Dodaj do ulubionych

Po odstawieniu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 20:44
Cześć. Odstawiłam tabletki niecały miesiąc temu, od tej pory nie
zabezpieczałam się niczym, a do współżycia dochodziło prawie codziennie.
Obecnie odczuwam straszną tkliwość sutków, parcie na pęcherz, bóle podbrzusza
i mam temperaturę 37,4 - 37,6. Czy to na skutk odstawienia, czy mogę być w
ciąży? Wiem, że żadna z nas wróżką nie jest, ale jeśli te "objawy" miałyby
oznaczać ciążę, to czy nie jest akurat na te za wcześnie? A może, któraś z
Was wie, że właśnie takie objawy można obserwować po odstawieniu? Proszę o
każdą pomoc i z góry dziękuję. Pozdrawiam! Kasia
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia Re: Po odstawieniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 00:27
      Do tego mdłości, ale to chyba zdecydowanie byłoby za wcześnie, naprawdę bardzo
      proszę o poradę.
      • Gość: Kasia Re: Po odstawieniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 15:44
        Czy nikt naprawdę nie jest w stanie mi "pomóc"... sad
    • Gość: mrockata Re: Po odstawieniu IP: *.inter2.wohnheim.uni-mainz.de 26.11.05, 16:03
      Kazda kobieta ma inne objawy ciazy. Najlepiej to zrob test.
      Pozdrawiam
      Kasia
      • Gość: iza Re: Po odstawieniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 16:13
        Jezeli nie zabezpieczalas sie to jak najbardziej mozesz byc w ciazy. Ja po
        odstawieniu tabletek nie mialam takich dolegliwosci jakie opisujesz no ale
        kazdy ma inne reakcje. Zgadzam sie zrob test to sie przekonasz. My tu nic nie
        wydumamy. Powodzenia.
        • Gość: Kasia Re: Po odstawieniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 16:14
          Ale na test chyba jeszcze za wcześnie. To znaczy pewnie jak najbardziej wykryje
          ciążę, jeśli taka by istniała, ale nie iadomo, czy się utrzyma. Muszę jeszcze
          poczekać. Ale chciałam poznać opinię innych. Dziękuję
          • mmala6 Re: Po odstawieniu 27.11.05, 20:06
            Gość portalu: Kasia napisał(a):

> Ale na test chyba jeszcze za wcześnie. To znaczy pewnie jak najbardziej wykryje
            >
            > ciążę, jeśli taka by istniała, ale nie iadomo, czy się utrzyma. Muszę jeszcze
            > poczekać. Ale chciałam poznać opinię innych. Dziękuję

Wlasnie doczytalam.Ale jaka opinie, skoro "pewnie jak najbardziej wykryje
            ciaze"? nie rozumiem, ze nie chcesz tego sprawdzic teraz...dlaczego ma sie nie
            utrzymac?
    • lilith76 Re: Po odstawieniu 27.11.05, 12:35
      masz objawy wczesnej ciąży
      masz objawy nadchodzącej miesiączki
      • mmala6 Re: Po odstawieniu 27.11.05, 20:04
        chyba nie bylabys zdziwiona jakbys byla w ciazy? w koncu m-c dzien w dzien bez
        zabezpieczania...
        Ja mialam dokladnie takie objawy i byla ciazasmile
        Dlaczego uwazasz, ze za wczesnie na test?zrob i bedziesz wiedziala.
        Moim zdaniem jestes w ciazy, choc istnieje rowniez prawdopodobienstwo, ze
        nadciaga okreswink
        • Gość: Kasia Re: Po odstawieniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 00:00
          Oczywiście, że nie byłabym zdziwiona. smile Na pewno szczęśliwa, ale nie chcę się
          nastawiać... W pierwszym cyklu rzadko kiedy zachodzi się "ot tak". Dlatego nie
          chcę się cieszyć, a te objawy po prostu mnie zainteresowały. smile Pozdrawiam!
          • kalinosia Re: Po odstawieniu 28.11.05, 12:45
            w 1-szym cyklu po odstawieniu antyków właśnei bardzo łatwo zajść w ciąże, bo
            jajniki po tak długiej przerwie "niepracowania" pracują ze zdwojoną siłą i
            produkują więcej pęcherzyków smile (nie ukrywam, że w tym cyklu sama licze na
            efekt z odstawienia smile)3mam kciuki
    • Gość: CIOTKA KLOTKA Re: Po odstawieniu IP: *.biskupin.wroc.pl 28.11.05, 20:05
      kobieto,nie jestes najbardziej dalekowzroczna osoba,jakie zdarzylo mi sie
      zauwazyc.nie wiesz,ze po tabletkach mozesz miec jajeczkowanie bardzo
      szybko?niekoniecznie musi to trwac pare miesiecy. moja znajoma zaszla w ciaze w
      tydzien po odstawieniu pigulek. zrob test moja droga,bo inaczej mozesz sie
      spoznic z decyzja o zatrzymaniu lub nie dzieciaczkasmile
      • Gość: Kasia Re: Po odstawieniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 20:25
        ale ja to wiem!!!!!!!!!!!!!!!!! taka myśl nie jest mi obca. Po prostu pytam o
        Wasze doświadczenia, wiadomości w tym temacie. Przecież nie każda zachodzi
        zaraz po odstawieniu... Dzięki za wszelkie uwagi. Pozdrawiam!
        • Gość: kika Re: Po odstawieniu IP: *.acn.waw.pl 28.11.05, 21:19
          objawy są tak od 5-6 tyg ciązy,czyli tyle czasu od ostatniej m-czki
    • Gość: eha Re: Po odstawieniu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.11.05, 21:23
      zrobilas test? jestes w ciazy? wink
      • mmala6 Re: Po odstawieniu 28.11.05, 21:33
        tez jestem ciekawasmile)
        • Gość: Kasia Re: Po odstawieniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 21:37
          Kochane, jeszcze nie, poczekam 5 dni. Nie chciałabym się cieszyć "na zapas"
          robić sobie nadziei. Jeśli mam być w ciąży, to chcę to wiedzieć na pewno.
          Obiecuję, że jak tylko zrobię test (myślę, że w piątek) to na pewno od razu
          napiszę, niezależnie od wyniku. Jeszcze raz Wszystkim Wam dziękuję i gorąco
          pozdrawiam!
          • mmala6 Re: Po odstawieniu 28.11.05, 21:48
            jejku az sie dziwie, ze jestes taka spokojna!wink)ja zrobilam od razu.Trzy!hehe.
            Ale jak zrobisz teraz, to tez bedziesz wiedziec NA PEWNO, czy ja jakos inaczej
            mysle? a moze juz dzis moglabys sie cieszyc...?smile
            • Gość: Kasia Re: Po odstawieniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 21:54
              Coraz bardziej mnie przekonujesz. smile Zwłaszcza, że widziałam Twojego cudownego
              chłopczyka!!! Niech rośnie tak dalej zdrowiutki! Śliczny maluszek. Ale teraz to
              i tak za późno, nigdzie testu nie kupię, ale kto wie, czy nie jutro... A Ty jak
              szybko zrobiłaś test? Długo starałaś się o dzidziusia?
              • mmala6 Re: Po odstawieniu 28.11.05, 22:31
                hihi, widze ze Matus jest najbardziej przekonujacywink

U nas wyszlo "niespodziewanie"wink czyli typowa wpadka, tyle, ze przez rok sie
                nie zabiezpieczalismy ale tez nie staralismy specjalnie.
                Test zrobilam ok tydzien po dniu, kiedy mial byc okres.A objawy mialam TYPOWO na
                okres dlatego bylam pewna, ze dostane i nie spieszylam sie z testem, a tu - dwie
                kreseczkismile)
                Jak jestes w ciazy, to juz sie bedziesz mogla cieszyc i za 2-3 tyg zobaczyc
                malenkie serduszko, a jak nie, to tez bedziesz wiedziala.No ale oczywiscie
                decyzja nalezy do Ciebiesmile
                • Gość: Kasia Re: Po odstawieniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 22:55
                  A odżywiałaś się jakoś "specjalnie"? W końcu nie wiedziałaś, że jesteś w ciąży.
                  Każdego dnia mogłaś zajść. smile A ja się naczytałam o zdrowym odżywianiu,
                  kilogramach warzyw i owoców, witaminach w produktach i tak mogłabym wymieniać
                  bez końca. Zero alkoholu, na szczęście nie palę. smile Ciągle i to spokoju nie
                  daje, pewnie przesadzam, ale w dzisiejszych czasach... lepiej dmuchać na zimne.
                  A Mateuszek, raz jeszcze powtórzę, śliczny. smile I chyba, rzeczywiście to on mnie
                  przekonał... Pozdrawiam Was!
                  • mmala6 Re: Po odstawieniu 29.11.05, 10:24
                    no i jak??smile
                    Nie odzywialam sie specjalnie, powiem Ci, ze po pierwszych kilku m-cach jak
                    odstawilam tabletki i nie zachodzilam w ciaze to zupelnie przestalam o tym
                    myslec.Zylam normlanie, od czasu do czasu piwko i papierosek, odzywialam sie jak
                    zawsze.Dbac o siebie i Mlodego zaczelam jak zobaczylam dwie kreseczkiwink
                    Jedyne co Ci moge polecic to kwas foliowy- 1 tabletka/dziennie, o ile go jeszcze
                    nie bierzesz.Z witaminami nie ma co przesadzac, jak sie odyzwiasz
                    normlanie:warzywa, owoce, mieso, to poki co nic wiecej nie potrzeba.Jakby co, to
                    lekarz ginekolog zaleci Ci branie czegos dodatkowego ale to pozniej.Na poczatku
                    zazwyczaj, jak ciaza jest zdrowa i ladnie sie rozwija, to nie ma potrzeby
                    wprowadzania niczego dodatkowego.Najwazniejsze to unormowany tryb zycia, malo
                    stresu, racjonalne odzywianie (z tym jest zazwyczaj problem ale bywaja cale
                    ciaze na ogorkach kiszonych i dziecko jest piekne i zdrowewink).
                    Jak masz jakis pytania albo chcesz pogadac to pisz na privsmile
                    • Gość: Kasia Re: Po odstawieniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 16:00
                      Hej! Muszę się jednak wstrzymać... Naczytałam się, że nie ma sensu robić testu
                      przed dniem spodziewanej @, bo może jeszcze dojść do samoistnych poronień...
                      Wolałaby nie wiedzieć, że byłam w ciąży. Mam taki przykład we własnej rodzinie.
                      Moja kuzynka powiedziała już większości jej członkom smile że jest w ciąży z drugą
                      dzidzią i poroniła. A test robiła przed terminem @. sad Poczekam, to jeszcze 3
                      dni, bądźcie ze mną i trzymajcie kcuki... Pozdrawiam!
                      • mmala6 Re: Po odstawieniu 29.11.05, 18:21
                        no dobra, ale jak tylko zrobisz, to natychmiast napiszsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka