Dodaj do ulubionych

problem z blona

07.10.01, 22:30
Mam problem, bo nie wiem czy mam prawidlowa zbudowana blone dziewizca.Zanic nie
moge uzywac tamponow poniewaz nawet przy rozluznieniu sie one po prostu nie
wchodza. Gdy probowalam wsadzic palec do pochwy wchodzi tylko na jakies 2 cm.
Czy to prawidlowe?
Obserwuj wątek
    • monika.antepowicz Re: problem z blona 08.10.01, 00:57
      Rozumiem, żze miesiaczki sa prawidłowe? Niemniej warto udac się na badanie
      ginekologiczne- bo może po prosytu w pochwie znajduje się jakas przegroda? A
      może wszystko jest OK i wizyta po prostu Panią uspokoi!AM
      • Gość: yagna Re: problem z blona IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.10.01, 21:16
        Tak, z miesiaczkami wszystko w porzadku. Jesli to przegroda to co to wlasciwie
        oznacza? Trzeba usuwac chirurgicznie? A jesli wszystko w porzadku to czy nie
        bedzie problemu z pierwszym razem? Bardzo dziekuje!
        • yagna Re: problem z blona 09.10.01, 22:50
          Pani Doktor bardzo prosze o odpowiedz!
          • monika.antepowicz Re: problem z blona 10.10.01, 00:20
            No więc własnie nie moge zagwarantować jak to bedzie z tym pierwszym razem-
            jeśli wziąć pod uwage dotychczasowe problemy ze stosowaniem tamponów. Ja bym
            bardzo nalegała, by jednak przed podjeciem współżycia poddac sie badaniu
            ginekologiczmnemu- zapobiegnie to stresom i ewentualnemu dyskomfortowi
            zwiazanemu z podjeciem współżycia!MA
            • yagna Re: problem z blona 10.10.01, 22:19
              Wiem ze Pania mecze ale prosze jeszcze o 1 odp. Jesli okaze sie ze jest tam
              jakas przegroda to co sie z takim przypadkiem dzieje. Trzeba usuwac
              chirurgicznie? I jak wyglada badanie skoro przez pochwe nie mozna?
              • monika.antepowicz Re: problem z blona 11.10.01, 08:53
                Myslę,ze jest to jedyna metoda, by stwierdzic nieprawidłowosci. Być może
                wszystko jest w porządku, tylko próbowała Pani założyć zbyt duży tampon. Na
                podtsawie tak małej ilości infotrmacji naprawde próba postawienia rozpoznani to
                czyste spekulacje. Przegrodę można naciąć - drobny zabieg.MA
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka