llg8 07.10.01, 09:17 Kochałem się z kobietą kilka raz,młodą i za pierwszym razem nie było żadnej krwi.Tak jakby nie miała błony dziewiczej.Obiecywała mi że nigdy wczesniej się nie kochala.Co mam zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: DINA Re: błona dziewicza IP: 195.116.167.* 07.10.01, 13:01 To normalne. A co , spodziewałeś się potopu??/ U mnie za pierwszym razem tez nie było żadnej krwi.Zdarza się .Po prostu błona dziewicza mogła byc mała albo słabo ukrwiona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bona Re: błona dziewicza IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.10.01, 13:09 Co robić? Chyba nie zamierzasz u niej wyhodować błonę? )) Ale na pewno nie powinienieś się tym tak bardzo przejmować. Błona dziewicza ma u różnych kobiet różny kształt. Przede wszystkim nie zamyka całkowicie światła pochwy i ma kształt półksiężycowaty. Ten półksiężyc bywa różnej wielkości. Ponieważ ten szczegół anatomiczny traci swoje pierwotne znaczenie ( utrudnienie zapłodnienia przez osobnika zbyt słabego fizycznie), ma tendencję do zaniku. Od wielu tysięcy lat o sile mężczyzny świadczy nie tyle jego tężyzna fizyczna, ale zespół innych cech o znaczeniu społecznym. Brak krwawienia przy pierwszym stosunku wcale jeszcze nie świadczy o tym, że kobieta miała wcześniej partnera seksualnego. Może nawet nie odczuwać żadnego bólu. Jest to fakt powszechnie znany. Dziwić raczej powinno, że człowiek na tyle dojrzały, by podjąć kontakty seksualne nie wie nic o tak oczywistych sprawach. Nie traktuj tego jako złośliwość w stosunku do Ciebie - to świadczy w ogóle o poziomie wiedzy seksualnej w Polsce. Pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: błona dziewicza 08.10.01, 00:48 Krwawienie pojawia sie tylko u mniej niż 20% kobiet. Czasem błona dziewicza jest bardzo elastyczna> No i powatarzając za P. Prof. Lew-Starowiczem- błona dziewicza jest pojeciem psychologicznym , a nie anatomicznym. I byłoby dobrze, dgdybyśmy potrafili to uszanować.MA Odpowiedz Link Zgłoś