Dodaj do ulubionych

Nadżerka!!! Laser?

28.10.05, 09:45
Wczoraj byłam u gina pierwszy raz po porodzie po 3 miesiącach i mam nadżerkę
dość dużą. Mamy ją wypalać laserem. Strasznie się boję tego zabiegu. Czy
któraś z Was miała taki zabieg, czy bolało, jak długo się dochodzi do siebie.
Strasznie się boję, że coś będzie nie tak że nie będę mogła mieć potem dzieci
jakiś obłęd sad
dziewczyny napiszcie co wiecie na ten temat. Czy rodziłyście po tym
normalnie? Dziekuję za odpowiedzi. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • lakie Re: Nadżerka!!! Laser? 28.10.05, 10:03
      Ja akurat mam podobny problem tyle tylko ze tak nie panikuje bo połowa kobiet jakie znam mialy nadżerkę i wszystko jest ok. Ja na dobra sprawę to nawet nie wiem jeszcze jaki rodzaj zabiegu mnie czeka, bo dopiero ta nadżerka u mnie została stwierdzona a raczej nie jest ogromna. U mnie po porodzie było ok (teraz moja córeczka ma rok i 3 miesiące), potem byłam jeszce raz na badabniu i też było ok, dopiero teraz się zrobiło, nie mam pojecia dlaczego indifferent Może ktoś wie jakie są sprzyjajace warunki powstawania nadżerek??
      Aha, a z tego co wiem to zabieg nie boli smile ale moge się mylić bo sama nie miałam tongue_out kiedyś mówiono mi że zdejmowanie szwów nie boli, a ja juz wolałabym drugi raz urodzić niż drugi raz zdejmować szwy indifferent Pozdrawiam i nie martw się, bedzie ok, ważne że w pore poszłaś do lekarza i wykrył ta nadżerkę. A mam takie jeszcze osoboste pytanie, miałaś jakieś dolegliwosci i poszłas do lekarza, czy tak po prostu kontrolnie?? Bo ja kurcze nie miałam wogóle żadnych dolegliwosci zwiazanych z ta nadżerką dlatego byłąm zaskoczona.

Asia ma już... lilypie.com/baby2/040726/1/4/0/+1
      Asia wygląda tak... bi.gazeta.pl/o/a/forum/227/8/227891.jpg
      • pysienka Re: Nadżerka!!! Laser? 28.10.05, 10:08
        nie mam żadnych dolegliwości. poszłam na kontrolne badanie po porodzie czy
        wszytsko się zagoiło. Po prostu zstwierdził że trzeba zrobić cytologię i teraz
        czekam na wynik, ale o zabiegu już wspomniał że czeka mnie wypalanie. Kurcze
        nie znam sie na tym, nie wiem co on tam dostrzegł;/
        • lakie Re: Nadżerka!!! Laser? 28.10.05, 10:13
          no to ja juz jestem po cytologii, na wizytę ide za tydzień, zobaczymy co będzie u mnie. Zasięgnę info u koleżanki, ona miała taki zabieg 3 lata temu, wypytam i dam znać smile Ale na prawdę się nie martw, nadżerka to bardzo częsta sprawa czególnie po porodzie i calkowicie wykleczalna smile moze poszukaj sobie w necie jakiś teoretycznych informacji, z tego co gdzieś wyczytałam to co 4 kobiecie się to przytrafia więc nie jest to jakiś straszny przypadek wink

• julia246 Re: Nadżerka!!! Laser? 28.10.05, 10:10
      Spokojnie, zabieg jest bezbolesny.
      • pysienka a co z seksem? 28.10.05, 10:16
        chyba tak samo jak po porodzie jest niby kilka tygodni bez;/ kurcze dopiero co
        dochodziałm do siebie a tu znowu to samo gryyyy
        • lakie Re: a co z seksem? 28.10.05, 10:22
          o własnie, też miałam o to zapytać, ja co prawda nie po porodzie, ale mój mąż wraca właśnie do kraju, a sporo czasu go nie było, będzie bardzo rozczarowany sad(( z resztą nie tylko on sad

• pysienka Re: a co z seksem? 28.10.05, 10:31
            no mieteż to nie w smak, bo w sumie po kija mam zaczynac branie tabletek jak
            potem znowu nici z seksu;/// a jak pomylse że znowu jakies podpaski podkłady te
            krwawienia. Mam nadzieję że tak nie ma. Czekajmy na wyowiedzi tych co juz prze
            to przeszły.
    • dzibutek Re: Nadżerka!!! Laser? 28.10.05, 16:16
      2 lata po porodzie stwierdzili u mnie nadzerke, "wypalalismy" laserem
      (proponuje tez rozwazenie wymrazania, podobno jeszcze lepsze), jednak ja mialam
      laserem, wiec mowie- zabieg troche boli, nie jest to jakis super bol, takie
      jakby uklucia w brzuchu, troche pozniej boli podbrzusze jak w trakcie
      miesiaczki, nic strasznego. Zabieg jest wykonywany tuz po miesiaczce, tak, by
      gojenie odbywalo sie bez dodatkowych"zaklocen". Po zabiegu nie cierpialam
      zbytnio fizycznie, jest zalecony niestety post uncertain, wiec same wiecie wink
      I tak- po zabiegu jest dosc obfita wydzielina, nie krwawa, trzeba uzywac
      wkladek, nie wolno dzwigacuncertain jakies 2-3 tyg najlepiej, ja sie troche
      przeforsowalam, zaczelam krwawic, poszlam do lekarki, okazalo sie, ze strupek
      sie lekko naderwal, posmarowala jakims plynem i bylo ok. Post zalecila 4 tyg
      minimum, potem do kontroli, zeby dostac "dyspense" wink Po 6 tyg wsio bylo ok.
      Teraz, po pol roku poszlam do calkiem innego gina, w calkiem innym kraju wink i
      powiedzial, ze po nadzerce ani sladu nie ma, wiec byla zrobiona ok. No i ja w
      miare grzeczna pacjentka bylam ;p
      Pozdrawiam i zycze jak najszybszego pozbycia sie problemu, im predzej tym
      lepiej smile
    • Gość: epox123 Re: Nadżerka!!! Laser? IP: *.sti.net.pl 28.10.05, 16:36
      ja miałam ją leczoną globulkami dopochwowymi albothyl,ale mi nie pomogło,potem
      poszłam na wypalanke,dostałam tylko w pośladek zastrzyk przeciwbólowy(ale
      dawają też tabletki jeżeli nie chcesz zastrzyku)sam zabieg nic nie boli,to
      takie dziwne mrowienie i trochę "czuć" spalonym mięsem,po zabiegu nie można
      dźwigać(mnie lekarz zabronił na okres 2 tygodni) ale do miesiąca starałam się
      za ciężko nie dźwigać,co do seksu miesiąc przerwy...
      a tu masz linka do strony o nadżerce www.resmedica.pl/ffxart11993.html
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka