Dodaj do ulubionych

bóle nóg

IP: *.one.pl / *.one.pl 06.12.05, 09:16
Witam!
Od dość długiego czasu mam kłopoty z nogami które nasiliły się w ostatnim
miesiącu. Rano gdy tylko stanę na nogi od razu odczuwam mrowienie a mięśnie
są napięte (czuję jakby za chwilę miał mnie złapać skurcz). Do tych objawów
dołączyło się nocne cierpnięcie rąk. Biorę leki na poprawę krążenia żylnego,
magnez, potas ale objawy nie ustępują.
Może ktoś ma podobne objawy i mógłby podzielić się ze mną swoją wiedzą czym
to może być spowodowane.
Z góry dziękuję za odpowiedzismile
Obserwuj wątek
    • trusia82 Re: bóle nóg 06.12.05, 10:03
      ja mam takie same dolegliwości, ale to chyba od tarczycy, mam hashomoto
    • Gość: kasiak37 Re: bóle nóg IP: *.dip.t-dialin.net 06.12.05, 13:11
      a stosujes antykoncepcje hormonalna znaczy tabletki?jezeli tak to jak dlugo?i
      czy palisz papierosy?
      • Gość: Dorota Re: bóle nóg IP: *.one.pl / *.one.pl 06.12.05, 15:29
        Tabletki antykoncepcyjne brałam przez pół roku a przestałam je brać ponad rok
        temu natomiast papierosów nie palę.
        • Gość: kasiak37 Re: bóle nóg IP: *.dip.t-dialin.net 06.12.05, 15:35
          hmmm,wydaje mi sie ze mozesz miec problemy z naczyniami,byc moze tworza sie
          zylaki i jest problem z odplywem krwi gdyz zastawki zylne nie dzialaja i krew
          sie cofa.polecam wizyte u chirurga naczyniowego.
          • Gość: kasiak37 Re: bóle nóg IP: *.dip.t-dialin.net 06.12.05, 15:37
            chociaz z drugiej strony skoro cierpna Ci w nocy rece to juz moze byc sprawa
            neurologiczna....
            • Gość: mala Re: bóle nóg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 16:35
              hmm, ja mam podobne dolegliwosci ale tylko na jednej nodze, czy to tez moga byc
              problemy z naczyniami?? czy moze takowe musza byc na obu, aha nie pale
              papierosow ale biore pigulki od dwoch miesiecy, tylko nie bardzo potrafie
              powiedziec kiedy te problemy u mnie sie zaczely,tzn czy zanim zaczelam brac ,
              chociaz obstawialabym ze wczesnije.
              • Gość: kasiak37 Re: bóle nóg IP: *.dip.t-dialin.net 06.12.05, 16:41
                oczywiscie ze bol spowodowany zmianami w obrebie naczyn moze pojawic sie tylko w
                jednej nodze,akurat w tej,w ktorej toczy sie ten proces.
            • Gość: natka110 Re: bóle nóg IP: *.pool8288.interbusiness.it 07.12.05, 11:20
              Ja mam czesto mrowienie rak, wystarczy nawet chwila w niewygodnej pozycji, i
              ich nie czuje - ale moj ortopeda mowi, ze to po wypadku sam. we wrzesniu,
              podobno mam uszkodzony jakis nerw, chyba w mozdzku, poza tym mam zaburzenia
              rownowagi, zawroty glowy itp. Nie skonczylam jeszcze latania i badania sie na
              wszystkie boki, ale wykluczone jest ucho srodkowe. Ja bym poszla do neurologa,
              i moze reumatlogoa? jelsi sie nasila np podczas pewnych por roku, w dni
              deszczowe, albo niskiego cisnienia....
    • Gość: rybouszek Re: bóle nóg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 11:28
      Mam również mrowienia i cierpnięcia nóg i rąk od paru lat. Po licznych
      konsultacjach u lekarzy stwierdzono, ze wynika to z problemow z kregoslupem.
      Mam skrzywienie kregosłupa od dziecka, skrzywienie poniekad wyplynelo na ucisk
      nerwow. Zalecam wizyte u ortopedy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka