Dodaj do ulubionych

Postinor - Duo pomóżcie prosze

IP: *.atol.com.pl 25.02.06, 11:50
witam pisze tu bo martwie sie o moja kolezanke. troche glupio zrobila bo
kochala sie bez zabezpieczenia zadnego. to bylo w srode. dzis wziela
postinor. czyli jeszcze nie minely 72 godziny. w zwiazku z tym mam pytanie
czy jest mozliwosc ze moze byc w ciazy??? prosze napisze jesli cos wiecie na
tem temat bede wdziedzczna
Obserwuj wątek
    • kocio-kocio Re: Postinor - Duo pomóżcie prosze 25.02.06, 11:52
      Nic nie daje 100% pewności, że ciąży nie będzie.
      Nawet postinor duo.
    • maialina1 Re: Postinor - Duo pomóżcie prosze 25.02.06, 12:06
      Po pierwsze przestan z ta kolezanka.
      Po drugie nie pytaj nas, tylko lekarza!
      Dzis jest sobota!!
      Kochalas sie w srode!!
      Te 72 h to nie wiem skad sie wziely. Najprawdopodobniej z fantazji nastolatek.
      Pierwszy postinor bierze sie NIEZWLOCZNIE a drugi zdaje sie do 12 godzin po
      pierwszym. (zreszta lekarze mowia roznie i trzeba sie spytac swojego lekarza.
      Ja podaje tylko to co kiedys tam mi podal moj. Ale jeszcze nie slyszalam zeby
      ktorys zalecal zazycie postinoru po 4 dniach!!)
      Lepiej tego nie zazywaj bo w ciaze zajdziesz a jeszcze plod uszkodzisz. I wtedy
      to bedziesz miala na serio problem.
      A co ty robilas od srody do soboty? Spalas, czy jak??
      Poza tym byl pelen wytrysk do srodka czy nie? Byly dni plodne czy nie?
      Byc moze panikujesz bez powodu.
      • Gość: mala_mi Re: Postinor - Duo pomóżcie prosze IP: *.atol.com.pl 25.02.06, 12:11
        ale to naprawde chodzi o moja kolezanke smilegadala ze nie bylo wytrysku nic nie
        widziala. i miala koncówke okresu w ten dzien
        • maialina1 Re: Postinor - Duo pomóżcie prosze 25.02.06, 12:17
          Dobra, dobra smile)
          To niech kolezanka sama siedzi w necie.
          Ty sledzisz jej okres, ty wiesz kiedy i jak sie kochala, i nawet TY sie za nia
          martwisz!
          Sorki, ale u mnie ta sciema nie przechodzi. wink Jak to mowia "NIE zapomnial wol
          jak cieleciem byl" wink) Miej to na uwadze.

Ale to nie jest wazne.
          Wazniejsze jest raczej to co ci odpisalam.
          Pozdrawiam!
          • maialina1 Re: Postinor - Duo pomóżcie prosze 25.02.06, 12:20
            Aha, w ostatni dzien okresu szanse na zajscie w ciaze sa naprawde nikle.
            I na pocieszenie powiem ci ze pary ktore sie STARAJA o dziecko (czyli
            regularnie sie kochaja, we wszystkie dni plodne i nawet po nich, i kazdorazowo
            zaliczaja pelen wytrysk do srodka, i nawet ustawiaja sie w dziwnych i
            smiesznych pozycjach zeby plemnikom latwiej bylo plynac do jajeczka) to
            statystycznie doczekuja sie dziecka po 4, 5 miesiacach usilnych prob.
            Tak wiec, bez paniki.
            • maialina1 Re: Postinor - Duo pomóżcie prosze 25.02.06, 12:21
              Dni plodne zaczynaja sie srednio 4, 5 dni po okresie.
              Wszystko zalezy od dlugosci cyklu, i u kazdego jest inaczej. Ale
              mowie "srednio".
              • lilith76 Re: Postinor - Duo pomóżcie prosze 28.02.06, 11:36
                > Dni plodne zaczynaja sie srednio 4, 5 dni po okresie.

jak sądzę, będziesz płacić alimenty naiwnym, które wierzą w te wyliczanki???
                dni płodne zaczynają się w momencie pojawienia się śluzu płodnego, a ten może
                się pojawić już w końcówce okresu i utrzymać nawet do 10 dni.
          • Gość: mala_mi Re: Postinor - Duo pomóżcie prosze IP: *.atol.com.pl 25.02.06, 12:20
            ona kurde nie ma neta. a ze sie boi to byla dzis u mnie i mi opowiedziala
            wszystko. a ja zaproponowalam ze zajrze do neta moze cos znajde na ten temat. i
            prosze mnie tu o nic nie podejrzewac tongue_out bo mi daleko do takich problemow
            jeszcze wink
            • Gość: paula Re: Postinor - Duo pomóżcie prosze IP: *.pool8288.interbusiness.it 28.02.06, 10:56
              dziewczyny co was to obchodzi czy to kolezanka czy ona? jest pytanie, jest
              problem i dziewczyna czeka na odpowiedz. a czy to kolezanka czy ona to dla nas
              nie powinno miec znaczenia!
              postinor mozna brac pierwsza dawke do 72 godzin po stosunku, druga dawke po 12
              godzinach. maialina - do zaplodnienia nie dochodzi w 5 minut ani nawet nie w
              godzine! zanim plemnik dotrze do jajeczka i zanim jajeczko sie zagniezdzi w
              macicy mijaja srednio 3 dni! i wlasnie w ciagu tych trech dni mozna wziac
              pierszy postinor.
              jako zaplodnienie uznaje sie wiec moment zagniezdzenia jajeczka w macicy a nie
              samo polaczenie z plemnikiem... dziewczyny CZYTAJCIE!!!
              pozdrawiam i polecam zabezpieczenie przed a nie po smile
              • bialadama1979 Re: Postinor - Duo pomóżcie prosze 28.02.06, 11:16
                Bzdura!
                72 godziny to zdecydowanie za dlugo. Plus jeszcze 12!

Zreeszta to lekarz mowi kiedy nalezy wziac. Ja bralam to kilka razy i zaden
                lekarz nie mowil mi o 72 godzinach. Za kazdym razem stawialam sie u lekarza
                kilka godzin, gora jeden dzien po stosunku, i juz krecili nosem ze za dlugo.
              • lilith76 Re: Postinor - Duo pomóżcie prosze 28.02.06, 11:34
                zanim plemnik dotrze do jajeczka i zanim jajeczko sie zagniezdzi w
                > macicy mijaja srednio 3 dni

gdzie to czytałaś?
                zazwyczaj potrzebuje od kilku do kilkunastu godzin.
    • lilith76 Re: Postinor - Duo pomóżcie prosze 28.02.06, 11:37
      mala_mi, Postinor jest tym pewniejszy im szybciej wzięty po niefortunnym
      stosunku.
      nie jest na 100% skuteczny.
      • Gość: paula Re: Postinor - Duo pomóżcie prosze IP: *.pool8288.interbusiness.it 28.02.06, 15:16
        lilith - jajeczko kilka dni potrzebuje do przejscia do macicy .. .no sorki ale
        cykl trwa miesiac, owulacja jest wtedy jak jajeczko opusci jajnik tak? no wiec
        musi przez caly jajowod przejsc i to trwa kilka dni (wszystkie nasze dni
        plodne, od momentu owulacji) a przeciez jak plemnik dogoni jajeczko to ono nie
        dostaje jakiegos speeda i nie 'spada' nagle do macicy i sie nie zagniezdza
        nie??? jako poczatek ciazy uznaje sie wlasnie moment zagniezdzenia a biorac
        postinor duo nie moze dojsc do zagniezdzenia! no wiec nawet jak plemnik dogonil
        swoje wspaniale jajeczko (do czego moglo dojsc w ciagu kilku godzin) to mozna
        jeszcze uniknac ciazy!!! o to mi chodzilo smile a czytalam w wielu zrodlach,
        miedzy innymi w prasie medycznej.
        jasne ze skutecznosc jest najlepsza jak sie wezmie OD RAZU albo kilka godzin
        po, ale wszedzie czytalam ze mozna brac do 72 godzin PO. ja nigdy nie bralam
        wiec od lekarza na ten temat nie slyszalam....
        • kocio-kocio Re: Postinor - Duo pomóżcie prosze 28.02.06, 15:25
          To czytaj ze zrozumieniem :o)
          Bo pokręciłaś.
          Początek dni płodnych, to pojawienie się śluzu estrogenowego: jest mniej kwaśny
          niż normalnie, ciągnący się - podtrzymuje żywotność plemników.
          Kiedy śluz zaczyna zanikać, następuje owulacja: dopiero wtedy jajeczko zostaje
          uwolnione z pęcherzyka w jajniku i zaczyna swoją wędrówkę jajowodem (gdzie
          spotyka się z plemnikami) do macicy.
          Jajeczko nadaje się do zapłodnienia przez 12-24 godzin po uwolnieniu.
          Jeśli do zapłodnienia dojdzie, jajeczko zaczyna się dzielić i "jedzie" dalej.
          Zagnieżdżenie w macicy może mieć miejsce nawet 5-7 dni po owulacji.
        • lilith76 Re: Postinor - Duo pomóżcie prosze 28.02.06, 15:48
          paula, dla jednych początek życia to zagnieżdżenie się w macicy - ok.
          dla drugich poczatek życia to moment zapłodniena - ok.

ci drudzy lepiej aby brali Postinor jak najszybciej zanim dojdzie do
          zapłodnienia.

PS: ciąże po Postinorze (czytałam kiedyś spory wątek na forym Ciąza i Poród),
          to wynik prawdopodobnie opóźnionego jego łyknięcia (gdy doszło do
          zapłodnienia). są zarodki, które nic sobie robią z utrudniania zagnieżdżenia i
          wbiją się nawet w marne endometrium.
    • Gość: jola Re: Postinor - Duo pomóżcie prosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 15:55
      Po co brała to świństwo? Trzeba było pomyśleć przed. Odradzam postinor bo mam
      przykre doświadczenia...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka