazol w globlulkach jest antybiotykiem

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 23:58
i moze zmniejszac skutecznosc pigulek antykoncepcyjnych?
Obserwuj wątek
    • hippophae Re: czy Metronidazol w globlulkach jest antybioty 15.09.05, 00:39
      nie wiem co to za lek, ale antybiotyki stosowane dopochwowo i w ogóle miejscowo nie zmniejszają skuteczności.
    • Gość: Gosia Re: czy Metronidazol w globlulkach jest antybioty IP: 217.153.5.* 15.09.05, 07:02
      Metronidazol nie jest antybioytkiem.To lek przeciwzapalny,przeciwbakteryjny i
      przeciwpierwotniakowy.
      Działa bakteriobójczo wyłącznie na bakterie beztlenowe.
      Pozdrawiam Gosia
      • Gość: efkaa Re: czy Metronidazol w globlulkach jest antybioty IP: 85.28.132.* 15.09.05, 08:14
        nie wiem jak z dopochwowymi, ja mialam w globulkach ale do tylka wink i tak to
        byl antybiotyk... ktory notabene mam nadzieje, ze juz nie bede musiala wiecej
        brac...
        • Gość: efkaa Re: czy Metronidazol w globlulkach jest antybioty IP: 85.28.132.* 15.09.05, 08:15
          acha a wplywu chyba nie ma, ale poczytaj ulotke, powinno pisac, poza tym lekarz
          wiedzac ze bierzesz i tabletki anty przeciez nie przepisalby Ci leku ktory by
          kolidowal z juz przyjmowanym... pozdr
    • Gość: justy Re: czy Metronidazol w globlulkach jest antybioty IP: 213.241.34.* 15.09.05, 09:20
      nie antybiotyk. nie wpływa na pigułki.
    • Gość: konne25 Re: czy Metronidazol w globlulkach jest antybioty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 12:44
      bardzo Wam dziekuje! ulotka jest dosc pogmatwana - zmieszano w niej efekty
      dzialania ogolnoustrojowego i stostowania dopochwowego, nie ma jasno, co cie do
      czego odnosi, powinni ja zmodyfikowac, bo jest chaotyczna...
      • Gość: weronika Re: czy Metronidazol w globlulkach jest antybioty IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.09.05, 17:14
        Metronidazol nie jest antybiotykiem, to tzw. chemioterapeutyk, nie mylić
        z 'chemią'(!!!), bo to są cytostatyki oczywiście. Jak ktoś wyżej napisał
        metronidazol ma działanie przeciwbakteryjne, przeciwgrzybicze ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka