Dodaj do ulubionych

problem ze skora na..NOGACH..bleh..

02.01.06, 13:36
Słuchajcie wydepilowałam sobie nogi magicznym depilatorem kumpeli(philips jakis)
..hm..średnio to wyszło..wiec poprawiłam woskiem (stupid stupid stupid).W
dotyku nózki były gładkie ale czerwone jak cholera.Myślałam ze to minie ,ze to
normalne!!No i zaczala sie jazda.Mijają TYGODNIE a moje nogi sa ciagle
zaczerwieniowe,maja czerwone chrostki ktore mnie swedzą.Mało tego ja te
chrostki rozdrapałam i teraz to płakać mi sie chce jak na nie patrze!Kumpela
powiedziała ze dostałam jakiegoś "zapalenia mieszków włosowych" a ja sie boje
ze do lata sie z tego nie wykaraskam!I dupa a nie plaża! Weźcie ratujcie!Moze
znacie jakiś sposób....sad
Obserwuj wątek
    • Gość: Majaa Re: problem ze skora na..NOGACH..bleh.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 13:46
      Zapalenie mieszków włosowych leczy się u dobrej kosmetyczki lub dermatologa.
      Sama nie kombinuj bo pogorszysz sprawe.
    • Gość: zosieńka Re: problem ze skora na..NOGACH..bleh.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 13:59
      co to są CHROSTKI?????????????
      • Gość: zosieńka Re: problem ze skora na..NOGACH..bleh.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.06, 14:22
        Kimkolwiek jest druga zosieńka, byłoby miło, żeby zmieniła nick, bo niestety
        robi mi obciach przy ludziach. Ja w życiu nie napisałabym CHROSTKI!!!!Przez
        wzgląd na to, że również nie wiem, co to jest.
        • fraaszka Re: problem ze skora na..NOGACH..bleh.. 02.01.06, 15:06
          najlepiej się zalogować,wtedy groźba obciachu się oddala wink

PS też czekam niecierpliwie na odpowiedź co to są chrostki wink
    • zaba_pelagia Re: problem ze skora na..NOGACH..bleh.. 02.01.06, 14:17
      znamy, znamy - dermatolg i to TYGODNIE temu
      co to są chrostki????????????????????????????????????????

a zresztą, cokolwiek to jest, rozdrapanie ich było aktem wielkiej inteligencji
    • rachela180 Re: problem ze skora na..NOGACH..bleh.. 02.01.06, 14:58
      O rany, ja mam ten sam problem... od lipca sad
      • alma20 Re: problem ze skora na..NOGACH..bleh.. 02.01.06, 15:26
        ludzmi dialogu to wy nie jestescie
        ..chyba oczywiste ze chodziło mi o krostki...a jeżeli sie nie zorietowaliscie to
        raczej to jest "aktem wielkiej inteligencji"
        • zaba_pelagia Re: problem ze skora na..NOGACH..bleh.. 02.01.06, 15:27
          zorientowalysmy się
          ale interesuje nas, w jakim to narzeczu
        • Gość: Iga Re: problem ze skora na..NOGACH..bleh.. IP: *.autocom.pl 02.01.06, 16:54
          A tak ad rem wink Alma, prawdopodobnie to faktycznie zapalenie mieszków i
          powinnaś pędem udać się do dermatologa, zwłaszcza, że trwa to już tak długo.
          Błedem było użycie cudzego depilatora - to sprzęt tej samej kategorii co
          szczoteczka do zębów - do użytku osobistego. Niezależnie od tego możesz mieć
          też po prostu wrażliwą skórę na takie "manipulacje" (mnie np. depilacja
          polegająca na wyrywaniu włosków nie służy, mam potem ogromny problem z
          wrastającymi włoskami i czasem też tworzą mi się krostki wink, na szczęście
          dotychczas same znikały). Reasumując: porada dermatologa nieodzowna. I uszy do
          góry - do lata jeszcze ho ho! Pozdrawiam.
    • kade82 Re: problem ze skora na..NOGACH..bleh.. 02.01.06, 18:57
      Też miałam kiedyś ten problem. Wizyta u dermatologa jak najszybciej! Samo nie
      przejdzie, a z lekami przepisanymi przez lekarza pozbędziesz się tego 'cuda' w
      pare dni. Ja odczułam ulge już po pierwszym posmarowaniu się zalecanym
      antybiotykiem. Nazwy niestety nie pamiętam; pamiętam jedynie, że w ulotce nie
      było słowa o zapaleniu mieszków włosowych, a jedynie uporczywym trądzikusmile
      • Gość: Ewa Re: problem ze skora na..NOGACH..bleh.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 21:48
        Mi już niestety tak zostało na zawsze - czerwone punkciki, myśle że po prostu
        mi popękały naczynka. Okropieństwo, teraz załuje że nie goliłąm nóg tylko od
        razu użyłam wosku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka