Dodaj do ulubionych

POTLIWOŚĆ - to koszmar!!!!!!!!

17.11.05, 17:38
Proszę pomóżci mi. Mam 22 lata, a mój problem to nadmierna potliwość odkąd
pamiętam w okolicach pach. Zastanawiam się co jest tego przyczyną i jak sobie
z tym poradzić, gdzie się z tym udać, do jakiego lekarza? może to problem
hormonalny i warto odwiedzić endokrynologa? Nie mam pojęcia! ale jest to
problem bardzo denerwujący i frustrujący!- człowiek non stop się poci, a o
założeniu jakiejkolwiek obcisłej bluzki nie ma mowy! żadne antypespiranty też
nie pomagają!!! Co robić??! sad((
Obserwuj wątek
    • Gość: Sylwusia19 Re: POTLIWOŚĆ - to koszmar!!!!!!!! IP: 195.136.246.* 17.11.05, 18:22
      Mam ten sam problem od paru lat.Nic nie pomagało az dopiero kupiłam w aptece
      Antidral-jest niedrogi ok.12zł.Lekarze go jednak nie polecają,ale trudno.Jest
      mocny,stosuje sie go tylko NA NOC NA UMYTE I OSUSZONE PACHY CZY NOGI ZALEŻY CO
      SIE POCI.RANO TRZEBA SIE UMYC BO TO NIE ZA FAJNIE PACHNIE.AHA I BOLI
      NIEMIŁOSIERNIE NA POCZATKU!!!! ALE SPOKO,COŚ ZA COŚ PRAWDA?SWEDZI ALE NIE
      NALEZY SIE DRAPAĆ.STOSUJE SIE CODZIENNIE A POZNIEJ EWENTUALNIE CO DRUGI DZIEN W
      ZALEZNOSCI OD POTRZEB.MAM NADZIEJE ZE CI POMOZE.PA
      • lucerka Re: POTLIWOŚĆ - to koszmar!!!!!!!! 17.11.05, 18:33
        ja polecam ETIAXIL! Wyprobowany przeze mnie i wszystkie moje kolezanki ze
        swietnym skutkiem! Nie tani ale tez nie wymaga czestego uzycia - takze w efekcie
        koncowym oplaca sie.
        Ja smarowalam regularnie za SUCHE pachy...tak tydzien...na pare miesiecy mialam
        spokoj z nadmierna potliwoscia.

Swojoa droga radzilabym isc do lekarza i sprawdzic te hormony.
      • kin2003 Re: POTLIWOŚĆ - to koszmar!!!!!!!! 17.11.05, 18:44
        Uważam podobnie. Tyle,że Antidral był dla mnie za słaby(tzn.działał tylko przez
        pierwsze dwa tygodnie).Dlatego kupiłam ETIAXIL,który po prostu zawiera tą samą
        substancję czynną (bezwodny chlorek glinu), jednak ETIAXIL działa 2,5 raza
        silniej!(jest też droższy,najtaniej kupuję przez internet na stronie
        WWW.ASPEN.NET.PL,gdzie płacę 33zł+koszt wysyłki 8,50zł;w aptece
        ok.47zł).Zalecenia używania takie same jak wspomniała wcześniej
        koleżanka,uważnie przeczytaj ulotkę. Jest rewelacją,zawsze nawet w zimie miałam
        mokro pod pachami,a teraz NIC A NIC!! Pieczenie po posmarowaniu przy suchych
        paszkach umywa się po prostu!
        Polecam gorąco!!
    • stysia5 Re: POTLIWOŚĆ - to koszmar!!!!!!!! 18.11.05, 12:40
      jesteście kochane, wielkie dzięki za pomoc, bo to naprawdę kłopotliwa sprawa! A
      myślałam już, że jestem sama! spróbuję i jedno i drugie, zobaczymy, mam
      nadzieję, że zadziała smile bo mam już tego dość! Coprawda czytałam jeszcze o
      takim zabiegu, który polega na wstrzyknięciu subst. zwanej chyba biotox czy coś
      w tym rodzaju, ale to trwa tylko przez jakieś pół roku i potem znów trzeba
      powtórzyć, a kosztuje........4000zł!!!!!!!
      • Gość: Sylwusia19 Re: POTLIWOŚĆ - to koszmar!!!!!!!! IP: 195.136.246.* 18.11.05, 21:38
        Ja dziś kupiłam etiaxil,dalam 50,20zł szok ale moze poskutkuje wink
        Antidral niestety działa u mnie tylko 2 tygodnie...
    • ekler.ka Re: POTLIWOŚĆ - to koszmar!!!!!!!! 18.11.05, 22:45
      a co jesli komus nawet etiaxil nie pomaga? wink
      • lyka Re: POTLIWOŚĆ - to koszmar!!!!!!!! 18.11.05, 23:05
        Polecam krem pod pachy SVR "Spirial Creme", żadnych skutków ubocznych.
      • Gość: ... Re: POTLIWOŚĆ - to koszmar!!!!!!!! IP: *.warszawa / *.crowley.pl 23.12.05, 10:16
        też mo etiaxil nie pomaga, juz nie wiem, jak życ dalej...
        • ziyi Re: POTLIWOŚĆ - to koszmar!!!!!!!! 23.12.05, 12:06
          Do tych ktorym nie pomaga Etiaxil: w czym tkwi problem? W tym ze pot jest nadal wydzielany i pod pachami jest stale mokro czy chodzi o nieprzyjemny zapach?
          Bo jezeli o to drugie to skuteczne jest przejscie na lekka diete o zmniejszonej ilosci bialka i tluszczow (malo miesa, duzo warzyw, owocow, kasz) i uzywanie malej ilosci ostrych przypraw, czosnku i cebuli.
          Pod pachami, w pachwinach mamy gruczoly potowe apokrynowe, ktore wydzielaja pot zawierajacy substancje tluszczowe rozkladane przez bakterie co jest przyczyna nieprzyjemnego zapachu.
          • ekler.ka Re: POTLIWOŚĆ - to koszmar!!!!!!!! 23.12.05, 12:31
            nie chodzi o zapach,z zapachami radzi sobie dobry dezodorant.ale codziennie mam
            pod pachami mokro,mimo etiaxilu.juz sie nawet do tego przyzwyczailam...
            • Gość: kleo Re: POTLIWOŚĆ - to koszmar!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 12:50
              ja dodatkowo mam ten problem z dlonmi, co jest jeszcze bardziej klopotliwe.
              Dlonie mi sie poca nawet w CIUT
              • Gość: kleo Re: POTLIWOŚĆ - to koszmar!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 12:52
                nawet w CIUT stresujacych sytuacjach, nawet w czasie lekcji, kiedy np po kolei
                cos czytamy.... mam nawet ten pot w zaglebieniach dloni (liniach papilarnych)
                tak, ze widac, ze normalnie woda mi splywa uncertain stale wycieram rece lub naciagam
                rekawy uncertain
            • Gość: Sylwusia19 Re: POTLIWOŚĆ - to koszmar!!!!!!!! IP: 195.136.246.* 23.12.05, 21:13
              No wiec sprawa u mnie ma sie tak:
              Antidral dział moment wiec go juz nie uzywam
              Etiaxil dział dobrze,chociaż to swedzenie jest okropne i czasami wstaje w nocy
              i zcieram go z ciała =/ ale stosuje go 2 razy w tyg. wiec moze zrobic tak ze
              smarowac codziennie przez tydzień?? inne wyjscie to sie powiesić...
              • ekler.ka Re: POTLIWOŚĆ - to koszmar!!!!!!!! 24.12.05, 10:16
                Gość portalu: Sylwusia19 napisał(a):

> Etiaxil dział dobrze,chociaż to swedzenie jest okropne i czasami wstaje w nocy
                > i zcieram go z ciała =/ ale stosuje go 2 razy w tyg. wiec moze zrobic tak ze
                > smarowac codziennie przez tydzień?? inne wyjscie to sie powiesić...

ja stosuje co drugi dzien,kiedys stosowalam codziennie,i tak sie pocilam,a pachy
                sobie strasznie podraznilam.
    • Gość: syrka Re: POTLIWOŚĆ - to koszmar!!!!!!!! IP: *.kon.tvknet.pl / 82.160.85.* 25.12.05, 12:08
      ja tez używam Etiaxil - wcześniej myślałam że oszaleje. Obcisła bluzka nie
      wchodziła w grę, zapach pozostawiał wiele do życzenia. Ale używam Etiaxil już
      od 8 miesięcy - REWELACJA smile
    • Gość: saudade Re: POTLIWOŚĆ - to koszmar!!!!!!!! IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 25.12.05, 12:51
      Etiaxil faktycznie pomaga, ale organizm chyba sie pozniej na niego uodparnia - w
      kazdym razie tak bylo w moim przypadku. Zrobilam dluzsza przerwe..niedlugo znow
      sprobuje, moze zadziala uncertain Czy to faktycznie moze byc problem hormonalny?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka